Przerwania w Xp Pro
Proszę o pomoc.
Modem i karta sieciowa są obsługiwane na tym samym przerwaniu nr 5.
Jeśli mogli byście mi napisać gdzie się zmiena przerwania to byłbym wdzięczny.
Modem i karta sieciowa są obsługiwane na tym samym przerwaniu nr 5.
Jeśli mogli byście mi napisać gdzie się zmiena przerwania to byłbym wdzięczny.
Odpowiedzi: 13
Nie musial zglaszac konfliktu poniewaz byly wykorzystywane inne zasoby. Obecnie czesto tak jest ze urzadzenia dziela przerwania.
Nie musial zglaszac konfliktu poniewaz byly wykorzystywane inne zasoby. Obecnie czesto tak jest ze urzadzenia dziela przerwania.
W nawiązaniu do tego problemu co miał alajkumm źe dwa urządzonka chodziły na jednym IRQ, mi kiedyś na jednym przerwaniu chdził GeForce i Sound Blaster i nie było źadnych problemów ciekwawe dlaczego, komputer powinien zgłaszać konflik sprzętowy a tam nic takiego nie miało miejsca.
alajkumm:dzięki poskutkowało przesrawienie w Biosie :lol:
Hehehe ciekawy blad popelniles w wyrazie przestawienie...
dzięki poskutkowało przesrawienie w Biosie :lol:
Przeloz modem w inny slot na plycie
Przeloz modem w inny slot na plycie
sprobuj w BIOSie. Jezeli masz AWARDA to powinienes miec tam opcje MODEM use IRQ i tam wlasnie ustawiasz sobie przerwanko dla modemu...
sprobuj w BIOSie. Jezeli masz AWARDA to powinienes miec tam opcje MODEM use IRQ i tam wlasnie ustawiasz sobie przerwanko dla modemu...
Strona 1 / 1