Przelaczanie uzytkownikow – PROBLEM
Nie wiem co sie stalo !? ;/ Czy to ktorys z tych magicznych tweakerow XP`ka ktorych ostatnio uzywalem spowodowal ze nie dziala mi szybkie przelaczanie uzytkownikow. Nie moge wlaczyc tego w KONTACH UZYTKOWNIKOW zaznaczam patrze i odznaczone ;/ Nie mam wlaczonego przywracania systemu a kopi rejestru nie robilem ...Jest na to jakas rada !?
Odpowiedzi: 7
Hah ! Thx ! Problem rozwiazany najprawdopodobniej programik GameXP wylaczyl mi usluge terminalowa. A w zaleznosciach przelaczania uzytkownikow bylo napisane a ja spojrzalem tylko na RPC. Thx jescze raz!
Ta usługa jest zaleźna od usługi terminalowej. Jeśli tamta jest wyłączona to tej nie uruchomisz. Nie pamiętam czy terminalowa jest od czegoś zaleźna, ale to sprawdzisz w zakładce "Zaleźności".
no zapomnialem napisac ...mam to wylaczone (zgodnosc szybkiego przelaczania uzytkownikow) a jak probuje wlaczyc to Blad 1068: Uruchomienie usługi zaleźnosci lub grupy nie powiodlo sie :(
Sprawdz w usługach czy nie masz wyłączonej usługi szybkiego przełączania. Panel sterowania/ Narzędzia administracyjne/ Usługi.
No własnie programy to tylko te co musisz a jesli z jakiegos juz nie korzystasz to go usun. A system to chyba co 0,5 roku powinno sie przinstalowywac. Tego posta co wczesniej napisalem to na starym systemie XP instaluje sie umnie max 15min wiec to nie taka strata czasu :wink:
a nie obedzie sie jakos bez reinstalki ? :/ Ja instaluje zazwyczaj duzo programow i dlugo trzymam system...;/
Rad jest wiele ale czy czasem najszybsza i najpewniejsza nie bedzie przeinstalowanie systemu :?: Ja tak robie jak tylko cos sie zaczyna kopac i nic nie instaluje do XP bo jest wtedy niestabilny :wink: Takie jest moje zadanie na ten temat :)
Strona 1 / 1