Przejsciowka RJ–11 na RJ–45

Witam, mam ROUTER ktorym rozdzielalem na 4 kompy neta z kablowki w ASTER. ROUTER ten nie ma wejscia RJ–11 tylko same RJ–45, teraz sie przeprowadzilem i mam NEO ale niestety modem do NEO to urzadzonko USB wiec nie mam mozliwosci podlaczenia go do ROUTERA skretka jak modemu z ASTERA. Nie chce inwestowac kasy w nowy ROUTER a chce miec podzielone NEO i to tak zeby zaden komp nie musisl chodzic 24/7 czyli ROUTER jest niezbedny, moje pytanie to czy jest jakas przejsciowka z RJ–11 na RJ–45, male uzadzonko pozwalajace na wykozystanie mojego starego ROUTERA?

Moj ROUTER choc nie sadze zeby to bylo w jakis sposob pomocne jest firmy Sitecom i jego opis macie tutaj:
sitecom.com/product.php?productname=Wireless+Network+Router+54g&productcode=WL–114&productid=312&subgroupid=39

Zawsze moge kupic jakiegos kadlubka i z niego puscic neta do ROUTERA a potem dalej w siec lokalna ale wolalbym tego uniknac.

Odpowiedzi: 2

Ale czy ten modem bedzie dzialal z neostrada+?
Anonymous
Dodano
12.04.2006 18:23:11
Przejściówka rj11 na rj45? Znaczy chcesz podpiąć kabel od telefonu prosto do routera?
Nic to nie da bo ten router nie ma wbudowanego modemu adsl, jakby miał to i miałby złacze rj11.

Wyjscia IMO 2 są, albo router z modemem adsl wbudowanym kupisz, albo sam modem do neostrady wymienisz na taki z wyjściem ethernetowym, wtedy go wepniesz do routera tak samo jak ten modem z aster.
TP nie udostepnia juź chyba modemów ze złączem ethernetowym w swoich zestawach instalacyjncyh, ale na aukcjach czy sklepach komputerowych powinne jakieś być.
SLAY3R
Dodano
12.04.2006 17:18:43
Anonymous
Dodano:
12.04.2006 15:56:42
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1