Przejściówka PS2–USB problem
Zepsuło mi się wejście Ps2 na mysz w kompie, więc podłączyłem mysz przez przejściówkę do USB i nie działa (sprawdziłem przejściówka ma przejścia) i nie wiem co moźe być tego przyczyną? Wejścia USB mam sprawne.
Odpowiedzi: 5
Dzięki, za poradę, jednak nic się nie zmieniło
Pozostaje kupić myszkę pod USB :cry:
Pozostaje kupić myszkę pod USB :cry:
Nieraz tak jest z przejściówkami to samo było z myszami PS2 i przejściówkami na serial.
Tak więc zostaje kupno myszy USB.
Sprawdz bios czy uaktywnioną masz mysz USB a wyłączoną PS2 – o ile opcja jest.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystkie myszy,zamknij kompa.podłącz mysz PS2 przez przejściówke i odpal komp i zobacz.
Jak nic.
Zobacz czy pracuje w trybie awaryjnym,przy starcie kompa F8.
Jak nic – mysz USB.
Tak więc zostaje kupno myszy USB.
Sprawdz bios czy uaktywnioną masz mysz USB a wyłączoną PS2 – o ile opcja jest.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystkie myszy,zamknij kompa.podłącz mysz PS2 przez przejściówke i odpal komp i zobacz.
Jak nic.
Zobacz czy pracuje w trybie awaryjnym,przy starcie kompa F8.
Jak nic – mysz USB.
Biorę pod uwagę taką moźliwość, ale sprawdziłem omomierzem przejściówkę i wszystko jest wporządku.
to moźe przejściówke masz walniętą :?: :? patrzyłeś czy nie ma tam jakichś śladów uszkodzeń :?: rys, zadrapań itp :?:
Znam, się trochę na elektronice, i wiem źe odpadł mi kondensator odwpowiedzialny za przesył napięcia do wejść ps/2. Jedynym sposoben aby działało jest podłaczenie wszystkiego pod USB. Wiem bo przetestowałem na poźyczonej myszcze i klawiaturze na USB. A Po włoźeniu przejściówki nie działa.
Strona 1 / 1