Przeinstalować sterowniki Sound Blaster Live! – problem

Chodzi o to, ze chciałbym odinstalować sterowniki od karty muzycznej Sound Blaster Live! Kwestia w tym, ze nie mam takiej mozliwosci poprzez panel "Dodaj/Usun programy", poniewaz nie ma tam zadnej pozycji z nazwą karty, poprostu nie mam mozliwosci odinstalowac sterowników. "Program Files" w katalogu "Creative" ma katalog "ShareDLL" i tam mam tylko jeden plik "PFMOD.DLL". Dziwna sprawa, poniewaz karta normalnie chodzi, w grach działa prawidłowo, w systemie rowniez, tylko podczas rozmawiania na Skype są okropne trzaski i szumy.
Jak chce zainstalowac sterowniki normalnie to wyskakuje mi:
www.punk.dmkproject.pl/avatar/1.jpg

Czy istnieje jakis program, który odinstalowalby mi te sterowniki, tak zebym mógł je na nowa zainstalowac ??? Jak odinstalowac sterowniki ??? Prosze o rady. Dziekuje.

Odpowiedzi: 5

Moźe masz niewłaściwą wersje sterownika, jaki do model dokładnie? (np. CT4670)
spiderko
Dodano
08.04.2005 22:16:34
Dałem "Odinstaluj sterownik" w menadzerze urzadzen przy karcie muzycznej i po ponownym uruchomieniu doinstalowało i prosił system o ponowne uruchomienie komputera, zeby karta muzyczna działała poprawnie. Uruchomiłem ponownie komputer i nadal jest karta, dzwiek itp. Z programem Drive Cleaner tak samo. Daje zeby odinstalowac sterowniki (nie w trybie awaryjnym, tylko normalnym) od karty muzycznej, pisze, ze odinstalowało poprawnie i po ponownym uruchomieniu komputera, win xp doinstalowuje stery i karta nadal jest ze sterownikami.

Jak w takim razie to zrobic ??? Krok po kroczku. Dziekuje.
Tomasso
Dodano
08.04.2005 21:18:46
Zainstaluj sobie Driver Cleaner'a i go uruchom w trybie awaryjnym, to jest bardzo prosty program.
spiderko
Dodano
08.04.2005 21:16:10
mam tez taką karte i z tego co pamiętam uruchamia się instalator sterowników (tak jak do instalacji) i powinno być do wyboru Uninstall

jak próbuje odpalic instalachje sterowników (LiveDrvPack_Patch.exe) to wyskakuje mi:
www.punk.dmkproject.pl/avatar/1.jpg
wiec raczej nie mam zadnego wyboru :cry:

Jak usunac sterowniki od karty muzycznego programem Drive Cleaner ???
Tomasso
Dodano
08.04.2005 20:50:43
mam tez taką karte i z tego co pamiętam uruchamia się instalator sterowników (tak jak do instalacji) i powinno być do wyboru Uninstall
Moźna spróbowac programem Driver Cleaner ale lepiej 1 sposobem
marcin.mb
Dodano
08.04.2005 20:43:10
Tomasso
Dodano:
08.04.2005 20:39:54
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1