Przeglądarka – nie wyświetlanie całej zawartości
Problem przedstawia się następująco:
Często podczas otwierania stron jeden lub kilka obrazów nie wyświetla się, a zamiast tego pojawia się czerwony symbol X
Korzystam z Internet Explorer 6 z zainstalowanymi poprawkami.
Co do ustawień przeglądarki:
–pole wyboru pokaź obrazy jest zaznaczone
–obsługa skryptów, formantów activex x, plików cookie i apletów java jest włączona,
–cache przeglądarki (historia, cookies etc) jest czyste
Firewall równieź sprawdzony i na pewno to nie on blokuje.
Nie mam juź pomysłu co zrobić, uźywałem gogli pod tym kątem, lecz nie znalazłem pomocnej odpowiedzi. Poszukałbym jeszcze ale brakuje mi koncepcji na słowa kluczowe do wpisania w wyszukiwarce. Moźe ktoś będzie miał jakieś sugestie? :cry:
Często podczas otwierania stron jeden lub kilka obrazów nie wyświetla się, a zamiast tego pojawia się czerwony symbol X
Korzystam z Internet Explorer 6 z zainstalowanymi poprawkami.
Co do ustawień przeglądarki:
–pole wyboru pokaź obrazy jest zaznaczone
–obsługa skryptów, formantów activex x, plików cookie i apletów java jest włączona,
Firewall równieź sprawdzony i na pewno to nie on blokuje.
Nie mam juź pomysłu co zrobić, uźywałem gogli pod tym kątem, lecz nie znalazłem pomocnej odpowiedzi. Poszukałbym jeszcze ale brakuje mi koncepcji na słowa kluczowe do wpisania w wyszukiwarce. Moźe ktoś będzie miał jakieś sugestie? :cry:
Odpowiedzi: 14
o Qrde ... czyli za pozno ... :/ ... ale narazie chodzi ... dziekuje za odpowiedz ... i za uswiadomienie ... aha a wszytsko to przez alegro ... a okazalo sie ze to oni maja cos nie tak :> ...
o Qrde ... czyli za pozno ... :/ ... ale narazie chodzi ... dziekuje za odpowiedz ... i za uswiadomienie ... aha a wszytsko to przez alegro ... a okazalo sie ze to oni maja cos nie tak :> ...
Backup to inaczej kopia zapasowa – gdyby cos poszlo nie tak. Jesli usuwasz cos w rejestrze, zaznaczasz w prawym oknie klucz ktory bedziesz modyfikowal i z menu Plik wybierasz "Exportuj".
Pozniej wystarczy taki zapisany plik.reg uruchomic a on przywroci stary klucz.
Pozniej wystarczy taki zapisany plik.reg uruchomic a on przywroci stary klucz.
EL NINO:
HKEY_CLASSES_ROOTPROTOCOLS albo skasowac calkowicie Name–Space Handler, albo skasowac tylko podklucz "mk". Oczywiscie nie musze wspominac o backupie klucza przed usuwaniem ? :wink:
Update:
podobno ktorys service pack do IE rozwiazuje ten problem.
mam ten probelm co opisany wyzej ... zrobilem to co EL nino zalecil ... wymazalem ale chyba za wczesnie .. i wiem ze teraz zabrzmie jak lamus "bo jesttem" :D ale co to jest beckup i jak to zorbic oby nie bylo za pozno jak dla mnie :> ... z gory dziekjue za odpowiedz
:shock: Hmmm... W tym momencie mnie zamurowało. Nic nie chcę sugerować, ale ja sam tego nie pamiętam :D Aź muszę poszukać...mcscr@by:Promieniotworczy ::
Temat był poruszany na forum.
Przeszukaj archiwum forum być moźe znajdziesz rozwiązanie, które podawał Pawek ( modyfikacja klucza w rejestrze ).
OT:
Zamień sobie przeglądarkę na Mozillępl :mrgreen: Testuję ją od kilku dni i jest wypasik póki co... Powoli, powoli się przyzwyczajam do niej...
UPDATE... Poddaję się... Jednak raczej ja tego nie napisałem :wink: Uczciwie się przyznam. Przynajmniej nie na tym forum.
Znalazłem jedynie takie topicy:
:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=12190
:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=16724
:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7358
Siemka chłopaki , powiedzicie mi jak zainstalować tego explorera bo jescze sie w to niebawiłem z:/ . Z góry dzięki , pozdrawiam :)
Rzeczywiście "wystarczyła" edycja rejestru :D
EL NINO – naleźy Ci się piwo (albo soczek – jak kto woli :wink: ).
Narazie wszystko działa jak trzeba (odpukać..)
Bardzo dziekuję za pomoc.
EL NINO – naleźy Ci się piwo (albo soczek – jak kto woli :wink: ).
Narazie wszystko działa jak trzeba (odpukać..)
Bardzo dziekuję za pomoc.
Przy problemie z obrazkami w IE, czyli pojawiajacymi sie czerwonymi krzyzykami, wystarczy w rejestrze w:
HKEY_CLASSES_ROOTPROTOCOLS albo skasowac calkowicie Name–Space Handler, albo skasowac tylko podklucz "mk". Oczywiscie nie musze wspominac o backupie klucza przed usuwaniem ? :wink:
Update:
Update:
mcscr@by – ja wiem źe temat juź był na forum poruszany.. zanim napisałem posta, przeszukałem archiwum, tyle źe nie znalazłem rozwiązania..
Do postu, w którym Pawek podawał rozwiązanie nie dotarłem :shock: – moźesz mi powiedzieć jakie słowo kluczowe wpisałes w wyszukiwarce :?:
Do postu, w którym Pawek podawał rozwiązanie nie dotarłem :shock: – moźesz mi powiedzieć jakie słowo kluczowe wpisałes w wyszukiwarce :?:
Promieniotworczy ::
Przeszukaj archiwum forum być moźe znajdziesz rozwiązanie, które podawał Pawek ( modyfikacja klucza w rejestrze ).
Co do sugestii Rebe to chyba sam się muszę zacytować :wink:
MyIE2 posiadam i w nim równieź występuje identyczny problem :? (w końcu to tylko nakładka na IE prawda?)
Pomysł ze zmianą przeglądarki nie jest zły, jednak narazie chciałbym rozwiązać tą kwestią – zresztą nie jestem jedynym uzytkownikiem tego komputera..
Nie uźywam Nortona ani teź nic z pakietu Norton Internet Security..
MyIE2 posiadam i w nim równieź występuje identyczny problem :? (w końcu to tylko nakładka na IE prawda?)
Pomysł ze zmianą przeglądarki nie jest zły, jednak narazie chciałbym rozwiązać tą kwestią – zresztą nie jestem jedynym uzytkownikiem tego komputera..
Nie uźywam Nortona ani teź nic z pakietu Norton Internet Security..
Nie wiem jaki masz firewall , jak mialam NORTONA 2004 mialam ten sam problem musialam na chwile wylaczyc firewalla zeby mi sie strona zaladowala do konca.
Pozdrawiam B :twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam B :twisted: :twisted: :twisted:
Przejdź na Operę, Mozillę lub przynajmniej myIE2, od biedy Avanta
oczyść cache, historię itp – powinno zacząć się ładować w calości.
Strona 1 / 1