Przed instalacją XP 6 partzcji, po instalacji 2
dlaczego sie tak stalo jak zrobic zeby komp znow widzial 6 dyskow
Odpowiedzi: 13
chodzi o to, źe... format robiłem kuzynowi i u niego juź nie jestem, więc nie potrafię odpowiedzieć na źadne z tych pytań, bo nie widzę tych twardzieli :( ale dzięki wszystkim za pomoc :) temat uwaźam za zamknięty :)
Wsumie masz racje sh@dow ... ale nie robie to dla jego dobra tylko raczej z tego wzgledu ze nie nawidze obsługi serwisowej – kretyni ida na taka łatwizne ich mottem zyciowym jest chyba "format dysku leczy wszystko" albo sobie stwierdzom ze jest uszkodzony i nara :P, ehh szkoda czasem gadac – pozdroofka
Tai16 Serwis teź z czegoś musi źyć. Jak go skasują to się nauczy czytać i na pytania odpowiadać. To chyba jemu powinno zaleźeć :!: :D
Nie odpowiedziałes na moje pytania – po jaka choinke odrazu do serwisu z czyms takim? jakiego rodzaju sa te dyski i w jaki sposob sa podłaczone? wszystkie 4 korzystaja z kontorlerów na płycie głównej czy sa podłączone pod kontroler RAID montowanym pod PCI, czy sa to ATA czy SATA, nie pytam o kabelki tylko zworki, jaka firma dysku i jaki model kazdego z nich ????
nic nie przestawiałem ;/ przed zainstalowaniem XP Pro SP II (poprzednio XP Pro i działało) było OK i 6 dysków (4 dyski i 6 partycji), a po formacie i zainstalowaniu XP Pro SP II są tylko 2 partycje (1 dysk), a nic nie było zmieniane z kabelkami... chyba muszę udać się z tym do serwisu, dzięki wszystkim za fatygę i pomoc, pozdro :)
System nie ma wpływu na wykrywanie dysków tzn przynajmniej system nie jest w stanie ingerować w BIOS predzej odwrotnie ... opisz w jaki sposób są podłaczone te 4 dyski i jakiego rodzaju sa no i przedewszystkim skoro uwzgledniasz opcje ze zworkami to co zes poprzestawiał w tych zworkach ze niby samo z siebie przestało widziec??
Jak masz podpięte te pozostałe dyski? SATA, ATA?
Moźe potrzeba zainstalować jakieś sterowniki do kontrolera
Moźe potrzeba zainstalować jakieś sterowniki do kontrolera
BIOS nie wykrywa, kable raczej nie uszkodzone ;/ to chyba coś ze zworkami i/lub kablami? poprzednio miałem XP Pro a teraz mam XP Pro SP II, moźe to przez to nie wykrywa tych dysków?
BIOS wykrywa wszystko? Kable się nie uszkodziły?
widzi tam tylko 2 dyski ;/
Zobacz co pokazuje zarządzanie dyskami.
nie, są 4 dyski twarda podzielone w sumie na 6 partycji, system jest na D: sformatowałem D: i zainstalowałem Win XP Pro SP II i od tej pory są tylko C i D, a reszty nie widac ;/ nie usuwałem źadnych partycji ani nic tylko format zrobiłem, chyba, ze komp sam usunął partycje, ale to chyba raczje niemoźliwe
Moźe pokasowałeś partycje, albo coś innego zrobiłeś.
Opis problemu – cacy.
Opis problemu – cacy.
Strona 1 / 1