przechwytywanie audio/video

Witam,
mam problem przy zgrywaniu filmów np z kamery, jak równiez przy przechwytywaniu np z tunera Tv. Problem polega na tym źe obraz jest ok, natomiast brak jest dźwięku. Nadmieniam źe wszystko było ok do momentu w którym musiałem przeinstalować XP. Wszystkie sterowniki mam podpisane, brak konfliktów sprzętowych. Odtwaźanie dźwięku ze wszystkich źródeł odbywa się prawidłowo. Sprzęt na którym pracuję to P4 1,6 Intel 845WN, 512 RAM, tuner Tv – Aver, Sound Blaster Live.

Odpowiedzi: 11

U mnie poszło po zaznacznieu w opcjach głosności–nagrywanie–wejście liniowe. Dzieki wielkie :)
yaaho
Dodano
06.12.2002 08:56:53
Yaaho tez nie mam zadych sukcesow w tej materii. Potestuje to jeszcze z karta Aver Studio która poprawnie nagrywa u znajmoego posiadajacego identyczna konfiguracje sprzetowa jak ja.
mrsit
Dodano
06.12.2002 08:38:31
Yaaho tez nie mam zadych sukcesow w tej materii. Potestuje to jeszcze z karta Aver Studio która poprawnie nagrywa u znajmoego posiadajacego identyczna konfiguracje sprzetowa jak ja.
mrsit
Dodano
06.12.2002 08:38:31
Jest jeszcze jedna moźliwość jeśli chodzi o regulację głośności. Głośność odtwarzania, a nagrywania to nie to samo. W regulatorze głośności wybierz Opcje–>Właściwości–>Nagrywania–>OK. Teraz trzeba zaznaczyć Wejście liniowe i ustawić poziom głośności.
krecik
Dodano
06.12.2002 00:28:16
mówisz o włączeniu przy regulacji głośnosci? Jeśli tak to nie to, poza tym przy odtwaźaniu dźwięku z tunera (oglądając Tv), lub przeglądając film z kamery dźwięk odtwaźany jest poprawnie tylko w pliku wyjściowym po zgraniu na dysk nie ma dźwięku.
yaaho
Dodano
18.11.2002 11:02:22
moze po prostu nie macie wlaczonego wejscia liniowego w regulacji nagrywania
mihal
Dodano
18.11.2002 09:30:14
Witam ponownie, niestety mimo róźnych prób musze stwierdzić brak jakichkolwiek sukcesów.
yaaho
Dodano
18.11.2002 08:58:04
Jednak coś w tym jest, dziwne jest to źe przed formatem wszystko było ok. Wczoraj siedziałem nad tym i mam jeszcze kilka spostrzeźeń:
–we właściwościach Aver Media, Aver Audio Capture WDM jest napisane źe brak jest zainstalowanych sterowników tego urządzenia, jak chcę je zaktualizowć (mam komplet sterów ze stronki producenta) pojawia się info źe nie moźna odnaleźć bardziej odpowiednich strów niź są zainstalowane.
Pozostałe kontrolery WDM we właściwościach mają podane info – to urządzenie działa poprawnie.
–mam przez wyjście Tv Out wyprowadzony sygnał na telewizor (S–video + chinch)i tu kolejna ciekawostka, obraz jest z kamerki a dźwięku nie ma, jeźeli włącze natomiast np. Windows Media Player i otworzę jakikolwiek film wówczas dźwiek jest.
–po zainstalowaniu wszystkich update–y do windy + SP1 dalej nic
yaaho
Dodano
15.11.2002 08:23:40
Przetestowalem u siebie mam to samo...
obraz przechwytuje dzwieku nie !
posiedze nad tym jak starczy czasu przez weekend

moja konfiguracja:
Gigabyte 7dxr, Athlon 1.7, 256MB, SB128, FlyView 98, Geforce2MX

P.S. Jesli znajdziesz rozwiazanie daj znac
mrsit
Dodano
15.11.2002 08:09:39
Dzięki za radę ale to nie jest kwestia programu uzywanego do przechwytywania (tylko moim zdaniem sterowników)gdyź na róźnych programach (m.in. Adobe Premiere) jest to samo.
yaaho
Dodano
14.11.2002 21:58:54
sprobuj programu VirtualDub
mrsit
Dodano
14.11.2002 12:54:34
yaaho
Dodano:
14.11.2002 10:13:21
Komentarzy:
11