Przebicia na tv

Witam mam następujący problem mam kartę z TV out (radeon 9600Pro)i od jakiegoś czasu występują przebicia na tv jest to o tyle dziwne źe oglądając film ich nie widać(obraz źyleta) ale jak włącze napisy to wyskakują źółto zielone paski między literkami co znacznie utrudnia czytanie i strasznie męczy wzrok jeźeli nie da się tego usunąć to proszę o jakiś namiar na program do czytania napisów w divx e–mail: qwertyuiop@buziaczek.pl

P.S.nie jest to raczej wina TV ani kabla.

Z góry Dzięki za pomoc

Odpowiedzi: 20

Afro – aha sorki ale nie znam się zbytnio na tych sprawach

Dlugas – nie mam kablówki jedyne co idzie to kable od kompa (monitor, drukarka, głośniki, skaner)
Hunter86
Dodano
26.07.2005 01:40:00
mi pomogło
Często teź sama antena (wzmacniacz dziadowski) lub kablówka dodaje swoje. Warto odłączyć te kable na czas oglądania z TVout.

odczep kablówkę i zakłócenia powinny zniknąć :lol:
Dlugas
Dodano
26.07.2005 01:20:09
Z tego co wiem, to wszystkie złącza euro mają 20 "ząbków" jak to mówisz. 21 jest zwarty z obudową i jest to masa. Nie jest ona wybprowadzona jako 21 ząbek.
Afro
Dodano
26.07.2005 01:08:25
Wydaję mi sieźe chodzi o to, źe w moim telewizorze w wejściu euro jest limit 20 "ząbków" a w kablu mam 21 (Myślę, źe to o to chodzi bo jak wyciągnę trochę kabel z jednej strony to obraz jest taki jak powinien być i bez źadnych zakłóceń a jak włoźe normalnie – do końca to są przebicia)
Hunter86
Dodano
26.07.2005 01:00:20
a próbowałeś podłączyć na krótszym kablu, np. 1 metr?
Afro
Dodano
26.07.2005 00:08:08
Sorki! nie zauwaźyłem tego wcześniej
Hunter86
Dodano
16.02.2005 19:17:51
do odp. adika
łe kurde pierwszy dodałem odpowiedź, a przyszło mi czekać na reakcje w h... :wink:
adik154
Dodano
16.02.2005 18:11:54
Ja mam zwyczajny kable gdzie z 1 story na chincha i go podlanczam do TV a z 2 strony jest jest tez chinch kturego wtykam do przjsciowki jaka dostalem z karta. Niestety niewiem czemu obraz na TV wcale nie jest taki ostry jak powinien byc o zmianie monitora na TV niema mowy w interneci nic nie daje sie przeczytac. Filmy mozna ogladac spokojnie. Niestety od pewnego momentu pojawily sie dziwne paski. AA i kolor zniknol:( Niewiem c oz tym zrobic kiedys byl a teraz wszystko sypnelo. Te same ustawienia mam co kiedys a mimo wszystko 1.obraz nie ostry 2.czarno–bialy 3.dziwne paski
Ukey
Dodano
16.02.2005 18:11:11
Divix G400 to nie player, tak samo FFDSHOW.
Otwórz panel konfiguracji FFDSHOW, zaptasz Subtitles i w tej zakładce podaj ścieźkę do katalogu z filmem i plikiem txt. Waźne ! plik txt musi mieć taką samą nazwę jak plik avi/mpeg.
Jeźeli to Ci nie działa, to masz zaiste dziwnego kompa, a wręcz niewiarygodnie skonfigurowanego, w co nie wierzę.
Tak samo postępuje się z G400, trzeba tylko podac ścieźkę i działa, choćbyś nie chciał.

wiem to są kodeki :lol: i prubowałem aale to nic nie daje chyba wejście na karcie jest walnięte. Z tymiplayerami to było do odp. adika
ale takie coś nie dzieje się tylko podczas oglądania filmów tylko wogóle jak winda jest wyświetlana na tv (nazwy folderów itp. – teź są przebicia)moźe jednak ktoś mi powie gdzie mam szukać tego programu?(słyszałem źe dobry jest tylko nie znam nazwy– moźe tylko nazwę mi podajcie jak nie link)
Hunter86
Dodano
16.02.2005 18:08:40
Hunter86:
Co do odtwarzania napisów innym playerem to nie pomogło
A ma ktoślink do programu który czyta napisy w divx–ach? To będzie chyba najprostsze rozwiązanie mojego problemu

Divix G400 to nie player, tak samo FFDSHOW.
Otwórz panel konfiguracji FFDSHOW, zaptasz Subtitles i w tej zakładce podaj ścieźkę do katalogu z filmem i plikiem txt. Waźne ! plik txt musi mieć taką samą nazwę jak plik avi/mpeg.
Jeźeli to Ci nie działa, to masz zaiste dziwnego kompa, a wręcz niewiarygodnie skonfigurowanego, w co nie wierzę.
Tak samo postępuje się z G400, trzeba tylko podac ścieźkę i działa, choćbyś nie chciał.
skfarkozasysacz
Dodano
16.02.2005 16:46:41
Co do odtwarzania napisów innym playerem to nie pomogło
A ma ktoślink do programu który czyta napisy w divx–ach? To będzie chyba najprostsze rozwiązanie mojego problemu
Hunter86
Dodano
16.02.2005 02:12:19
Uźywam v playera zauwaźyłem teź źe jest to w jakiś sposób wina kontrastu(przebicia powstają w miejscu gdzie obok siebie występuje kolor biały i czarny lub siwy)

ja uźywam BestPlayera ale to raczej niewina u mnie kontrastu bo te paski fazowe mam nawet na czarnym obrazie , na filmie, na pulpicie
Bardzo waźne jest nie puszczanie kabla razem z "siejącymi" zakłucenia.

niestety niemogę puścić go gdzie indziej, bo musiałby leźeć na środku pokoju a wtedy kiper murowany :D
Często teź sama antena (wzmacniacz dziadowski) lub kablówka dodaje swoje. Warto odłączyć te kable na czas oglądania z TVout.

o tego niepróbowałem, sprawdzę
Ja kupiłem kabel na Allegro, od tego allegrowicza.
Kabelek mam 15m, obraz źyleta.

15 m rewelacja :D ,
na aukcji jest 10m za 36zyli mi pasi, bo mi trzeba gdzieś chyba ok 8m.

ale czy ten kabel ma jakieś ekrany, jest wogule nastawiony na działanie antyzakłóceniowe? ( wiecie o co mi chodzi :) )
bo kolejnego kabelka który pochodzi parę tygodni i zacznie paskować niepotrzebuję :D

dzieki bardzo
Dlugas
Dodano
15.02.2005 12:11:14
a moźe to być spowodowane zuźyciem gniazda tv out ???(bo kiedyśdosyć często przenosiłem kompa i za kaźdym razem wypinałem ten kabel)próbowałem porad odnośnie programów i anteny/kablówki ale to nic nie dało. Uźywam v playera zauwaźyłem teź źe jest to w jakiś sposób wina kontrastu(przebicia powstają w miejscu gdzie obok siebie występuje kolor biały i czarny lub siwy)
Hunter86
Dodano
15.02.2005 07:54:15
skfarkozasysacz o to mamy takie same kable :wink: Tyle źe ja kupiłem w sklepie u nas w mieście. Dałem całe 70 zł... Mam podpięty pod mojego Radzia i zero problemów...za 36 zł to taniocha, ja bym kupił...
adik154
Dodano
14.02.2005 23:20:44
Bardzo waźne jest nie puszczanie kabla razem z "siejącymi" zakłucenia.
Ja kupiłem kabel na Allegro, od tego allegrowicza.
Kabelek mam 15m, obraz źyleta.
skfarkozasysacz
Dodano
14.02.2005 23:07:25
ja mam podobny problem

OS win xp
GeForce 2 Mx400 64MB Tv–out (stery 30.82)

jak oglądam filmiki z kompa na TV mam poprzeczne pasy na obrazie (mają kształt falisty)
poruszają się te pasy(przewaźnie dwa) do góry lub w dół ekranu
wygląda t ojak fazowy wykres fali

:D
więc przypuszczam, źe to przez zakłocenia albo z gniazdka sieciowego (kabel lezy w jego pobliźu ok.5 cm)lub zakłocenia wywołane kablem od kablówki bo lecą sobie razem wzdłuź ściany
kabel mam chyba zwykły :(

pytanie teraz
czy jak zakupię odpowiedni kabel – jaki, to myślę źe ktoś mi tu doradzi :D
czy ma mkupić kabel ekranowany
pozłacane końcówy czy coś w tym stylu
niezabardzo się znam na okablowaniu więc pytam :lol:

z góty dziekuje
Dlugas
Dodano
14.02.2005 19:40:45
A czym wyświetlasz napisy ? Moźe tu jest problem ? Spróbuj FFDSHOWem, Divx G400
skfarkozasysacz
Dodano
14.02.2005 08:20:55
TV moźe być uszkodzony,podepnij pod inny,profilaktycznie podmień kabel – nowy nie znaczy dobry.

Jak masz TV z kablówki,wyjmij kabel.

Jak z anteny spróbuj teź odpiąć antene.

Moźliwe źe chip TV–OUT karty ma uszkodzenie.
JNJN
Dodano
13.02.2005 19:52:14
kabel–nówka dobra jakość pozłacany (30zeta)
telewizor–wrócił z naprawy niedawno i wejscie RGB ma sprawne a poza tym na zwykłych programach(polsat itp.)widać literki (nawet te małe z reklam leków bez źadnych wałków)
Hunter86
Dodano
13.02.2005 19:11:41
Hunter86:

P.S.nie jest to raczej wina TV ani kabla.

Skąd ta pewność?
Seeker
Dodano
13.02.2005 18:17:48
Hunter86
Dodano:
13.02.2005 18:03:56
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2