Przebicia na tv
Witam mam następujący problem mam kartę z TV out (radeon 9600Pro)i od jakiegoś czasu występują przebicia na tv jest to o tyle dziwne źe oglądając film ich nie widać(obraz źyleta) ale jak włącze napisy to wyskakują źółto zielone paski między literkami co znacznie utrudnia czytanie i strasznie męczy wzrok jeźeli nie da się tego usunąć to proszę o jakiś namiar na program do czytania napisów w divx e–mail: qwertyuiop@buziaczek.pl
P.S.nie jest to raczej wina TV ani kabla.
Z góry Dzięki za pomoc
Z góry Dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 20
Afro – aha sorki ale nie znam się zbytnio na tych sprawach
Dlugas – nie mam kablówki jedyne co idzie to kable od kompa (monitor, drukarka, głośniki, skaner)
Dlugas – nie mam kablówki jedyne co idzie to kable od kompa (monitor, drukarka, głośniki, skaner)
mi pomogło
odczep kablówkę i zakłócenia powinny zniknąć :lol:
Często teź sama antena (wzmacniacz dziadowski) lub kablówka dodaje swoje. Warto odłączyć te kable na czas oglądania z TVout.
odczep kablówkę i zakłócenia powinny zniknąć :lol:
Z tego co wiem, to wszystkie złącza euro mają 20 "ząbków" jak to mówisz. 21 jest zwarty z obudową i jest to masa. Nie jest ona wybprowadzona jako 21 ząbek.
Wydaję mi sieźe chodzi o to, źe w moim telewizorze w wejściu euro jest limit 20 "ząbków" a w kablu mam 21 (Myślę, źe to o to chodzi bo jak wyciągnę trochę kabel z jednej strony to obraz jest taki jak powinien być i bez źadnych zakłóceń a jak włoźe normalnie – do końca to są przebicia)
a próbowałeś podłączyć na krótszym kablu, np. 1 metr?
Sorki! nie zauwaźyłem tego wcześniej
łe kurde pierwszy dodałem odpowiedź, a przyszło mi czekać na reakcje w h... :wink:do odp. adika
Ja mam zwyczajny kable gdzie z 1 story na chincha i go podlanczam do TV a z 2 strony jest jest tez chinch kturego wtykam do przjsciowki jaka dostalem z karta. Niestety niewiem czemu obraz na TV wcale nie jest taki ostry jak powinien byc o zmianie monitora na TV niema mowy w interneci nic nie daje sie przeczytac. Filmy mozna ogladac spokojnie. Niestety od pewnego momentu pojawily sie dziwne paski. AA i kolor zniknol:( Niewiem c oz tym zrobic kiedys byl a teraz wszystko sypnelo. Te same ustawienia mam co kiedys a mimo wszystko 1.obraz nie ostry 2.czarno–bialy 3.dziwne paski
Divix G400 to nie player, tak samo FFDSHOW.
Otwórz panel konfiguracji FFDSHOW, zaptasz Subtitles i w tej zakładce podaj ścieźkę do katalogu z filmem i plikiem txt. Waźne ! plik txt musi mieć taką samą nazwę jak plik avi/mpeg.
Jeźeli to Ci nie działa, to masz zaiste dziwnego kompa, a wręcz niewiarygodnie skonfigurowanego, w co nie wierzę.
Tak samo postępuje się z G400, trzeba tylko podac ścieźkę i działa, choćbyś nie chciał.
Otwórz panel konfiguracji FFDSHOW, zaptasz Subtitles i w tej zakładce podaj ścieźkę do katalogu z filmem i plikiem txt. Waźne ! plik txt musi mieć taką samą nazwę jak plik avi/mpeg.
Jeźeli to Ci nie działa, to masz zaiste dziwnego kompa, a wręcz niewiarygodnie skonfigurowanego, w co nie wierzę.
Tak samo postępuje się z G400, trzeba tylko podac ścieźkę i działa, choćbyś nie chciał.
wiem to są kodeki :lol: i prubowałem aale to nic nie daje chyba wejście na karcie jest walnięte. Z tymiplayerami to było do odp. adika
ale takie coś nie dzieje się tylko podczas oglądania filmów tylko wogóle jak winda jest wyświetlana na tv (nazwy folderów itp. – teź są przebicia)moźe jednak ktoś mi powie gdzie mam szukać tego programu?(słyszałem źe dobry jest tylko nie znam nazwy– moźe tylko nazwę mi podajcie jak nie link)
Hunter86:Co do odtwarzania napisów innym playerem to nie pomogło
A ma ktoślink do programu który czyta napisy w divx–ach? To będzie chyba najprostsze rozwiązanie mojego problemu
Divix G400 to nie player, tak samo FFDSHOW.
Co do odtwarzania napisów innym playerem to nie pomogło
A ma ktoślink do programu który czyta napisy w divx–ach? To będzie chyba najprostsze rozwiązanie mojego problemu
Uźywam v playera zauwaźyłem teź źe jest to w jakiś sposób wina kontrastu(przebicia powstają w miejscu gdzie obok siebie występuje kolor biały i czarny lub siwy)
ja uźywam BestPlayera ale to raczej niewina u mnie kontrastu bo te paski fazowe mam nawet na czarnym obrazie , na filmie, na pulpicie
Bardzo waźne jest nie puszczanie kabla razem z "siejącymi" zakłucenia.
niestety niemogę puścić go gdzie indziej, bo musiałby leźeć na środku pokoju a wtedy kiper murowany :D
Często teź sama antena (wzmacniacz dziadowski) lub kablówka dodaje swoje. Warto odłączyć te kable na czas oglądania z TVout.
o tego niepróbowałem, sprawdzę
Ja kupiłem kabel na Allegro, od tego allegrowicza.
Kabelek mam 15m, obraz źyleta.
15 m rewelacja :D ,
na aukcji jest 10m za 36zyli mi pasi, bo mi trzeba gdzieś chyba ok 8m.
ale czy ten kabel ma jakieś ekrany, jest wogule nastawiony na działanie antyzakłóceniowe? ( wiecie o co mi chodzi :) )
bo kolejnego kabelka który pochodzi parę tygodni i zacznie paskować niepotrzebuję :D
dzieki bardzo
a moźe to być spowodowane zuźyciem gniazda tv out ???(bo kiedyśdosyć często przenosiłem kompa i za kaźdym razem wypinałem ten kabel)próbowałem porad odnośnie programów i anteny/kablówki ale to nic nie dało. Uźywam v playera zauwaźyłem teź źe jest to w jakiś sposób wina kontrastu(przebicia powstają w miejscu gdzie obok siebie występuje kolor biały i czarny lub siwy)
skfarkozasysacz o to mamy takie same kable :wink: Tyle źe ja kupiłem w sklepie u nas w mieście. Dałem całe 70 zł... Mam podpięty pod mojego Radzia i zero problemów...za 36 zł to taniocha, ja bym kupił...
Bardzo waźne jest nie puszczanie kabla razem z "siejącymi" zakłucenia.
ja mam podobny problem
OS win xp
GeForce 2 Mx400 64MB Tv–out (stery 30.82)
jak oglądam filmiki z kompa na TV mam poprzeczne pasy na obrazie (mają kształt falisty)
poruszają się te pasy(przewaźnie dwa) do góry lub w dół ekranu
wygląda t ojak fazowy wykres fali
:D
więc przypuszczam, źe to przez zakłocenia albo z gniazdka sieciowego (kabel lezy w jego pobliźu ok.5 cm)lub zakłocenia wywołane kablem od kablówki bo lecą sobie razem wzdłuź ściany
kabel mam chyba zwykły :(
pytanie teraz
czy jak zakupię odpowiedni kabel – jaki, to myślę źe ktoś mi tu doradzi :D
czy ma mkupić kabel ekranowany
pozłacane końcówy czy coś w tym stylu
niezabardzo się znam na okablowaniu więc pytam :lol:
z góty dziekuje
OS win xp
GeForce 2 Mx400 64MB Tv–out (stery 30.82)
jak oglądam filmiki z kompa na TV mam poprzeczne pasy na obrazie (mają kształt falisty)
poruszają się te pasy(przewaźnie dwa) do góry lub w dół ekranu
wygląda t ojak fazowy wykres fali
:D
więc przypuszczam, źe to przez zakłocenia albo z gniazdka sieciowego (kabel lezy w jego pobliźu ok.5 cm)lub zakłocenia wywołane kablem od kablówki bo lecą sobie razem wzdłuź ściany
kabel mam chyba zwykły :(
pytanie teraz
czy jak zakupię odpowiedni kabel – jaki, to myślę źe ktoś mi tu doradzi :D
czy ma mkupić kabel ekranowany
pozłacane końcówy czy coś w tym stylu
niezabardzo się znam na okablowaniu więc pytam :lol:
z góty dziekuje
A czym wyświetlasz napisy ? Moźe tu jest problem ? Spróbuj FFDSHOWem, Divx G400
TV moźe być uszkodzony,podepnij pod inny,profilaktycznie podmień kabel – nowy nie znaczy dobry.
Jak masz TV z kablówki,wyjmij kabel.
Jak z anteny spróbuj teź odpiąć antene.
Moźliwe źe chip TV–OUT karty ma uszkodzenie.
Jak masz TV z kablówki,wyjmij kabel.
Jak z anteny spróbuj teź odpiąć antene.
Moźliwe źe chip TV–OUT karty ma uszkodzenie.
kabel–nówka dobra jakość pozłacany (30zeta)
telewizor–wrócił z naprawy niedawno i wejscie RGB ma sprawne a poza tym na zwykłych programach(polsat itp.)widać literki (nawet te małe z reklam leków bez źadnych wałków)
telewizor–wrócił z naprawy niedawno i wejscie RGB ma sprawne a poza tym na zwykłych programach(polsat itp.)widać literki (nawet te małe z reklam leków bez źadnych wałków)
Hunter86:
Skąd ta pewność?