Prosze o Porade w sprawie Kupna tego sprzętu
Witam.
Chciałbym sie poradzić , czy ten sprzęt jest odpowiedni dobrze dobrany itp.
MSI K9N Ultra-2F nForce570 Socket AM2 (PCI/DZW/2xGLAN/SATA2/RAID/DDR2),
PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 3600 + BOX (AM2),
GOODRAM DDR2 1024MB PC667 DUAL 2 x 512,
MSI ATI RADEON X1600XT 256MB DDR2/128bit TV/DVI PCI-E EZ (Heat Pipe),
HDD CAVIAR 250 GB WD2500YS SATA II 16MB CACHE,
DVD-REC LG GSA-H2OL OEM LightScribe,
DVD ROM LG GDR-8164 OEM,
Obudowa I-BOX LYNX 2683D BEZ ZASILACZA PRESCOT LCD,
ZASILACZ I-BOX ATX 350W CE+PFC 24PIN 12cm/FAN,
Komputer oczywiścier do gier głownie .Prosze o porade
Odpowiedzi: 1
Lepiej pomyśl nad lepszym zasilaczem, cena tego I-Boxa nie napawa optymizmem, pozatym ma on wogóle zasilanie SATA czy PCI Express? - Tagana TG380 bym polecił. Osobiście także bym nie kupował płyty pod AM2 tylko Socket 939 z łączem PCI Express na chipsecie nForce4, do tego zwykłe DDR400, zastanowił bym się też nad "jednojajowym" procesorem, gry obecnie tworzone nie korzystają z tego dobrodziejstwa, pewnie zanim zaczną to twój komputer przejdzie do lamusa. Wentylator na procesor też polecam kupić inny niż boksowy, nie wiem jak to jest w obecnych produktach AMD, ale zazwyczaj są to wyjce - Arctic Cooling Freezer 64 Pro polecam. Oczywiście procesor box'owy warto kupić, chociażby ze względu na 3-letnią gwarancje (OEM mają tylko roczne gwarancje)
Strona 1 / 1
Mam jeszcze 2 uwagi na uzupełnienie odpowiedzi <strong>spiderka</strong>: wyjątkowo się z nim nie zgodzę co do "wyjców" Boxowych spod AMD. Mimo, że wyczulony jestem nad wyraz na wszelkie hałasy z budy i likwiduję je "na pniu", to w tym wypadku korzystam z Boxowego wentyla od AMD od momentu kupna. Zadziwił mnie wyjątkowo cichą pracą i wydajnością więc go zostawiłem i śmiga do dziś, pomimo, że inne ciche chłodzenie leży na półce. Zastanawia mnie ponadto, dlaczego jako drugi napęd wybrałeś tylko czytnik DVD. Jaki to ma sens ? Nie lepiej wstawić dwie nagrywarki LG ? Koszt niewiele większy a wygoda i bezpieczeństwo (np. awaria jednego napędu) ciągłej pracy zapewnione.<br />
Ja mam jeszcze jedna uwage jesli komputer ma służyc do gier to wybór karty Radeon X1600XT nie jest dobrym wyborem w tej kategorii juz lepiej zainwestowac w GeForca 7600 lub Radeona X800GTO gdyz po prostu sa lepsze<br />