proszę o pomoc
Mam problem z grafiką w moim komputerze .Od dwóch dni nie chce odtwarzać co bardziej skomplikowanych gier –obraz działa jakby w spowolniałym tempie.Zaktualizowałam juz sterownik do karty ale nic to nie dało.moja karta to nvidia geforce fx 5200–czy mam ją wyrzucić na śmietnik?proszę was pomóźcie bo mój 7 letni syn od godziny płacze nie mogąc grać w nową grę
Odpowiedzi: 4
w dxdiag – zakładki przy grafice są aktywne i opcje są włączone,zainstalowałam teź ponownie sterownik do karty ale nic nieststy to nie dało.Jeśli chodzi o inne dane:procesor AMD Athlon XP 2000+ 1,67 GHz 256 MB RAM.A gry o które chodzi nie są jakieś super nowe i skomplikowane ,tylko jedne działają a inne w spowolniałym tempie.dzięki
Przyjmijmy, dla potrzeb dalszej rozmowy, źe wcześniej wszystko działało dobrze i .przestało.
Z objawów moźna podejrzewać ,ze karta przestąła się jako AGP zachowywać.
Przyczyn moze być kilka od DX–ów przez sterownik chipsetu do sterownika karty.
Zajrzej do dxdiag – to słowo w uruchom wpisz i zobacz czy zakładki przy grafice z przyspieszneiem sprźetowym związane są aktywne i opcje są włączone.
Jeźlei nie to:
Usuń sterownik – odinstlauj go przy uzyciu jakiegoś DriverCleanera np.
Przeinstaluj sterowniki do płyty głównej i zainstaluj ponownie drivery do grafiki. sprawdź efekt.
Jeźeli zaś opcje w dxdiag są aktywne to ...... powtórz w/w czynności, ale juź bez reinstalacji sterowników do płyty, ew. zmieniając wersję driverów karty na inną – starszą/nowszą.
Z objawów moźna podejrzewać ,ze karta przestąła się jako AGP zachowywać.
Przyczyn moze być kilka od DX–ów przez sterownik chipsetu do sterownika karty.
Zajrzej do dxdiag – to słowo w uruchom wpisz i zobacz czy zakładki przy grafice z przyspieszneiem sprźetowym związane są aktywne i opcje są włączone.
Jeźlei nie to:
Usuń sterownik – odinstlauj go przy uzyciu jakiegoś DriverCleanera np.
Przeinstaluj sterowniki do płyty głównej i zainstaluj ponownie drivery do grafiki. sprawdź efekt.
Jeźeli zaś opcje w dxdiag są aktywne to ...... powtórz w/w czynności, ale juź bez reinstalacji sterowników do płyty, ew. zmieniając wersję driverów karty na inną – starszą/nowszą.
Moze napisz reszte podzespolow (procesor, ram) i napisz jakie to gry nie chca dzialac plynnie?
Prawda jest taka źe ten model nie naleźy do najwydajniejszych i nie jest rzeczą dziwną źe nowe gry nie chodzą na niej płynnie.
Strona 1 / 1