prosze o pomoc...

nie dawno na moim osiedlu zostala zalozona osiedlowa siec LAN... na samym poczatku kazdy z nas nalezal do grupy_roboczej, a pozniej w zaleznosci na jakim osiedlu sie mieszkalo trzeba bylo zmienic grupe_robocza na nazwe swojej ulicy :D jednak ja nie moge zmienic swojej grupy nie wiadomo z jakich przyczyn. Po restarcie komputera grupa pozostaje ta sama co kiedys... czy ktos zna istote tego problemu i potrafi mi pomoc???

Odpowiedzi: 2

No ja teź mam neta przez LAN osiedlowy... i jest oka. Bez znaczenia czy zainstalowany mam Service pack or not.

Mój Komputer/prawyklawisz mychy– Własciwosci, zakładka Nazwa komputera / Zmień – wpisuje –OK / dziła.

Moźe coś nie tak do końca masz z konfiguracją sieci. Serio mówiąc to nie wiem. Windows czy to 95,98,NT4.0, Me, 2000 czy XP zawsze był dziwny. Czasami wali fochami do urzytkownika – hehe...

Powinienieś mieć podane przez admina podane dokładnie jak skonfigurować sieć – ja mam. A i tak czasami coś nie działa – zazwyczaj Otoczenie sieciowe.
Moźe spróbuj przez kreatora sieci – odpalić ponownie.

Życze szczęścia.
mixa
Dodano
28.02.2003 00:49:37
tak... mam windows xp i wszystko robie z konta administratora, ale jak wczesniej powiedzialem po restarcie kompa grupa_robocza pozostaje bez zmian... z tego co wiem to windowsie 98 nie bylo rzadnych problemow z tego typu sprawami
Oviraptor
Dodano
27.02.2003 10:40:55
Oviraptor
Dodano:
27.02.2003 09:19:45
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1