Proszę bardzo o pomoc " blue screen " i zwis !!

Problem jest taki juz pisałem ale sie posłuźe przykładami :
– instaluje windows xp
– sprawdzam dysk programem firmowym seagate – dysk ok 4 partycje NTFS ( na FAT jest to samo )
– sprawdzam pamięć Memory test i jest OK
– zmieniam kosci pamieci działają wszystkie
– na początku wchodzac w tryb awaryjny wszystko jest ok (skanuję np. dysk czy nie ma wirusa )
– 2 godz. poźniej wchodze znów w tryb awaryjny i najpierw pisze :
>>>'cancel loading a347bus.sys' potem
>>>'cancel loading d347bus.sys' i pojawia się ekran

no i zwis kompa
jeśli nie włacze trybu awaryjnego to to nie wyskakuje (no moźe raz lub dwa przy zamykaniu kompa)
Proszę pomóźcie bo nie daje juz rady – próbowalem na WIN XP PRO PL z service packiem 1 i bez niego
– próbowałem teź na angielskiej wersji WIN XP PRO SP2 (jest to samo)
ALBO proszę dajcie mi namiary na jakiegoś informatyka mój numer gg
4327466 czekam cały czas i liczę na waszą pomoc – i z góry dziękuję za jakieś pomysły co z tym zrobić.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
PS. Jeszcze jedno miałem wcześniej karte tv bo myslalem ze to powoduje jakies błędy wiec jej nie instalowałem ale nie pomogło. :( :( :( :(
Sorry to jeszcze ja znalazłem coś takiego na angielskiej stronie ale nie mam zainstalowanego alkohola a anglika nie znam :
Dear Sirs,
I have installed a trial version of Alcohol 120% a few weeks ago.
All was going well and I was deciding to register the software which worked VERY well.
This morning when waking up I went to see my PC which was left to download throughout the night (properly firewalled and antivirus).

AAARRGGGHHHHH .... found it in the process of continuosly rebooting.

Normal booting gets to the initial XP graphic screen for 3–4 seconds and then a blue screen appears but goes away so quickly that I cannot see what's there.

Tried "last good known config" ... same behaviour.

Tried Safe mode ... all drivers up to mup.sys load ok and then I get a
"Press Esc to cancel loading A347BUS.SYS" and wheter I press Esc or not the machine blue screens and reboots.

Odpowiedzi: 10

cezar:
...albo Linucha zainstalowac :)

Pewnie, bo kernel panic na czernym tle się w takim wypadku pokazuje.

cezar – tego typu rady dot. rozwiązania problemu z innym systemem związanego to sobie wsadź "tam gdzie
Pana Majstra moźesz .........".
Rebe
Dodano
12.09.2004 21:01:12
...albo Linucha zainstalowac :)
cezar
Dodano
12.09.2004 15:51:19
Nic dodać nic ująć AMEN :P
Darkman
Dodano
10.09.2004 01:08:44
Rebe:
ten sam topic jest na jamie wraz z dopiskiem o .......... zgadnij czym ? :lol:
W takim razie od dzisiaj trzeba bedzie stosowac jedna rade na wszystkie problemy :P .
EL NINO
Dodano
09.09.2004 14:21:34
dobre pisze tu i na infojamie heheheh ciekawe a tak apropo do mojego posta to chciałem sprostować źe niekiedy niechce mi się męczyć to szybciej jest format szczelić niź się męczyć pozdrawiam
Darkman
Dodano
09.09.2004 11:34:57
EL NINO:
Darkman:
ja teź to miałem proponuje Format zrobić :?: mi pomogło:)
Wujek Dobra Rada sie znalazl kurna :P :P .

kris, ten plik a347bus.sys powiazany jest raczej z napedami wirtualnymi a nie konkretnie z alkocholem. Sprobuj od tej strony. Czy masz jakis program i utworzone wirtualne napedy ?
IMO mozna chyba sprobowac przeinstalowac rowniez ASPI.

Cienko EL NINO spiewać będziesz – ten sam topic jest na jamie wraz z dopiskiem o .......... zgadnij czym ? :lol: – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40248
Rebe
Dodano
09.09.2004 09:24:17
Miałem bardzo podobne objawy oraz komunikaty...

Okazało się, źe "stery" od mojej myszki radiowej, które posiada WIN XP się niestety nie nadają do uźytku...Zassałem najnowsze sterowniki z netu i wszystko wróciło do normy ;–)
yogipl
Dodano
08.09.2004 23:35:44
Darkman:
Wujek Dobra Rada sie znalazl kurna :P :P .

kris, ten plik a347bus.sys powiazany jest raczej z napedami wirtualnymi a nie konkretnie z alkocholem. Sprobuj od tej strony. Czy masz jakis program i utworzone wirtualne napedy ?
IMO mozna chyba sprobowac przeinstalowac rowniez ASPI.
EL NINO
Dodano
08.09.2004 21:51:50
Darkman
Dodano
08.09.2004 21:40:22
o szukaniu na forum to nawet nie ma co marzyć – za cięzko.
Pewnie w sieci tak samo :
http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en–us/Default.asp?url=/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en–us/prmd_stp_ottj.asp

http://support.microsoft.com/?kbid=316208

http://support.microsoft.com/?kbid=839876
i tak bym mół – poza ms nie wychiodząc jeszcze pewnie z naście razy, ale przecieź to nei ja mam problem.
Dla łatwienia oddam, źe nazwy *.sys wymienione w Twoim poście w googlach teź widziąłem w powiązaniu z jakimiś problemami, ale ........nie chciąło mi się czytać.
Rebe
Dodano
08.09.2004 20:41:44
kris68
Dodano:
08.09.2004 20:27:49
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1