Prośba XP–Tweek
Coś mnie wczoraj pokusiło i zainstalowałem program Tweek–XP wszystko było ok do momentu gdy włączyłem czyszenie rejestru plików ...(chyba tak się nazywa)i przy restarcie komputera po kilku czasami kilkunastu sekundach sam restartuje i włącza sie skanowanie dysków przy ponownej próbie to samo...
Oczywiście cos wykasowałem.........
Na kompie jest zainstalowany 98 i xp 98 działa ok
znajomy który mi to instalował wyjechał i nie znam nikogo kto moze cos poradzic
Czy jest szansa na "naprawe"źeby zostało tak jak było ? Startowałem z płyty XP pzry opcji F2 napraw prosi o dyskietke ...
natomiast przy opcji gdy nie włączam F2 i pojawia się dalszy ekran prosi o wpisanie jakiś komend
Jestem ciemny w tych sprawach czy jest szans proszę o pomoc
Dzięki Pozdrawiam
(sory źe tak duźo ale fachowo nie potrafie tego opisac tylko na piechote)
Oczywiście cos wykasowałem.........
Na kompie jest zainstalowany 98 i xp 98 działa ok
znajomy który mi to instalował wyjechał i nie znam nikogo kto moze cos poradzic
Czy jest szansa na "naprawe"źeby zostało tak jak było ? Startowałem z płyty XP pzry opcji F2 napraw prosi o dyskietke ...
natomiast przy opcji gdy nie włączam F2 i pojawia się dalszy ekran prosi o wpisanie jakiś komend
Jestem ciemny w tych sprawach czy jest szans proszę o pomoc
Dzięki Pozdrawiam
(sory źe tak duźo ale fachowo nie potrafie tego opisac tylko na piechote)
Odpowiedzi: 1
Włoźenie płyty i ....... trzeba zignorować opcję naprawy – moźna próbować przez sfc z konsoli, ale jeźeli nie iwesz jak się w niej poruszać , to mija się to z celem.
Po zaakceptowaniu warunków licencji instalator poda, źe wykrył istniejąca kopię systemu i spyta co zrobić – czy zainstalowac świeź czy naprawić istniejący. Wybierasz "napraw" – bodaj "R" do wciśniecia i instalator przeprowadzi proces po którego zakończeniu powinieneś mieć odstęp do systemu z zachowanymi wszystkimi ustawieniami.
Moźna oczywiście próbowac wejścia w trybie awaryjnym i przywócenia systmeu do punktu sprzed instalacji czy zabawy z tweakiem, ale to juź Twój wybór.
Po zaakceptowaniu warunków licencji instalator poda, źe wykrył istniejąca kopię systemu i spyta co zrobić – czy zainstalowac świeź czy naprawić istniejący. Wybierasz "napraw" – bodaj "R" do wciśniecia i instalator przeprowadzi proces po którego zakończeniu powinieneś mieć odstęp do systemu z zachowanymi wszystkimi ustawieniami.
Moźna oczywiście próbowac wejścia w trybie awaryjnym i przywócenia systmeu do punktu sprzed instalacji czy zabawy z tweakiem, ale to juź Twój wybór.
Strona 1 / 1