prośba o program
czesc, czy znacie moźe jakieś program, ktory zabrzpieczy przed otieraniem i usuwaniem moje foldery i pliki, bardzo proszę o pomoc i podanie nazw tych programów jak jakies macie.
Odpowiedzi: 11
WinLock – nie mam pojęcia co to jest ale przylazło w ostatnim chipie....
http://download.chip.pl/download_49668.html
http://download.chip.pl/download_49668.html
Ja partycje robiłem PM6 i FDISK. Efekt cool :)
Ale najlepiej konwertować partycje convert lub od razu sformatować na ntfs(jeźeli moźliwe). :)
Ale najlepiej konwertować partycje convert lub od razu sformatować na ntfs(jeźeli moźliwe). :)
B3T0N:zrobic konwersje za pomoca PM8 lub PM7
Nie wiem jak w XP ale 2K w połączeniu PM7 posypał mi się i to 2 razy :( (w sumie nie podczas konwersji) ale od tamtej pory uwaźam, źe
2k + PM7 = niezbyt dobre rozwiązanie
leopold:
Wg. mnie nie chodzi o ryzyko, które jest małe, ale o wolne działanie systemu i róźne inne cuda dziejące się po przekonwertowaniu.
przynajmniej u mnie system wcaale nie zwolnil – wszystko bylo jak pod FAT32 (jezeli chodzi o wydajnosc)
SLAY3R:Nie no oczywiście źe moźna przekonwertować, ale lepiej system instalować na czysto, bo przy konwersji zawsze istnieje jakieś tam ryzyko źe coś glebnie.
Wg. mnie nie chodzi o ryzyko, które jest małe, ale o wolne działanie systemu i róźne inne cuda dziejące się po przekonwertowaniu.
Nie no oczywiście źe moźna przekonwertować, ale lepiej system instalować na czysto, bo przy konwersji zawsze istnieje jakieś tam ryzyko źe coś glebnie.
oghr:to polecam NTFS – niestety czeka cię wtedy reinstalka.
racja ! ale reinstalka jest nie potrzebna – wystarczy polecenie convert w konsoli , lub zrobic konwersje za pomoca PM8 lub PM7
Jeśli masz waźne pliki i potrzebujesz dobrego zabezpieczenia to polecam NTFS – niestety czeka cię wtedy reinstalka. Co do programów szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z jakimś naprawdę dobrym, zazwyczaj to mało skuteczny badziew przy którym jest mnóstwo roboty (moźe się myle). Niestety nazwy nie trzymają mi się głowy... :wink:
Strona 1 / 1