Prośba o pomoc ze zdalnym pulpitem. Bardzo PILNE!!! Z gory dziekuje
No wiec mam taki problem. W zasadzie to pytanie do was.
W budynku biura jest kilka sieci ze soba polaczonych. W swoim biurze mam 3 komputery polaczone siecia LAN ze stalymi numerami ip (wewnetrzne) a jedyny numer zewnetrzny jaki udalo mi sie odnalezc to IP zewn sieci (ze stron typu whatismyip.com).
W domu mam router bezprzewodowy od chello i kompy spiete w siec przy pomocy kabla i WiFi.
Chcialbym sie polaczyc zdalnie z domu do jednego z komputerow w sieci biurowej.
POWTARZAM: znam tylko IP zewn i hosta sieci w swoim biurze i IP wewn komputera w tym biurze, do ktorego chce sie podlaczyc z domu. NIE MAM DOSTEPU DO ROUTERA w pracy, poniewaz stoi on w biurze innej firmy (od ktorej dochodzi do mnie kabel sieci a dalej u siebie mam HUBa) a tam nonstop nikogo nie ma. Mam dostep tylko do tej sieci w swojej firmie ale to chyba nic nie daje?
Czego moge probowac do polaczenia zdalnego z sieci domowej do komputera w takiej sieci znajac tylko ip zewn i hosta sieci i nie majac praktycznie mozliwosci do przypisania ip zewn do konkretnego komputera??? Da sie cos zrobic??? Zalezy mi na tym bardzo.
Nie wiem czy to cos by dalo ale moze jakos polaczyc te dwie sieci wirtualnie na odleglosc i wtedy dalej kombinowac. Jestem laikiem w tych sprawach wiec prosze o tlumaczenie lopatologiczne.
Odpowiedzi: 2
Mimo wszystko dzieki ale moze faktycznie znajdzie sie ktos kto jeszcze jakis pomysl podsunie ??
Przykro mi barcie. Bez dostepu do routera nie bedzie polaczenia - potrzebujesz bowiem przekierowac sobie porty na ten komputer w biurze. Moglbys sprobowac z Hamachi ale to juz ktos inny powinien sie wypowiedziec - ja nie probowalem i nie mam pojecia. Jedynie co moge powiedziec to to ze nalezy zestawic te dwa komputery w jedna wirtualna siec lokalna i moze wtedy zadziala. teoretycznie powinno, ale moze ktos bardziej obeznany w hamachi potwierdzi lub zaprzeczy.
Strona 1 / 1