prosba o pomoc STRASZNIE muli mi kompa :(

Witam,
Od jakiegos czasu cos jest nie tak z moim laptopem. Problem zaczal sie przy probie zainstalowania Pandy z crakiem, ktory calkowicie zablokowal mi kompa. Probowalem sformatowac dyski ale niestety okazalo sie ze nie dziala klawisz Esc, ktory jest potrzebny(jak zapewne wiecie) przy tej czynnosci. Dalem wiec laptopa znajomemu, ktory zainstalowal windowsa od nowa(z zewnetrzna klawiatura) ale niestety nie sformatowal wczesniej dysku i od tego czasu przynajmniej wszystko dziala ale laptop jest strasznie....ale to strasznie zamulony :( System zamyka sie i otwiera przez ok. minute( wczesniej trwalo to ok. 15sec), a co najciekawsze, bateria trzyma tylko 40min. max! (wczesniej trzymala ok. 3–4godz)
Skanowalem juz system roznymi darmowymi i nie antywirusami ( symantech active scan / panda active scan) i nic. Przez jakis okres mialem rowniez zainstalowany kaspersky i kaspersky anti–haker i tez nic nie pomoglo :(
Ostatnio pojawil sie dodatkowy problem, IE otwiera wszystkie strony oprocz onet.pl(mialem ustawiona jako str. domowa).
Jesli ktos jest w stanie pomoc to bede wdzieczny, choc przypuszczam ze pozostaje tylko format...
Na wszelki wypadek podaje loga:

Odpowiedzi: 6

A wiec tak, w podstawowym mam DMA jezeli dostepne (bierzacy tryb transferu ultra DMA tryb 5)
pomocniczy DMA jezeli dostepne ( bierzacy tryb transferu ultra DMA tryb 2)
zimon
Dodano
22.07.2005 13:32:36
PPM na Mój komputer >> Zarzadzaj >> Menadzer urzadzen >> Kontrolery IDE ATA/ATAPI, we własciwosciach podstawowego i pomocniczego sprawdz jaki masz tryb transferu
Bobi
Dodano
22.07.2005 13:13:05
Co do formatowania, to probowalem to zrobic przy uzyciu plytki instalacyjnej WinXp i w pewnym momencie aby przejsc dalej nalezy wcisnoac Esc ale niestety Esc mi nie dziala i niema pojacia czemu :(
Co do sprawdzenia trybu pracy dysku to niewiem zabardzo jak to sprawdzic...Wchodze do menedzera urzadzen > pozniej z kontrolerow mam : 1.dzwieku wideo i gier 2. IDE ATA/ATAPI 3. Uniwersalnej magistrali szeregowej .... i co dalej?
Co do sterownikow to raczej wszystko jest ok. bo zostaly zainstalowane przy instalacji WinXp z plyty CD. Chyba ze rzeczywiscie jakiegos brakuje, ale tego niestety tez niewiem jak sprawdzic...

Pozdrawiam
zimon
Dodano
22.07.2005 12:58:12
zimon:
Probowalem sformatowac dyski ale niestety okazalo sie ze nie dziala klawisz Esc, ktory jest potrzebny(jak zapewne wiecie) przy tej czynnosci.
Przy formatowaniu nie jest potrzebny "Esc". Moze myslisz o FDISKu ?

Log jest czysty wiec nie jest to sprawka smieci. Zainstalowales Ad–aware jak widze i byc moze jego integralna czesc "Ad–watch" pracujacy w tle blokuje Ci mozliwosc dodania onet.pl jako strony startowej.

Sprawdz sobie w menedzerze urzadzen w kontrolerach tryb pracy dysku.
Nie ma przypadkiem potrzeby zainstalowania jakichs extra sterownikow Acera ? Sprawdz na plytce.
EL NINO
Dodano
21.07.2005 23:39:42
zimon:
Probowalem sformatowac dyski ale niestety okazalo sie ze nie dziala klawisz Esc, ktory jest potrzebny(jak zapewne wiecie) przy tej czynnosci.

Log jest czysty wiec nie jest to sprawka smieci. Zainstalowales Ad–aware jak widze i byc moze jego integralna czesc "Ad–watch" pracujacy w tle blokuje Ci mozliwosc dodania onet.pl jako strony startowej.

Nie ma przypadkiem potrzeby zainstalowania jakichs extra sterownikow Acera ? Sprawdz na plytce.
EL NINO
Dodano
zimon:

EL NINO
Dodano
zimon
Dodano:
21.07.2005 19:08:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1