Prośba o pomoc przy kupnie uźywanego starszego komputera

Witam!
Chciałbym kupić jakiś starszy komputer dla rodziców. Nie mogę juź patrzeć jak męczą swoje stare P100. Interesują mnie komputery z dolną granicą PIII 1 Ghz lub odpowiednik AMD (moźecie powiedzić jaki to będzie? Athlon 1200?) 256 MB RAM, grafika jakaś GF 2, twardziel 15 GB,CD–Rom, bez monitora. Chodzi mi o to źeby chodził na nim Win XP (pójdzie na nim? choć z drugiej strony w sumie na taki komputerek to i Win 98 wystarczy). Rodzice grają głównie w gry logiczne i pasjansy, ale ojciec nie pogardzi czasem jakimiś wyścigami. Na tej konfiguracji powinno pójść parę starszych tytułów (np. N4SPD Hot Pursuit 2). Mam na ten cel ok 550 zł.
Moźe znacie jakiś sprawdzony sklep, ew macie taki komputer na sprzedaź.
Sprawdzając ofertę Allegro znalazłem mnóstwo ogłoszeń sprzedaźy sprzętu polisingowego sprowadzanego z zachodu. Jakie macie zdanie na ten temat? (patrząc jak działają komputery w mojej firmie to ja się chyba boję takiego zakupu, ale moźe macie jakieś doświadczenia).
Acha i co powicie w ogóle o takiej konfiguracji i ogólnie o ograniczeniach finansowych – co na tym pójdzie (chodzi mi o tytóły dawniejsze, a nie o najnowsze Medal of Honor :) ). Moźe macie jakieś konkretne propozycje?

Interesują mnie tylko okolice Warszawy.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

EDIT. Pytanie: Z rodziny Radeonów to odpowiednikiem GF2 jest jaka karta graficzna? Radeon 7000?

Odpowiedzi: 9

Nie polecam takiego zakupu.
lepszym rozwiązaniem jest kupno dodolnego zestawu promocyjnego w supermarkecie
julko
Dodano
31.12.2005 12:26:21
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=77996241

Po dokupieniu karty graficznej chyba byłby spoko.
Co sądzicie o tym sprzęcie? Ten Celeron jest mocniejszy od PIII 1Ghz?
Termi
Dodano
30.12.2005 23:49:47
GF2 to jest Radeon 7000?
Moźe mi ktoś podać jakieś krótkie porównanie jaka karta odpowiada jakiej?
Termi
Dodano
29.12.2005 23:57:11
Xp pójdzie, w aplikacjach będzie działał całkiem przyjemnie, o grach ( nowszych tytułach ) moźna zapomnieć. Natomiast gry z przed kilku lat będa działac całkiem całkiem.

PS. Ostatnio kolega kupił swojej córce ( jako pierwszego kompa ) podobną konfigurację, tyle źe z dyskiem 40 GB i Monitorem 15" za 550 zł.
adik154
Dodano
29.12.2005 20:24:43
Chyba źeśmy się nie zrozumieli...
indiced i Seeker ja wiem, źe jest Allegro i są ogłoszenia w gazetach...

Pytałem o: opinię na temat sprzętu polisingowego, moźliwości procesorów klasy PIII 1Ghz, kartę graficzną GF2 i co do tego jest porównywalne...

Pytanie skierowane było w sumie do ludzi zamujących się sprzętem, a nie do maniaków najnowszych konfiguracji.
Termi
Dodano
29.12.2005 19:22:47
http://allegro.pl/showcat.php?id=489&order=t&view=gtext
Seeker
Dodano
28.12.2005 21:58:23
Człowieku! Sprawdź w "Anonsach"... tam masa ludzi chce sprzedać takie "konfiguracje", albo sprawdź w jakiejś innej gazecie z ogłoszeniami...
indiced
Dodano
28.12.2005 19:21:07
Termi:
ogólnie o ograniczeniach finansowych – co na tym pójdzie (chodzi mi o tytóły dawniejsze, a nie o najnowsze Medal of Honor :) ). Moźe macie jakieś konkretne propozycje?

No sorry. Z tego co podałeś to mam tylko lepszego procka – Athlona 2300+ (prawie 1600Mhz) i chodzi mi bez problemów najnowszy NFS Most Wanted czy GTA San Andreas :)
Nerdanel
Dodano
28.12.2005 18:31:51
Zonk :wink:

Panowie i Panie proszzę o jakiś komentarz (tylko nie o nabijaniu postów).

Ja się po prostu nie orientuję w kompuerach z tamtego okresu.
Termi
Dodano
28.12.2005 16:59:32
Termi
Dodano:
26.12.2005 00:32:51
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1