Prośba o pomoc, nadwraźliwy "Documends and Settings&quo
Od pewnego czasu katalog "Documends and Settings" wykazuje szczególną nadwraźliwość juź próba otworzenia w nim podkatalogu Ustawienia lokalne kończy się zawieszeniem systemu. Programy antyvir nic nie wykrywają choć często w tym miejscu się blokują, podobnie Ad–Aware nie moźe tego przebrnąć zatrzymuje się na podkatalogu AAWTMP, dodatkowo mam problemy ze startem XP i jego zamknięciem z powodu EXPLORER.EXE. HijackTis nic nie wykrywa. Proszę o radę co mogę zrobić w tym katalogu, czy i jak mogę w nim grzebać.
Pozdrawiam
Mirek
Pozdrawiam
Mirek
Odpowiedzi: 4
To moźna go wywalić?
Pozdrówko
Mirek
Pozdrówko
Mirek
AAWTMP to katalog tymczasowy Ad–Aware.
Sprawdziłem chkdiskiem nic nie wykrył.
W trybie awaryjnym bez problemu wszedłem w ustawienia lokalne i w Temp\AAWTMP\C**** 29 sztuk znalazłem podkatalogi z powtarzającym się teptest.exe. Zmieniłem nazwę tego katalogu AAWTMP i uruchomilem system ponownie, zachowuje się poprawnie, katalog Documents and Settings otwiera się i widzę ten kat. ze zmienioną nazwą, daje się skanować Antyvirem i Ad–Aware (nic w nich trefnego nie wykryto). Proszę o komentarz, do czego był ten katalog i czy moźna go usunąć.
Pozdrawiam
Mirek
W trybie awaryjnym bez problemu wszedłem w ustawienia lokalne i w Temp\AAWTMP\C**** 29 sztuk znalazłem podkatalogi z powtarzającym się teptest.exe. Zmieniłem nazwę tego katalogu AAWTMP i uruchomilem system ponownie, zachowuje się poprawnie, katalog Documents and Settings otwiera się i widzę ten kat. ze zmienioną nazwą, daje się skanować Antyvirem i Ad–Aware (nic w nich trefnego nie wykryto). Proszę o komentarz, do czego był ten katalog i czy moźna go usunąć.
Pozdrawiam
Mirek
Wszystko wskazuje na błędy na dysku, przeskanuj po zabootowaniu z CD chkdskiem.
Strona 1 / 1