Propozycja nie do odrzucenia ;)

Witam, sluchajcie, niedawno wpadlem na pomysl aby napisac program w Delphi w ktorym otwieraloby sie log z Hijack'a, program by go analizowal, pokazywalby co powinien naprawic i po wcisnieciu naprawy dokonywalby tych czynnosci co robi hijack + zamykanie uruchomionych procesow, wyrejestrowywanie plikow i kasowanie ich z dysku + plikow towarzyszacych. Bylby to program dla wiekszosci osob ktore prosza o sprawdzenie loga, wiem ze nie ma to jak samemu sprawdzic ale taki program znacnzie ulatwilby robote. Powiedzcie co o tym sadzicie

Odpowiedzi: 5

wiedzialem ze zaraz beda takie durne wypowiedzi z waszej strony
Kapela
Dodano
10.06.2005 13:55:18
Ad@$:
Skoro pracujesz teraz nad trojanem, to od razu moge Ci powiedziec, ze ja tego nawet z kuli zwyklej ciekawosci nie uzyje i pozostane przy domsylnych narzedziach.

Juź widzę tego trojana:

#include
void main(void)
{
printf("Kasowanie Dysku, czekaj ....") ;
}
Anonymous
Dodano
09.06.2005 18:33:14
Skoro pracujesz teraz nad trojanem, to od razu moge Ci powiedziec, ze ja tego nawet z kuli zwyklej ciekawosci nie uzyje i pozostane przy domsylnych narzedziach.
Ad@$
Dodano
09.06.2005 18:25:36
oczywiscie wiem ze to sporo roboty jest przy wyszukiwaniu innych logow i robieniu bazy danych zlych wpisow, sam tez wolalbym osobiscie to robic za pomoca aktualnych programow ktorych uzywam niz jakiegos automatu (ale gdyby to byl napisany program przezemnie to mialbym zaufanie do niego :P. Swoja droga, mozliwe ze cos zaczne robic, chwilowo pracuje nad trojanem, tylko takim innym ktory dzialalby na innej zasadzie niz wiekszosc trojanow z ktorymi mialem doczynienia
Kapela
Dodano
09.06.2005 18:12:06
Pomysł moźe i dobry ale nie wziąłeś pod uwagę, źe stworzenie bazy plików/wpisów szkodliwych to robota trudna i źmudna.
Wpisów, plików są tysiące i nie wiem czy choć mały procent z nich udałoby Ci się skatalogować.
Panadto wiele plików szkodliwych HJT nie pokazuje i o tym równieź naleźy pamiętać.
Pomysł na program – automat, moźe i nie jest głupi, tyle tylko, ze gdybym osobiście miał go ściagać i nim się bawić wolałbym zrobić to ręcznie przy pomocy taskmenadzera, Hijacka i w niektórych przypadkach Killboxa.
Kończąc napisze, działaj.. działaj... i program moźesz zaprezentowac śmiało :P
Bobi
Dodano
09.06.2005 16:50:12
Kapela
Dodano:
09.06.2005 12:51:06
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1