Prolink GeForce 2 GTS/PRO 64 MB
Witam!
Mam problem z wymienioną wyżej kartą graficzną - nie wiem czemu, ale w większości gier tworzy przekłamania graficzne np. w Carmageddon TDR 2000 po prostu wóz był przezroczysty, w Vice City były czarne wielokąty np. na drodze lub rozciągnięte tak że często dochodziło do zderzeń. Zamieszczam obrazek z gry Legend of Ares - tutaj można zauważyć brak podłogi po prawej stronie. Oczywiście ani potworów ani postaci nie widać w grze - same cienie.
Wiem, że karta to złom, ale nie mam kasy na inną.
Karta nie jest podkręcona, robi tak od nowości. Mam otwartą obudowę kompa więc chyba się nie przegrzewa.
Sterowniki to ForceWare 71.84 - na oryginałach powoli chodzi, na stronie producenta odsyła do Nvidii gdzie mozna ściągnąć tylko najnowsze, które nie wykrywają karty. Dodam, że na każdych sterownikach jest to samo.
Config:
Athlon Thunderbird 1.4 GhZ
256 MB DDR 233 mhz
płyta Soltek (dokładnie nie wiem jaka)
Windows XP (na 98 to samo)
Kartę mam już dłuższy czas, i nie przeszkadzało mi to tak bardzo, ale teraz po ściągnięciu Legend of Ares się wpieniłem :)
Co mam zrobić, żeby karta przestała się "fazować"?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Mam problem z wymienioną wyżej kartą graficzną - nie wiem czemu, ale w większości gier tworzy przekłamania graficzne np. w Carmageddon TDR 2000 po prostu wóz był przezroczysty, w Vice City były czarne wielokąty np. na drodze lub rozciągnięte tak że często dochodziło do zderzeń. Zamieszczam obrazek z gry Legend of Ares - tutaj można zauważyć brak podłogi po prawej stronie. Oczywiście ani potworów ani postaci nie widać w grze - same cienie.
Wiem, że karta to złom, ale nie mam kasy na inną.
Karta nie jest podkręcona, robi tak od nowości. Mam otwartą obudowę kompa więc chyba się nie przegrzewa.
Sterowniki to ForceWare 71.84 - na oryginałach powoli chodzi, na stronie producenta odsyła do Nvidii gdzie mozna ściągnąć tylko najnowsze, które nie wykrywają karty. Dodam, że na każdych sterownikach jest to samo.
Config:
Athlon Thunderbird 1.4 GhZ
256 MB DDR 233 mhz
płyta Soltek (dokładnie nie wiem jaka)
Windows XP (na 98 to samo)
Kartę mam już dłuższy czas, i nie przeszkadzało mi to tak bardzo, ale teraz po ściągnięciu Legend of Ares się wpieniłem :)
Co mam zrobić, żeby karta przestała się "fazować"?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1
Probowales nawet ze sterownikami seri 5x.xx ??
Ustawienia AGP w BIOSie? Moze sproboj wylaczyc Fast Write?
Ewentualnie sproboj jakims programem do podkrecania troszke spowolnic pamiec/rdzen.
Ustawienia AGP w BIOSie? Moze sproboj wylaczyc Fast Write?
Ewentualnie sproboj jakims programem do podkrecania troszke spowolnic pamiec/rdzen.
Strona 1 / 1
Dzięki, dzięki dzięki !!! <br /> <br />Wystarczyły stery 56.64 i śmiga jak ta lala!! Tylko nie wiem czy na wszystkich grach tak będzie, ale Legend of Ares działa idealnie!! Dziękuje Ci! Masz u mnie piwo :D