Prolem z wyborem sprzetu WI–FI... doradzcie

Witam
jak w temacie, chce kupic karte sieciowa wi–fi, oraz antene no i oczywiscie kabel...
Jak w przypadku karty sprawa wydaje mi sie prosta bo upatrzylem sobie model "D–Link AirPlus DWL–520+" wydaje mi sie ze D–link to raczej dobry towar,i warto zaplacic pare zlotowek wiecej. Niby sprawa prosta ale teraz antena.... nie znam sie kompletnie, nie wiem czy szczelinowa, parabola itp. Nie wiem czy np. 22dBi to dobrze czy zle, czy lepiej jak ta wartosc jest wieksza czy mniejsza... Nie ukrywam ze chcial bym taka na bazie anteny satelitarnej.. tylko te parametry..:/
Jeszcze zostaje kabel.. ludzie zachwalaja kable cuda itp. O co tu chodzi? nie mozna samemu sobie dolaczyc koncowki? czy potrzebny jest jakas magiczna zaciskarka??

Bradzo bym prosil o podpowiedz kogos kto sie orientuje.. Generalnie powiedzcie jakie parametrry sa wazne i ewentualnie przykladowy model dobrego sprzetu (nie drogiego:))

pozdr

Odpowiedzi: 1

kufcio:

Bradzo bym prosil o podpowiedz kogos kto sie orientuje.. Generalnie powiedzcie jakie parametrry sa wazne i ewentualnie przykladowy model dobrego sprzetu (nie drogiego:))

pozdr

Zacznij od tego:
http://www.siecibezprzewodowe.a.pl/
jest tam fajny kalkulator gdzie policzysz jaka antena i jaki kabel gwaranrtuje przyzwoite połaczenie.

Planet to prawie to samo co D–Link ;)
Raku_
Dodano
20.11.2004 15:02:15
kufcio
Dodano:
19.11.2004 19:53:11
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1