Programy do rozpoznawania mowy ? sterowania głosem ?

Witam – mimo "usilnego";) przeszukiwania netu nie udało mi sie znaleźć nic co by mnie satysfakcjonowało
. Czy istnieją programy umoźliwiajace strowania kompem za pomocą głosu ( po polsku ) ewentualnie umozliwiajace rozpoznawanie mowy ( czyli np zapisywanie dyktowanego textu do worlda ) z tym ostatnim to chyba NIC takiego jeszcze nie ma ( chodzi mi o język polski ) ale angielskie chetnie teź bym poznał. Czy ktos cos moze poradzic ?>

Odpowiedzi: 6

zainstalowałem tego dragona i mam 2 problemy :

1. przy starcie program zgłasza ze plik pdm.dll jestt w wersji 6.0.0.8169 która chyba nie bedzie działac z tym programem – program odsyła na strone producenta ale tam nie ma tego pliku n nie udało mi sie go równiez znalezc gdzie indziej – czy mozna na to cos poradzic ?

2. przy starcie program wykonuje TEST ( powtarzanie zdanie ) ktróry ma trwac ( o ile dobrze wyczytałem w helpie 15 min SIC!!! ) – czy jakbym mówił po polskiemu to sie tak nauczy ? czy mowic mu po angielsku ?
QQQ
Dodano
25.01.2006 21:17:47
ad. D.N.S.: z tego co pamietam to sie go "nauczyc" po polsku "sluchać".
brtx
Dodano
24.01.2006 22:36:15
Dragona własnie zasysam ( w celach testowych oczywiscie ) ale domyslam sie ze bedzie reagował bardzioej na angielski , KM remote – juz testowałem niestety u mnie program reaguje praktycznie na kazdy dzwiek – ale jeszcze powalcze z ustawieniami czułosci mikrofonu ( brak wskaznika informujacego o przestrowaniu wiec to niekie proste ) – jeszcze jakies sugestie ?
QQQ
Dodano
24.01.2006 21:44:17
http://www.nuance.com/naturallyspeaking/
oraz darmowy polski program:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=598&t=41
brtx
Dodano
24.01.2006 20:58:57
to źe sa to wiem bo uzywałem czegoś podobnego chyba jeszcze pod win95 albo98 – potem było cos do gosowego wybierania broni w grze ( ale po niemiecku ) troche szukałem ale bezskutecznie dlatego tu pytam – moze ktos wie/uzywa czegoś takiego i jest zadowolony ? ;)
QQQ
Dodano
24.01.2006 20:53:43
Są takie programy, musisz szukać bo jak się taki nazywa i gdzie był – nie pamiętam , ale gdzieś na znanym portalu z licznym downloadem widziałem coś takiego napewno ( spróbuj na programosy.pl)
mariuszfojcik
Dodano
24.01.2006 16:40:11
QQQ
Dodano:
24.01.2006 14:00:04
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1