Programy do podglądu pracy pracowników na komputerach.
Poszukuje jakiegoś dobrego programu do robienia zrzutów z ekranow komputerow znajdujacych sie w sieci. A moze jakies inne tego typu programy do kontroli i widocznosci pracy pracownikow na stanowiskach w firmie, łącznie z mozliowscia podgladu ich monitora.
Odpowiedzi: 13
Sciagnalem, zainstalowalem i uzywam Remote Administrator v2.1 – jak dla mnie super.
Dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam,
Dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam,
a skad sciagnac VNC i czy jest jakas nakladka polaska do niego?
To znaczy ze przynajmniej jeden jest za jakims serwerem ? W takim razie polaczenie moze nastapic tylko z niego jesli drugi ma dostep bezposredni do netu, chociaz podobno ktorys z tych programow ma opcje pozwalajaca wyslac "zaproszenie" do przejecia nad soba kontroli. Wybacz, ale nie pamietam ktory. Moze VNC, ale nie bede go instalowal aby to sprawdzac.
Nie mają.
Co znaczy "spoza sieci lokalnej" ? Gdzie znajduja sie komputery ? Maja bezposredni dostep do siebie ?
A czy mozna sie polaczyc z komputerem spoza sieci lokalnej, znam IP port ale wyskakuje komunikat: Bląd I/O polączenia, polącznire moglo byc zaamkniete z powodu filtow zalozonych na serwerze. czy mozna to jakos obejsc?
Takie same. Mozesz rowniez sprobowac VNC.
To ja zapytam w temacie, ale troche "dalej".
Jaki program, pytanie do fachowcow, proponujecie abym mogl zrobic to samo, ale przez Internet. Dodam, ze w domu mam statyczne IP.
Pozdrawiam,
Jaki program, pytanie do fachowcow, proponujecie abym mogl zrobic to samo, ale przez Internet. Dodam, ze w domu mam statyczne IP.
Pozdrawiam,
sprawdze jak to dziala ale najpierw musze znalezc te programy w sieci.Po wszystki napisze:)
Ja mam malutka siec na 4 komputery i uzywam dwoch programow miedzy innymi Remote Control 1.7d i Remote Administrator 2.1 ten drugi chyba lepszy poniewaz moge otworzyc sobie miniaturki okienek wszystkich komputerow i podgladac co robia inni, mozna rowniez przejac kontrole nad czyjms komputerem i jak trzeba cos zrobic jak kolega nie umie wtedy nie musze isc do niego tylko robie to ze swojego komputera i jeszcze jedna istotna sprawa udostepnia wszystkie dyski tzn ze moge sobie kopiowac i kasowac do woli :)
Ja mam malutka siec na 4 komputery i uzywam dwoch programow miedzy innymi Remote Control 1.7d i Remote Administrator 2.1 ten drugi chyba lepszy poniewaz moge otworzyc sobie miniaturki okienek wszystkich komputerow i podgladac co robia inni, mozna rowniez przejac kontrole nad czyjms komputerem i jak trzeba cos zrobic jak kolega nie umie wtedy nie musze isc do niego tylko robie to ze swojego komputera i jeszcze jedna istotna sprawa udostepnia wszystkie dyski tzn ze moge sobie kopiowac i kasowac do woli :)
Ja bym polecił realvnc – dzieki temu programowi nie tyle źe zobaczysz co pracownik robi na kompie to jeszcze moźesz sterować tym komputerem ze swojego.
Wystarczy tylko raz skonfigurować program serwer na kompie pracownika i wstawić skrót do autostartu (źeby się odpalał z kaźdym uruchomieniem kompa), a u siebie odpalić viewer i wszystko widać – w czasie rzeczywistym.
Wystarczy tylko raz skonfigurować program serwer na kompie pracownika i wstawić skrót do autostartu (źeby się odpalał z kaźdym uruchomieniem kompa), a u siebie odpalić viewer i wszystko widać – w czasie rzeczywistym.
Ja bym polecił realvnc – dzieki temu programowi nie tyle źe zobaczysz co pracownik robi na kompie to jeszcze moźesz sterować tym komputerem ze swojego.
Strona 1 / 1