programy do montazu wideo
Szukam darmowego dobrego programu do montazu filmów. Chciałbym łączyc krótkie filmy w jeden, wpisywac plansze tytułowe oraz dzielic długie filmy na krótkie klipy.
Fajnie by było zeby jeszcze ten porgram obsługiwał format DivX. Znacie jakies ciekawe porgramy? :?:
Fajnie by było zeby jeszcze ten porgram obsługiwał format DivX. Znacie jakies ciekawe porgramy? :?:
Odpowiedzi: 9
olej virtual dub (to program dla czytelników komputer świat)naucz się obsługiwać premiera (moźe kup sobie ksiąźke) moźna ściągnąć biblie(w wers. angielskiej) a jak masz ulead studio 7 to po co ci inne ?
tu masz link do róźnych programów( jest teź wersja demo adobe premierr) pozdrawiam
tu masz link do róźnych programów( jest teź wersja demo adobe premierr) pozdrawiam
EL NINO ma rację, jednak bez przesady z tym "wszystko". Napisz co dokładnie chcesz zrobić, a pomogę Ci:
:arrow: pawek@centrumxp.pl
:arrow: pawek@centrumxp.pl
Wszystko znajdziesz na divx.pl
Hmm skoro tylko Virtual Dub jest darmowy to go spróbuję. Tyle ze wiem ze jest on skomplikowany. :( juz kiedys chciałem go ugryzc i okazał sie dla mnie zbyt skomplikowany. Np. Ulead video studio 7 ma nieporównane łatwiejsza obsługę.
Pawek czy znasz moze jaks stronkę z poradnikeim do Virtual Duba? Albo moze gdzies mozna sciagnąc jakis pdf z instrukcja jak go uzywac? :?:
Pawek czy znasz moze jaks stronkę z poradnikeim do Virtual Duba? Albo moze gdzies mozna sciagnąc jakis pdf z instrukcja jak go uzywac? :?:
fidelio:Szukam darmowego dobrego programu do montazu filmów.
Umiem posługiwać się wieloma takimi programami, ale jedynie VirtualDub jest darmowy :P 8)
Oczywiście, źe nie złamiesz prawa, ale nie odpowiesz do końca na pytanie.
Tyle dobrze, ze napisales – "wg mnie". Bo inaczej mozna by sadzic, ze niczym innym nie potrafisz sie poslugiwac :P .Pawek:Najlepszy według mnie
P.S. Jesli polece np. WinRara, to zlamie prawo ?
A źeby nie łamać prawa to polecam VirtualDub... :twisted: Najlepszy według mnie i freewarowy... :!:
No tak zgadzam sie, ale dobry tez jest PINACLE STUDIO 8. Co prawda nie jest darmowy :), ale takze dobry. Pozdro!
Do montazu wideo polecam Ulead VideoStudio 7.0
Potrafi naprawde świetne rzeczy robić dzielić, łaczyć, wstawiać ściaeźkę dziwekową, texty, łaczyć zdjecia + video i zapisywać w pilku wideo iw wiele wiele innych rzeczy
PO PROSTU REWELACJA
jeden minus – pracuje w rozdzielczościach wyźszych niź 800x600 :(
POZDRAWIAM
Potrafi naprawde świetne rzeczy robić dzielić, łaczyć, wstawiać ściaeźkę dziwekową, texty, łaczyć zdjecia + video i zapisywać w pilku wideo iw wiele wiele innych rzeczy
PO PROSTU REWELACJA
jeden minus – pracuje w rozdzielczościach wyźszych niź 800x600 :(
POZDRAWIAM
Strona 1 / 1