PROGRAMY DO CZYSZCZENIA PAMIECI
Zastanawiam sie czy nie zaczac uzywac programow do czyszczenia pamieci RAM.Co o nich sadzicie?I jakie polecacie??pozdroo
Odpowiedzi: 5
RAM.Saver.Pro.v4.5
http://www.tdt.org.pl/szczegoly.php?id=36953
http://www.tdt.org.pl/szczegoly.php?id=36953
Rebe:Posłuźę się przykładem:
Uruchomiony standardowy zestaw oprogramowania zajmuje np. 300MB pamięci, zajętość swapa wynosi w tym czasie np. 50MB.
Uruchamiasz program od zwalniania pamięci – pominę etap zajęcia 100% + czort wie ile swapa na czas oczyszczania – po zakończeniu pracy przez ten optymalizator(?) widzisz efekt nastepujący:
Zajęty RAM 50MB + 300 MB zajętego swapa.
W podsumowaniu niech pytanie zawisnie: skąd system ma szybszy dostep do potrzebnych plików ?
Wnioski zostawiam Wam.
A nie pomyślałeś np. źe zdarza się (przynajmniej mi :) ), źe po "brutalnym" wyłączeniu niektórych programów które się zawieszają cała pamięć RAM jest "uźywana"
Posłuźę się przykładem:
Uruchomiony standardowy zestaw oprogramowania zajmuje np. 300MB pamięci, zajętość swapa wynosi w tym czasie np. 50MB.
Uruchamiasz program od zwalniania pamięci – pominę etap zajęcia 100% + czort wie ile swapa na czas oczyszczania – po zakończeniu pracy przez ten optymalizator(?) widzisz efekt nastepujący:
W podsumowaniu niech pytanie zawisnie: skąd system ma szybszy dostep do potrzebnych plików ?
Wnioski zostawiam Wam.
Wnioski zostawiam Wam.
Polecam Tweak–xp Pro 3 (jeśli dobrze pamiętam miał taką opcje, a poza nią, to program ten jest doskonałym tweakerem)
Kiedy miałem 98se taki program był mi prawie niezbędny bo operauje na ogromnych plikach graficznych. Urzywałem ram cleaner czy jakoś tak.
Dziś mam XP Pro i tu widzę źe nie jest mi potrzebne takie ustrojstwo.
A co o nich sądzę? hmm takie programy napewno są przydatne, ten co go urzaywałem był dość prosty i skuteczny – zaznaczałeś sówakiem ile czcesz wyczyścić i klikałeć clean. Po chwili wsio było w jaknajleprzym ładzie. Wielu ludzi opowiadało źe takie programy niszczom ram, ale ja myślę/wiem źe to bezedury bo to to samo co czyszczenie pamięci w aparacie, na karcie CF czy diabli wiedzą czego tam jeszcze. Ot jasne źe jak przesadzisz i wyczyścisz cały ram to moźe komputer ci podziękuje i odmówi dalszej wspułpracy ale naszczęście reset skutecznie go skłoni w tej sytuacji do dalszej współpracy.
Dziś mam XP Pro i tu widzę źe nie jest mi potrzebne takie ustrojstwo.
A co o nich sądzę? hmm takie programy napewno są przydatne, ten co go urzaywałem był dość prosty i skuteczny – zaznaczałeś sówakiem ile czcesz wyczyścić i klikałeć clean. Po chwili wsio było w jaknajleprzym ładzie. Wielu ludzi opowiadało źe takie programy niszczom ram, ale ja myślę/wiem źe to bezedury bo to to samo co czyszczenie pamięci w aparacie, na karcie CF czy diabli wiedzą czego tam jeszcze. Ot jasne źe jak przesadzisz i wyczyścisz cały ram to moźe komputer ci podziękuje i odmówi dalszej wspułpracy ale naszczęście reset skutecznie go skłoni w tej sytuacji do dalszej współpracy.
Strona 1 / 1