PROGRAMY DO CZYSZCZENIA PAMIECI

Zastanawiam sie czy nie zaczac uzywac programow do czyszczenia pamieci RAM.Co o nich sadzicie?I jakie polecacie??pozdroo

Odpowiedzi: 5

RAM.Saver.Pro.v4.5
http://www.tdt.org.pl/szczegoly.php?id=36953
lila
Dodano
16.08.2005 19:02:11
Rebe:
Posłuźę się przykładem:
Uruchomiony standardowy zestaw oprogramowania zajmuje np. 300MB pamięci, zajętość swapa wynosi w tym czasie np. 50MB.
Uruchamiasz program od zwalniania pamięci – pominę etap zajęcia 100% + czort wie ile swapa na czas oczyszczania – po zakończeniu pracy przez ten optymalizator(?) widzisz efekt nastepujący:
Zajęty RAM 50MB + 300 MB zajętego swapa.
W podsumowaniu niech pytanie zawisnie: skąd system ma szybszy dostep do potrzebnych plików ?

Wnioski zostawiam Wam.

A nie pomyślałeś np. źe zdarza się (przynajmniej mi :) ), źe po "brutalnym" wyłączeniu niektórych programów które się zawieszają cała pamięć RAM jest "uźywana"
MetaVirus
Dodano
16.08.2005 02:09:35
Posłuźę się przykładem:
Uruchomiony standardowy zestaw oprogramowania zajmuje np. 300MB pamięci, zajętość swapa wynosi w tym czasie np. 50MB.
Uruchamiasz program od zwalniania pamięci – pominę etap zajęcia 100% + czort wie ile swapa na czas oczyszczania – po zakończeniu pracy przez ten optymalizator(?) widzisz efekt nastepujący:
Zajęty RAM 50MB + 300 MB zajętego swapa.
W podsumowaniu niech pytanie zawisnie: skąd system ma szybszy dostep do potrzebnych plików ?

Wnioski zostawiam Wam.
Rebe
Dodano
15.08.2005 11:00:29
Polecam Tweak–xp Pro 3 (jeśli dobrze pamiętam miał taką opcje, a poza nią, to program ten jest doskonałym tweakerem)
MetaVirus
Dodano
15.08.2005 02:44:00
Kiedy miałem 98se taki program był mi prawie niezbędny bo operauje na ogromnych plikach graficznych. Urzywałem ram cleaner czy jakoś tak.
Dziś mam XP Pro i tu widzę źe nie jest mi potrzebne takie ustrojstwo.
A co o nich sądzę? hmm takie programy napewno są przydatne, ten co go urzaywałem był dość prosty i skuteczny – zaznaczałeś sówakiem ile czcesz wyczyścić i klikałeć clean. Po chwili wsio było w jaknajleprzym ładzie. Wielu ludzi opowiadało źe takie programy niszczom ram, ale ja myślę/wiem źe to bezedury bo to to samo co czyszczenie pamięci w aparacie, na karcie CF czy diabli wiedzą czego tam jeszcze. Ot jasne źe jak przesadzisz i wyczyścisz cały ram to moźe komputer ci podziękuje i odmówi dalszej wspułpracy ale naszczęście reset skutecznie go skłoni w tej sytuacji do dalszej współpracy.
Pan i pastuch
Dodano
15.08.2005 02:07:51
kowal17
Dodano:
14.08.2005 23:44:33
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1