programy anty–szpiegujace
witam!mam pytanie:otóź ktoś włamuje sie do mojego kompa,mam zainstalowany program antywirusowy oraz sygate personal fire3wall pro.to jednak nie wystarcza.zainstalowałam ostatnio program ewido anti–malware.czy to dobry program?czy on zabezoieczy w pełni moj komputer?proszę o porady,moze zaproponujecie mi inne programy.dziekuję za wskazówki,pozdrawiam.
Odpowiedzi: 5
agniesia, odpal google.com i wpisz "co to jest malware". Wejdz na wikipedie i wyszukaj "malware". No i czytaj.
"Najlepiej" zainstalowac taki program, ktory Cie zadowoli. Nie doslownie oczywiscie "zadowoli". Komus odpowiada program Xxxx, komus Yyyy. Ty masz akurat Sygate, a od tego on jest, aby pokazywal co sie dzieje.
Powtarzam jeszcze raz – skanowanie nie jest rownoznaczne z wlamaniem. "Skanowac" moze inny komputer, aby np. zobaczyc co masz udostepnione, "skanowac" moze samodzielnie zlosliwe oprogramowanie (blaster, sasser), skanowac moze czlowiek.
"Najlepiej" zainstalowac taki program, ktory Cie zadowoli. Nie doslownie oczywiscie "zadowoli". Komus odpowiada program Xxxx, komus Yyyy. Ty masz akurat Sygate, a od tego on jest, aby pokazywal co sie dzieje.
Powtarzam jeszcze raz – skanowanie nie jest rownoznaczne z wlamaniem. "Skanowac" moze inny komputer, aby np. zobaczyc co masz udostepnione, "skanowac" moze samodzielnie zlosliwe oprogramowanie (blaster, sasser), skanowac moze czlowiek.
gdyby coś mi mówiły,to nie robilabym z siebie idiotki i zadwała pytania na forum.anty–malware niewiele mi mowi,stad me pytanie.ale skoro ktos skanuje moj komputer to w jakimś celu to robi,nieprawdaz?pytanie mam inne:jakie programy anty–włamaniowe najlepiej zainstalować na swym komputerze?
Nazwy nic Ci nie mowia ?agniesia:w takim razie do czego słuźą te programy?
Anty – wirus
Anty – malware
Program antywlamaniowy to firewall. Taki jak u Ciebie Sygate.
To, ze Sygate pokazuje informacje o skanowaniu, nie znaczy, ze ktos sie wlamuje.
w takim razie do czego słuźą te programy?czy mozesz napisać cos więcej?jaki mi polecasz program anty–włamaniowy?wiem,ze ktoś skanuje mój komputer dzieki sygatowi.
Skad wiesz, ze "ktos sie wlamuje" ?
Antywirusy, anty–malware, itp, nie sluza do zabezpieczenia "od wlaman".
Antywirusy, anty–malware, itp, nie sluza do zabezpieczenia "od wlaman".
Strona 1 / 1