programy anty–szpiegujace

witam!mam pytanie:otóź ktoś włamuje sie do mojego kompa,mam zainstalowany program antywirusowy oraz sygate personal fire3wall pro.to jednak nie wystarcza.zainstalowałam ostatnio program ewido anti–malware.czy to dobry program?czy on zabezoieczy w pełni moj komputer?proszę o porady,moze zaproponujecie mi inne programy.dziekuję za wskazówki,pozdrawiam.

Odpowiedzi: 5

agniesia, odpal google.com i wpisz "co to jest malware". Wejdz na wikipedie i wyszukaj "malware". No i czytaj.

"Najlepiej" zainstalowac taki program, ktory Cie zadowoli. Nie doslownie oczywiscie "zadowoli". Komus odpowiada program Xxxx, komus Yyyy. Ty masz akurat Sygate, a od tego on jest, aby pokazywal co sie dzieje.

Powtarzam jeszcze raz – skanowanie nie jest rownoznaczne z wlamaniem. "Skanowac" moze inny komputer, aby np. zobaczyc co masz udostepnione, "skanowac" moze samodzielnie zlosliwe oprogramowanie (blaster, sasser), skanowac moze czlowiek.
EL NINO
Dodano
07.03.2006 00:08:41
gdyby coś mi mówiły,to nie robilabym z siebie idiotki i zadwała pytania na forum.anty–malware niewiele mi mowi,stad me pytanie.ale skoro ktos skanuje moj komputer to w jakimś celu to robi,nieprawdaz?pytanie mam inne:jakie programy anty–włamaniowe najlepiej zainstalować na swym komputerze?
agniesia
Dodano
06.03.2006 23:57:01
agniesia:
w takim razie do czego słuźą te programy?
Nazwy nic Ci nie mowia ?
Anty – wirus
Anty – malware

Program antywlamaniowy to firewall. Taki jak u Ciebie Sygate.

To, ze Sygate pokazuje informacje o skanowaniu, nie znaczy, ze ktos sie wlamuje.
EL NINO
Dodano
06.03.2006 23:53:11
w takim razie do czego słuźą te programy?czy mozesz napisać cos więcej?jaki mi polecasz program anty–włamaniowy?wiem,ze ktoś skanuje mój komputer dzieki sygatowi.
agniesia
Dodano
06.03.2006 23:48:53
Skad wiesz, ze "ktos sie wlamuje" ?
Antywirusy, anty–malware, itp, nie sluza do zabezpieczenia "od wlaman".
EL NINO
Dodano
06.03.2006 23:40:14
agniesia
Dodano:
06.03.2006 23:21:35
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1