Programy anty spyware
Jakie są najlepsze i z uaktalnianą listą spywaru ??
Odpowiedzi: 20
Obiekty poddane kwarantannie są szyfrowane i nie stanowią zagroźenia dla bezpieczeństwa systemu.
Jeśli któryś z obiektów zostanie sklasyfikowany przez Ad–aware jako potencjalne zagroźenie moźesz go poddać kawantannie.
W razie problemów ze stabilnością po przeniesieniu ( tak jak było u Ciebie ) moźesz przywrócić z kwarantany obiekt niezbędny do stabilnej pracy,
niestety musisz wiedzieć który.
Jeśli któryś z obiektów zostanie sklasyfikowany przez Ad–aware jako potencjalne zagroźenie moźesz go poddać kawantannie.
W razie problemów ze stabilnością po przeniesieniu ( tak jak było u Ciebie ) moźesz przywrócić z kwarantany obiekt niezbędny do stabilnej pracy,
niestety musisz wiedzieć który.
a do kwarantanny wszystkie moge bezpiecznie dawac ??
Natomiast nie spodkałem się z tak czarnym scenariuszem o którym napisał EL NINO.
Ja rowniez a usuwam wszystko ad–aware, SpyBotem i PestPatrolem na okolo osmiu komputerach.
No ale moze moje dosw. sa zbyt waskie 8)
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21324
Wlasnie przez takie usuwanie niektorych spywarów nie dzialal mi IE :(
Wlasnie przez takie usuwanie niektorych spywarów nie dzialal mi IE :(
MRU ( Most Recently Used ) moźesz usuwać.
Pozatym jest napisane jak pozycja została sklasyfikowana i na tej podstawie usuwasz/albo i nie.
Jeśli nawet coś usuniesz błędnie to moźesz przywrócić z kwarantany.
Jeśli chodzi o mnie to póki co usuwam wszystko i nie powoduje to problemów ale....
u niektórych userów zdarzały się przypadki źe Ad–aware sklasyfikował coś co było potrzebne do stabilnej pracy.
Natomiast nie spodkałem się z tak czarnym scenariuszem o którym napisał EL NINO.
Pozatym jest napisane jak pozycja została sklasyfikowana i na tej podstawie usuwasz/albo i nie.
Jeśli nawet coś usuniesz błędnie to moźesz przywrócić z kwarantany.
Jeśli chodzi o mnie to póki co usuwam wszystko i nie powoduje to problemów ale....
u niektórych userów zdarzały się przypadki źe Ad–aware sklasyfikował coś co było potrzebne do stabilnej pracy.
Tia. I pozniej polowy programow nie odpali, nie mowiac o systemie.Ivaho:Usuwaj wszystko inne.
Usuwaj wszystko inne.
Zaisnsatalowalem Adawere 6 po skanowaniu mialem 170 wynikow ale tylko z 15 bylo zaznaczonych do kwarantanny. Mam pytanko czy te inne tez moge bezpiecnzie dac do kwarantanny a moze nawet usunac ??
Ivaho:Ale nie napisalem jakiego celu. Chodzilo mi o ogolny cel, czyli dzialanie antyszpiegowskie.
Raczej zagraźające prywatności czy teź bezpieczeństwu systemu.
Ivaho:Ale pominmy juz te zaczepki slowne...
Ja się nie czepiam tylko napisałem jakie jest moje zdanie na ten temat,
Jak masz inne zdanie na ten temat to ja je oczywiście szanuje, ale nie musze się zgadzać z nim.
Na temat DSO Exploit naskrobałem to co wiedziałem :wink:
McScr@by:Ivaho:One nie tyle roznia sie co sie uzupelniaja...
No i tu masz racje, ale IMO nie w tym :Ivaho:Oba programy sa przeznaczone do tego samego celu...
Okidoki :?:
Ale nie napisalem jakiego celu. Chodzilo mi o ogolny cel, czyli dzialanie antyszpiegowskie.
Ale pominmy juz te zaczepki slowne. Lepiej sprobuj pomoc mi w moim pytaniu do Ciebie :wink:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=17479
Ivaho:One nie tyle roznia sie co sie uzupelniaja...
No i tu masz racje, ale IMO nie w tym :
Ivaho:Oba programy sa przeznaczone do tego samego celu...
Okidoki :?:
8)One nie tyle roznia sie co sie uzupelniaja.
Ivaho:Oba programy sa przeznaczone do tego samego celu...
Nie zupełnie poniewaź sygnatury zawarte w Ad–Aware są głównie nastawione na moduły Adware a w mniejszym stopniu na Spyware czy niektóry Malware.
W Spybot – S&D sygnatury dobierane są głównie na Spyware i Malware a w mniejszym stopniu na Adware.
Co do pytania to jeszcze IMO NAV 04 takźe bdb się sprawdza pod kątem Spyware ( jak i ogólno rozumianego Malware ).
Niestety jeśli chodzi o wykrywanie Spyware przez NAV 04 to lepsza skuteczność w trybie skanera niź monitora.
Nie o wersje progsa :wink: Najnowsza wersja jest na stronie producenta. (1.3)
Chodzi o najnowsza wersje uaktualnienia :)
Chodzi o najnowsza wersje uaktualnienia :)
Oprócz AdAware dobrym jest teź SpyDoctor.Oba programy znajdziesz po odpowiednim klikaniu na stronie www.lavasoft.de .Powodzenia! :wink:
aha dzieki, bo z tymi uaktalnieniami myslalem ze to jest cos w stylu Nortona AV a tu sie okazuje ze to chodzi o wersje progsa..
Oba programy sa przeznaczone do tego samego celu choc sa z roznych "stajni" 8)
One nie tyle roznia sie co sie uzupelniaja.
Jesli Ci sie nie podobaja zainteresuj sie produktem PestPatrol
Jesli brakuje aktualizacji to wszystkim nie tylko Tobie. Oznacza to ze masz najnowsza wersje.
One nie tyle roznia sie co sie uzupelniaja.
Jesli Ci sie nie podobaja zainteresuj sie produktem PestPatrol
Jesli brakuje aktualizacji to wszystkim nie tylko Tobie. Oznacza to ze masz najnowsza wersje.
tyle ze mam takie problem ze spybotem ze ciagle jak chcem sciagnac aktualizacje pisze ze BRak dostępnych ....... :/
P.S. Czym sie rozni ten ad aware od spybota ??
P.S. Czym sie rozni ten ad aware od spybota ??
najlepiej zainstaluj sobie ad–aware i spy boot search and destroy bedziesz wtedy najlepiej chroniony a w spy boot wlacz sobie ochrone czasu rzeczywistego
To nie ten dzial, zobacz dzial bezpieczenstwo.