mam problem jak wycinam ramkę z filmu tzn 'obraz' odtwarzanego przez nero to mi ją zapisuje w schowku a nie wiem gdzie się ten schowek znajduje pomożecie
Odpowiedzi: 10
idesam - czytaj to co się do ciebie pisze. Wydaje mi się, że dobrze "skumałem" czego szukasz - i dlatego podałem ci definicję schowka. Dalej możesz sobie szukać tej wyciętej ramki w Windows\System32 - życzę ci powodzenia - ponieważ jest to ostatnie miejsce w którym system / aplikacje będzie przechowywać dane tymczasowe.
PS. Moja metoda jest tożsama z metodą stosowaną w przykładzie z notatnikiem.
Ctrl+X i Ctrl+V działa... więc nie wiem co jest nie tak a możesz podać co się powinno znajdować w tym C:\WINDOWS\system32\ tak do porównania
Proponuję powściągnąć języki i klawiatury.
Tylko ze strony moderacji.
A co do schowka - to musi być wina systemu, bo to jest aplikacja systemowa.
Może jakimś przypadkiem masz to z atrybutem ukrycia i dlatego plik nie jest odnajdywany, choć mocno w to wątpię.
Jakkolwiek - zrób prosty test: otwórz dowolny plik tekstowy, napisz w nim coś, zaznacz, wytnij i wklej. Albo to zamo z dowolnym obiektem na pulpicie: Ctrl+X i Ctrl+V.
Jeśli zadziała - clipboard musi być obecny w systemie - jeśli nie... cóż, to będzie ciekawostka.
@Verrs... a za przeproszeniem na taką cholere że jeżeli jesteś takim geniuszem pokaż mi swoją metoda, sposobem -wytnij...wklej- jak to zastosujesz w programie NERO bo ja nie mogę sobie tego wyobrazić????? ...tak więc nie proszony pisząc po grzeczności jeżeli nie udzielasz pomocy nie odzyyyyywaj się jasne a do @XanTyp nie znalazło mi pliku... czy to może być wina systemu czy program NERO zapisuje je może gdzie indziej program jak i oprogramowanie nie jest żadne lewe tylko oryginalnie , legalnie kupione w sklepie
A na cholerę(?!) nam ta informacja?
My to wiemy, to i może kolega też chce wiedzieć?
Nie wie, jak to ugryźć więc pyta.
Dziwne trochę. Nie myl jednak aplikacji exe z folderem. To nie ta bajka.
Musiałeś to przeoczyć.
Otwórz katalog c:\WINDOWS\system32 i wciśnij F3.
W okienko dialogowe w wyszukiwaniu plików/folderów wklej nazwę clipbrd.exe
Miałbyś bardzo ciekawą wersję pirata, jeśli nawet system sam nie znajdzie tego pliku.
znalazłem C:\WINDOWS\system32\ ale nie znalazłem tej końcówki clipbrd.exe nie ma tam takiego czegoś tylko pełno innych folderów .... przepraszam jak żle umieściłem temat ale się śpieszyłem
Ctrl+V to tylko ogólnik... kolega pytał o program sam w sobie.[quote=idesam] a nie wiem gdzie się ten schowek znajduje[/quote]A ten jest tutaj: C:\WINDOWS\system32\clipbrd.exe
Edycja -> Wklej (lub Ctrl+V).