program mierzenia temperatury
Czy moźe ktoś mi poleci program do mierzenia temperatury procesora mam XP i płytę ECS K7S5A :D
Odpowiedzi: 20
Zna ktoś moźe jakiegoś linka do polskiej nakładki do Motherboard Monitor 5.
EDIT: Juź nie będzie potzrebne.Właśnie znalazłem. :)
EDIT: Juź nie będzie potzrebne.Właśnie znalazłem. :)
Robson, po co tyle kombinować :?: Przecieź The_judge podpowiedział Ci juź co i jak jeźeli chodzi o SpeedFan'a
JA z takim czymś się nie spotkałem jak narazie.
Zainstaluj raz jeszcze jak to nic nie da .
To Ja nic nie pomoge :(
Zainstaluj raz jeszcze jak to nic nie da .
To Ja nic nie pomoge :(
Nie mam nic takiego.Mam tylko to co napisałem powyźej.
a nie masz w okienku typ czujnika jako 1
a jako 2 temperatura
a jako 3 wentylatory
a jako 4 wartosci napiecia
To powino byc kazdy to ma z tego co wiem
a jako 2 temperatura
a jako 3 wentylatory
a jako 4 wartosci napiecia
To powino byc kazdy to ma z tego co wiem
No niestety.Nie pokazuje u mnie.Mam tylko podany typ czujnika(Genesys GL520SM) i dostęp do czujnika(SMBus 2Dh)
I nic więcej tam nie ma.
A wszystko działa napewno bo np. w Motheboard monitor pokazuje temperature.
I nic więcej tam nie ma.
A wszystko działa napewno bo np. w Motheboard monitor pokazuje temperature.
AIDA32 ––> Komputer ––> Czujnik
W którym miejscu AIDA32 pokazuje temp. procka?Mam ten program ale nie mogę tego znaleźć.Czy trzeba mieć do tego jakiś plugin?
Mi się teź tak wydaje.
Spróbuj w AIDA32 jest łatwiejszy i jest extra wszystko opisane
Spróbuj w AIDA32 jest łatwiejszy i jest extra wszystko opisane
ja nie uzywam tego programu ale domyslam sie, ze pierwszy wynik to procesor, drugi to dysk (?), a trzeci to chyba temp plyty glownej :roll:
Ściągąłem sobie SpeedFan 4.09 przy odpaleniu pokazuje mi sie :
Temp2:62C
HD0:38C
Temp1:37C
:cry: i nie wiem która temperatura jest od czego jak ktoś urzywający tego programu mugłby mi to powiedzieć byłbym mu bardzo wdzięczny.
Z góry dzienki !!!
:lol:
Temp2:62C
HD0:38C
Temp1:37C
:cry: i nie wiem która temperatura jest od czego jak ktoś urzywający tego programu mugłby mi to powiedzieć byłbym mu bardzo wdzięczny.
Z góry dzienki !!!
:lol:
A ja sprawdziłem programem AIDA32
Szybko i łatwo.
Po za tym masz tam wiele innych informacji o kompie.
Szybko i łatwo.
Po za tym masz tam wiele innych informacji o kompie.
Jak bawisz się w overclocking to bardzo często.
Poza tym mój komp chodzi 24h i mi osobiście nie chciałoby się restartować systemu tylko poto źeby sprawdzić temp procka w biosie.
Poza tym mój komp chodzi 24h i mi osobiście nie chciałoby się restartować systemu tylko poto źeby sprawdzić temp procka w biosie.
czemu twierdzisz, źe jest to uciąźliwe, ile razy i z jaką częstotliwością mozna sprawdzać temp. kompa?? :roll: :roll: :roll:...jest to uciąźliwe tak resetować system i wchodzić do biosu.
neo340:po co kombinowac z ajkimiś programami jak ta opcja jest w biosie :lol: :lol: :lol:
O tym pisał wyźej PGX, poza tym, jest to uciąźliwe tak resetować system i wchodzić do biosu.
po co kombinowac z ajkimiś programami jak ta opcja jest w biosie :lol: :lol: :lol:
AIDA 32 tez nie jest zła :D
Mam tę samą płytę główną i uźywam SpeedFan 4.08
Polecam SpeedFan 4.08 na stronie www.chip.pl dostepny , ja go mam i jest ok .
Sprawdź teź czy na płycie cd dołączonej do płyty nie ma takiego oprogramowania, ewentualnie poszukaj na stronie producenta płyty.