Program do usuwania wokalu
Cze!
Czy znacie moźe jakiś program do usuwania wokalu z mp3??
Czy znacie moźe jakiś program do usuwania wokalu z mp3??
Odpowiedzi: 7
ALIEN, to co znalazłeś, moźe i tak samo się nazywa i ma takie same funkcje, ale nie jest pluginem do Winampa. Moźna z tego skorzystać np. Nero Wave Editor. Poza tym nie spełni a to swojej funkcji. Kiepsko usuwa wokal. Czasami zamiast wokalu rusza podkład i mamy zniszczony podkład i nieruszony wokal. Ogólnie jestem zawiedziony. Trzeba szukać dalej... :wink:
Plug–In o którym wspomniał SLAY3R dostępny jest tu :arrow: http://www.prorec.com/prorec/downloads.nsf/filename/6173FDB626B5CD9486256A1E006B3B62 :)
Jest plugin do winampa, poszukaj w googlach analog x vocal remover
to jak sie nie da to chociaz taki program, który go maksymalnie zredukuje
jeźeli wytniesz jakieś częstotliwości to stracisz równieź jakiś fragment linii melodycznej utworu, a tu nie o to chodzi, bo coś takiego zwali cały utwór. :roll: :roll: :roll:
No nie wiem. Ja się na tym nie znam, ale wg mnie raczej da się to zrobić. Pewnie dla specjalisty w tym temacie, to nie problem (przy uzyciu odpowiedniego softu). Tak się zastanawiam i wg mnie to jest to kwestia wyciecia odpowiednich czestotliwości w pliku dźwiekowym. Jednak przydałaby się jakaś opinia fachowca...
nie ma takich programów źeby całkowicie usunąć wokal, moźesz jedynie wyeksponować sekcję rytmiczną czy inne, albo wokal przytłumić, ale całkowicie nie da sie usunąć. :D :D :D
Strona 1 / 1