Program do przeglądania sieci
Jak ktoś zna nazwe jakigoś programu do przeglądania sieci to THX za cynk.
Odpowiedzi: 16
Do skanowania sieci uźywam tego pogramu : LANguard Network Security Scanner a do otoczenia się nawet nie dotykam ;)
Do skanowania sieci uźywam tego pogramu : LANguard Network Security Scanner a do otoczenia się nawet nie dotykam ;)
Dobra Szymon, Zapomni o tym poscie bo troche nam sie cięźko dobadać, Temat zmaknięty, Dzięki za pomoc. Ostatecznie zostane przytym zniecawidzinym przezemnie otoczeniu sieciowym. i jeszcze raz THX za pomoc
Flaszke stawiam gdy zainstalujesz w W98 NWLink i zaznaczysz w nim NetBios przez TCP/IP.Szymon Grabiński:ponadto zainstaluj sobie protokol nwlink zgodny z ipx/... i ustaw w nim ptaszka na netbios przez tcp/ip.
total copy jak juz to sluzy do kopiowania zasobow w sieci i chyba sie nie rozumiemy.
az se zaklne, kurde... po co ci cos takiego?! kolejny raz powtarzam, ze do tego wystarczy otoczenie sieciowe lub moje miejsca sieciowe. jesli chcesz np. cos do kopiowania w sieci LAN to wystarczy zamapowac dyski i od tej pory uzywac np. total commandera.
dlaczego nie wystarcza ci otoczenie sieciowe?!
co do wieszanai to wine ponosi za to explorer i nie zmienisz tego zadnym programem, a przynajmniej w tym sensie o ktorym piszesz. moze byc rowniez wirus. to ze nie widzi kompow to moze one nie sa wlaczone, moze jeszcze nie nie znalazly. daj troche czasu maszyna po zalogowaniu. mozesz wyedytowac lmhosta (wins) i powinno byc szybciej. ponadto zainstaluj sobie protokol nwlink zgodny z ipx/... i ustaw w nim ptaszka na netbios przez tcp/ip.
twoich problemow nie rozwiaze zaden program, a to co piszesz to wina systemu i jego uzytkownikow.
az se zaklne, kurde... po co ci cos takiego?! kolejny raz powtarzam, ze do tego wystarczy otoczenie sieciowe lub moje miejsca sieciowe. jesli chcesz np. cos do kopiowania w sieci LAN to wystarczy zamapowac dyski i od tej pory uzywac np. total commandera.
dlaczego nie wystarcza ci otoczenie sieciowe?!
ze standartowa z windowsa sie wiesza co chwile, kompów nieraz niewidzi, czy teź poprostu nie działa,
co do wieszanai to wine ponosi za to explorer i nie zmienisz tego zadnym programem, a przynajmniej w tym sensie o ktorym piszesz. moze byc rowniez wirus. to ze nie widzi kompow to moze one nie sa wlaczone, moze jeszcze nie nie znalazly. daj troche czasu maszyna po zalogowaniu. mozesz wyedytowac lmhosta (wins) i powinno byc szybciej. ponadto zainstaluj sobie protokol nwlink zgodny z ipx/... i ustaw w nim ptaszka na netbios przez tcp/ip.
twoich problemow nie rozwiaze zaden program, a to co piszesz to wina systemu i jego uzytkownikow.
Probelmu źadnego nia mam napewno, potrzebuje tylko jakiegoś progrmu do przegądania sieci, urzywam windowsa 98, bo mam słabego kompa i chcę wyciąbnąć z nigo kaźdego fps'a, szukałem długo jakiegoś progrmu do tego ijedyne co znalałem to total copy, który mnie nie zadawala, a te ww. problemy ma kaźdy na mojej sieci, jeźeli nieznasz takiego programu to luz, ale jeźeli tak to daj linka albo nazwe, bede pgromnie zobowiązany.
jezeli nie widzi calej sieci tzn. ze jest jakis problem, jezeli tylko czesci kompow nie widzisz, to moze byc sytuacja, ze uzytkownicy wylaczyli dostep.
jest opcja, ktora sprawia, ze expoler sprawdza czy nie pojawily sie nowe obiekty w sieci. wejdz w narzedzia–>opcje folderow–>widok–>zaznacz Automatycznie wyszukaj foldery sieciowe i drukarki.
jaki to windows?
do wyliczania zasobow mozesz uzyc: shareenum lub hunt'a.
jest opcja, ktora sprawia, ze expoler sprawdza czy nie pojawily sie nowe obiekty w sieci. wejdz w narzedzia–>opcje folderow–>widok–>zaznacz Automatycznie wyszukaj foldery sieciowe i drukarki.
jaki to windows?
do wyliczania zasobow mozesz uzyc: shareenum lub hunt'a.
no mam WLAN, literke stracilem nie chcacy :P , a co do tego co tam wyliczles to ja taki teampy nie jestem zeby nie wiedziec ze niedostane sie do nie udosytepnionych folderow. Jestem urzytkownikiem sieci i nie bede cie kłamał potrzebuje jakiejs preglondarki sieci WLAN bo mnie wkorwia tto ze standartowa z windowsa sie wiesza co chwile, kompów nieraz niewidzi, czy teź poprostu nie działa, Wiem źę jest mało takich programów bo juźszukałem na necie ale jak coś znasz to bede wdzięczny za nazwe czy link,
thx
thx
po pierwsze to chyba masz siec WLAN, a nie WAN. po drugie przegladanie takiej sieci jest mozliwe z poziomu windowsa w moich miejscach sieciowych (otoczenie sieciowe).
po trzecie problem z przegladaniem zasobow moze miec kilka przyczyn, ot chociazby banalny brak udostepniania zasobow przez innych userow czy tez problem nie zainstalowania odpowiedniego protokolu nwlink'a.
kto jest adminem tej sieci, ty? jes to siec firmowa czy jakas osiedlowa, miejska?
po trzecie problem z przegladaniem zasobow moze miec kilka przyczyn, ot chociazby banalny brak udostepniania zasobow przez innych userow czy tez problem nie zainstalowania odpowiedniego protokolu nwlink'a.
kto jest adminem tej sieci, ty? jes to siec firmowa czy jakas osiedlowa, miejska?
po pierwsze to chyba masz siec WLAN, a nie WAN. po drugie przegladanie takiej sieci jest mozliwe z poziomu windowsa w moich miejscach sieciowych (otoczenie sieciowe).
thx za ten program, ale niestety on chyba nie dziła na sieći radiowej, bo nieznajduje mojej sieci,chyba źe ja coś zle robie. jeźeli znasz ten prog i wiesz czemu nie rozwija sie lista a jedyna seić którą widzi to "NetWorld" a nie widzi mojej seci daj cynk.
THX za fatyge
THX za fatyge
hmmm, wan... dziwne... ok, netlook
Chodzi mi o przeglądanie sieci WAN, zaleźy mi na tym programie b posiadam durzą sieć a na moim windowsie coś jest nie tak, i wiem ze taki prog. by mi pomugl.
THX za odpowiedz
Równieź pozdrawiem
THX za odpowiedz
Równieź pozdrawiem
o jakie przegladanie ci chodzi?!
Strona 1 / 1