Program do okrajania MPEG i MPG
Szukam programu (najlepiej Freeware ale nie koniecznie) do okrajania klipów MPEG i MPG ale źeby np. mozabyło wyciąć kawałem z godzinnego filmu (np koncowe napisy lub podzielić koncert na kawałki) i zapisać reszte w oryginalej yakości ale źeby teź zajmowała narmalnie (klik 700 MB – 70 Minuet <> po wycięciu 100 MB – 10 Minut). Program w stylu VirtualDubMod 1.5.4.1 <<
Jeźeli ktoś zna chociaź nazwę takiego programu..
PLISSS :lol:
Jeźeli ktoś zna chociaź nazwę takiego programu..
PLISSS :lol:
Odpowiedzi: 10
petrikko:.....Poradźcie coś na to czy da rade obrabiać avika DivXa( ucinać i te sprawy) zachowując przy tym synchroniczność ścieźki audio przy przycinaniu video, bo u mnie audio zostaje w tej samej długości i nie zgrywa się z video..
Jeśli audio ucieka w bok to na pewno jest zakodowane w ABR/VBR, czyli zmienne bitrate, Musisz cały materiał przerobić Video–direct, Audio–CBR i dopiero to ciąć
Wielkie sorki źe tak odkopałem tego posta ale FUCKtycznie Ulead VideoStudio 7.0 to jest program własnie o który mi chodziło. Jest IDEALNY tnie MPEGI tak prosto źe ho ho ;) i do tego zapisuje w oryginalne j jakości z perfekcyją kompresją. DOKŁADNIE TAK VD :]
Dzkie i pozrdrawiam
aha jeszcze jedno czy da sie ustawić źeby pracował na rozdzielczości 800x600 bo on chyba tylko pracuje w 1024x768 lub wyźszych ?
Dzkie i pozrdrawiam
aha jeszcze jedno czy da sie ustawić źeby pracował na rozdzielczości 800x600 bo on chyba tylko pracuje w 1024x768 lub wyźszych ?
próbowałeś w adobe prem. lub unlead studio7 ?
ustaw kompresje taka jaka jest w orginalnym pliku , jakosc nie nie powinna sie zmienic skoro ta sama kompresjaKoRnik:Ale VirtualDubMod nie zapisuje MPEG i MPG w oryginalnej jakości. W VirtualDubMode jeśli chodzi o AVI to yest tam taka opcja: VIDEO > "DIRECT STREAM COPY" czyli zapisuje wyciety kawałek w tej jakości co oryginał. Ale przy MPEG i MPG nie da się ustawić DIRECT STREAM COPY – czyli zapisując w "FULL...." zapisuje albo w złej jakości albo w dobrej ale zajmuje wtedy po okrojeniu baaardzo duźa MB.
Potrzebuje programu do wycinania kawałka z MPEG i MPG ale źeby po wycięciu był w oryginalnej jakości...
:)
tez szukam programu do cięcia mpeg'ów, nawet pisałem taki post kiedyś, ale niestety nikt nie odpowiedził. czyli mam rozumiec ze taki program po prostu nie istnieje?? :roll:
.....Sorry, dotyczy to wersji nowszej niź 1.3c.Ostatnio na tej versji pracuje. Ma pewne wady ale dźwięk jest spoko. Co do wad to nie otwiera ASF–ów i MPG2 ale na to teź jest sposób. Poradźcie coś na to czy da rade obrabiać avika DivXa( ucinać i te sprawy) zachowując przy tym synchroniczność ścieźki audio przy przycinaniu video, bo u mnie audio zostaje w tej samej długości i nie zgrywa się z video..
HELP
HELP
Pawek:Nie rozumiem Cię. VirtualDubMod jest najlepszy.
.hhm. Co do VirtualDub to mam pewien problem. Otóź w czasie odtwarzania a i po zkompresowaniu w pliku wynikowym ścieźka audio "ćwierka". Po otwarciu w np. AllPlayer wiadomo to samo. Moźe mam nie tak coś ustawione z VirtualDubem albo...niewiem.Przy kompresowaniu z innego programu( ale nie mogę juz go obrobić ucinając, dodając i te sprawy) Np TMPGEncoderem źadnych krzaczków nie mam..I co..???
Ale VirtualDubMod nie zapisuje MPEG i MPG w oryginalnej jakości. W VirtualDubMode jeśli chodzi o AVI to yest tam taka opcja: VIDEO > "DIRECT STREAM COPY" czyli zapisuje wyciety kawałek w tej jakości co oryginał. Ale przy MPEG i MPG nie da się ustawić DIRECT STREAM COPY – czyli zapisując w "FULL...." zapisuje albo w złej jakości albo w dobrej ale zajmuje wtedy po okrojeniu baaardzo duźa MB.
Potrzebuje programu do wycinania kawałka z MPEG i MPG ale źeby po wycięciu był w oryginalnej jakości...
Nie rozumiem Cię. VirtualDubMod jest najlepszy.
Nie rozumiem Cię. VirtualDubMod jest najlepszy.
Strona 1 / 1