Program do naprawiania zdjec.
Wiem ze Temet brzmi lamersko, ale nie znalazlem nic na goglach. Otoz zrobilem sobie w wakacje pare zdjec cyfrowka, niestety w ktoryms momecie cyfrowka odmowila posluszenstwa i pokazala tylko : "card Error ples" Nie formatowalem karty poniewaz zdjecia na niej znajdujace sie byly dosyc wazne. Pozniej po podlaczeniu do kompa, explorer nei widzail zadnych plikow na karcie. DObpiero programem do odzyskiwania danych udalo mie sie zgrac pare plikow. Kikla zdjec sie odzyskalo bez problemu, kilka niestety choc w explorerze pokazuja prawidlowo miniaturki po otworezniu sa lekko "zdeformowane", a jeszcze kilka innych: pokazuja sie prawidlowe miniaturki ale nie da sie ich otworzyc. Dlatego chcialbym sie spytac czy jest jakis program do naprawy zdjec? Z gory dzieki za info.
Odpowiedzi: 1
Cięrzko jednoznacznie powiedzieć. A to dlatego iź zaleźy o jakie uszkodzenia chodzi. Piszesz źe fotki zą zdeformowane. Tu widzę rozwiązanie np. deformacja siatki, squizz i wiele innych sztuczek jakie moźna zrobić za pomocą np. Corel Photo Paint choć inne aplikacje terz mają wiele bajerów do naprawy wszelich tego typu nieszczęść. Ale jeśli występują uszkodzenia typu: efekt zbyt wielkij kompresji JPG, czy wieelkie zielone kwadraty, błąd zapisu (haotyczna pikseloza) to wiąźe się to czasem z namalowaniem własnoręcznie połowy fotki. Bo automatycznie to tylko będzie moźliwe wymglenie zdjęcia albo pogodzeniem sięz jej wyglądem.
Ale ja na twoim miejscu poeksperymentował bym z wszelkiego rodzaju programami do odzyskiwania danych.
Ale ja na twoim miejscu poeksperymentował bym z wszelkiego rodzaju programami do odzyskiwania danych.
Strona 1 / 1