[program.bat]usuwanie jednego lub kilku plików
Potrzebuje pliku wykonywalnego który usuwałby pojedyńczy lub kilka plików.
Chodzi konkretnie o pliki cookies
Napisałem coś takiego:
@echo off
del C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@www.victoria.kaluszyn[1].txt
del C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@victoria.kaluszyn[1].txt
oraz zmieniałem del na erase ale pliki się nie usuwają
Jeśli ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc
Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi
Chodzi konkretnie o pliki cookies
Napisałem coś takiego:
@echo off
del C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@www.victoria.kaluszyn[1].txt
del C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@victoria.kaluszyn[1].txt
oraz zmieniałem del na erase ale pliki się nie usuwają
Jeśli ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc
Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi
Odpowiedzi: 6
Pod windows xp :D , a partycje miałęm wtedy fat32 :lol: (teraz przekonwertowałem na ntfs) i nie chodziło mi o nic związane z dyskietką startową
:twisted: Poprostu miałem problemy z logowaniem się na jedną ze stron jak nie usunąłem plików cookies które się ładowały podczas logowania i zrestartowałem kompa to nie mogłem się zalogować a jak usunąłem przed zamknięciem to wszystko było w porządku. Więc chciałęm stworzyć sobie plik wykonywalny który usuwałby te cookies jednym kliknięciem bo mnie wkurzało jak musiałem je ręcznie usuwać.
No więc napisałem wydawałoby się dobrze działający programik i nie mogłem dojść jaki błąd popełniłem źe mi nie działa. No i okazało się źe... wystarczyło wziąść ścieźkę do pliku w cudzysłów, czyli:
@echo off
del "C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@www.victoria.kaluszyn[1].txt"
del "C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@victoria.kaluszyn[1].txt"
i juź działało :D zresztą z mojego postu jasno wynikało źe potrzebuje tylko pliku, więc nie rozumiem skąd wyszły te pytania o system windows i system plików :roll:
:twisted: Poprostu miałem problemy z logowaniem się na jedną ze stron jak nie usunąłem plików cookies które się ładowały podczas logowania i zrestartowałem kompa to nie mogłem się zalogować a jak usunąłem przed zamknięciem to wszystko było w porządku. Więc chciałęm stworzyć sobie plik wykonywalny który usuwałby te cookies jednym kliknięciem bo mnie wkurzało jak musiałem je ręcznie usuwać.
No więc napisałem wydawałoby się dobrze działający programik i nie mogłem dojść jaki błąd popełniłem źe mi nie działa. No i okazało się źe... wystarczyło wziąść ścieźkę do pliku w cudzysłów, czyli:
@echo off
del "C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@www.victoria.kaluszyn[1].txt"
del "C:\Documents and Settings\piotrek\Cookies\piotrek@victoria.kaluszyn[1].txt"
i juź działało :D zresztą z mojego postu jasno wynikało źe potrzebuje tylko pliku, więc nie rozumiem skąd wyszły te pytania o system windows i system plików :roll:
Rebe:Seeker – ja narźedzia takiego uźywam ,choc to tylko narzędzie. Ale mam i "zrzut" z roboczej
to Twój ....kamień zółciowy? :mrgreen:
a to drugie to modły źeby się na nowo nie utworzył?
:wink: :mrgreen:
Seeker – ja narźedzia takiego uźywam ,choc to tylko narzędzie. Ale mam i "zrzut" z roboczej sesji która tak wygląda
Rebe napisz jak odgadłes źe to ba NTFS–ie jest ten dysk, bo albo mnie pogoda zmuliła /ciśnienie niskie/, albo między jakimie wersami czytać nie umim :) .
Poza tym dyskietka startowa przy dysku NTFS to nie problem – wystarczy ją trochę zmodyfikować
Poza tym dyskietka startowa przy dysku NTFS to nie problem – wystarczy ją trochę zmodyfikować
Bobi:Pytanie podstawowe, pod jakim systemem ma to być uźywane ??
A co – nie widać, źe z dyskietki "dosowej" pod XP na ntfs–ie ?
Pytanie podstawowe, pod jakim systemem ma to być uźywane ??
Strona 1 / 1