program antywirysowy

który program antywirusowy jest najlepszy. Mam zainstalowany Kaspersky Home Edition

Odpowiedzi: 18

EL NINO:
O kurna !!! Od paru dni nie mam zadnego antyvira !!
Co ja glupi robie, skoro "polecacze" sugeruja z szesc, osiem programow ? *** ze mnie w torbe jeza :P .

P.S. Bede se musial temata zalozyc i zapytac co mi polecicie. Tak zeby mi nic nie mulilo. Nawet kurna w zoladku, bo mam awarie kibla i lac tylko do niego moge :mrgreen: .

Oooo "szefie" trzeba dac sie rozpisac userom :D :D :D no niech wykrzsztuszą swoje wypociny na ten temat, :D a co do twojego nowego temata... no to załoź zobaczysz ile rad dostaniesz, napewno sie nie zawiedziesz i będziesz mógł przebierać do koloru myszki klawiatury, biurkA, krzesła... i co sie da :D

p.s. Powaga ;) :P

moj AV to jest taka duźo noga od stołu !!! z kuchni zaden kompa nie atakuje :D
WaGonik
Dodano
30.09.2005 01:39:52
EL NINO:
Co ja glupi robie, skoro "polecacze" sugeruja z szesc, osiem programow ? *** ze mnie w torbe jeza :P .

P.S. Bede se musial temata zalozyc i zapytac co mi polecicie. Tak zeby mi nic nie mulilo. Nawet kurna w zoladku, bo mam awarie kibla i lac tylko do niego moge :mrgreen: .

Oooo "szefie" trzeba dac sie rozpisac userom :D :D :D no niech wykrzsztuszą swoje wypociny na ten temat, :D a co do twojego nowego temata... no to załoź zobaczysz ile rad dostaniesz, napewno sie nie zawiedziesz i będziesz mógł przebierać do koloru myszki klawiatury, biurkA, krzesła... i co sie da :D

p.s. Powaga ;) :P

moj AV to jest taka duźo noga od stołu !!! z kuchni zaden kompa nie atakuje :D
WaGonik
Dodano
30.09.2005 01:39:52

EL NINO
Dodano
29.09.2005 21:17:45
Ja uźywam AntiViren Kit. Zawiera skaner Kaspersky`iego oraz dodatkowy BD. Pozatym najnowsza wersja 2005 została tak udoskonalona źe nie muli juź kompa.
ToMi_16
Dodano
29.09.2005 18:28:32
Kaspersky Personal Pro jest bardzo dobry ale zauwazylem ze jest podatny na programy Spy ktore sa pisane tak aby wył. Kasperskiego.
Reinstalacja nie pomaga.
Szpiega wywaliłem

Teraz jade na Avast Home.
Wbrew obawom – ze darmowy to nie dobry – szybko sie zadomowił u mnie. Duzo mniej obciaza system zwłaszcza HDD.
inforobert
Dodano
29.09.2005 11:54:31
Panowie, rozwaga i jeszcze raz rozwaga, zaden AV tego nie zastapi :wink:

Nie mialem AV przez 2 lata i syfu tez nie bylo, ostatnio wrzucilem NOD'a dla pewnosci ale jak napisal mettal szybko zapomnialem ze go mam :wink:
ghast
Dodano
28.09.2005 21:26:38
ja tez koźystam z nis i nie mam źadnego syfu
tenemos
Dodano
28.09.2005 19:38:18
Tak szczerze, to chcialbym wiedziec jak wiekszoc userwo zalapuje babole. Zeby szczerze napisali, bo w 99% przypadkow, staje sie to na wlasna prosbe uzytkownika.
mettal
Dodano
28.09.2005 17:31:48
Ja takźe uźywam NIS 2005 (co prawda w wersji OEM) i do tej pory takźe nie miałem źadnych problemów.
Anathema
Dodano
28.09.2005 17:26:42
Norton Internet Security 2005. Od momentu zainstalowania 8 miechow temu, nie wylapal nic i nie dlatego ze jest kiepski, ale dla tego ze nie mam zadnego syfu. Ostatnio prewencyjnie skanowalem kompa:
Panda Online Scaner
MKS scaner
Skaner NOD32
Logi z HijackThis i SilentRun czyste, zadnego babola w systemie.

Log na dowod :wink:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 15:20:57, on 28–09–2005
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Netropa\Multimedia Keyboard\nhksrv.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\MsPMSPSv.exe
C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
C:\Program Files\Netropa\Multimedia Keyboard\MMKeybd.exe
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE
C:\Program Files\Creative\SBLive\AudioHQ\AHQTBU.EXE
C:\Program Files\D–Tools\daemon.exe
C:\Program Files\Common Files\PCSuite\DataLayer\DataLayer.exe
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\LaunchApplication.exe
F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe
C:\Program Files\ASUS\Asus Probe\AsusProb.exe
C:\Program Files\r2 studios\HideOE\HideOE.exe
C:\PROGRA~1\COMMON~1\PCSuite\Services\SERVIC~1.EXE
C:\Program Files\outlook express\msimn.exe
C:\Program Files\Netropa\Onscreen Display\OSD.exe
C:\Program Files\eMule\emule.exe
C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe
C:\Program Files\PrivacyEraser Computing\Privacy Eraser Pro\PrivacyEraser.exe
C:\Program Files\Maxthon\Maxthon.exe
E:\Programy\Systemowe\Narzędzia rejestru\HijackThis 1.99.1\HijackThis 1.99.1.exe

O4 – HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
O4 – HKLM\..\Run: [MULTIMEDIA KEYBOARD] C:\Program Files\Netropa\Multimedia Keyboard\MMKeybd.exe
O4 – HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet.exe"
O4 – HKLM\..\Run: [AudioHQU] C:\Program Files\Creative\SBLive\AudioHQ\AHQTBU.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [DAEMON Tools–1033] "C:\Program Files\D–Tools\daemon.exe" –lang 1045
O4 – HKLM\..\Run: [MOD] C:\Program Files\Microangelo\muamgr.exe
O4 – HKLM\..\Run: [CloneCDTray] "C:\Program Files\SlySoft\CloneCD\CloneCDTray.exe" /s
O4 – HKLM\..\Run: [DataLayer] C:\Program Files\Common Files\PCSuite\DataLayer\DataLayer.exe
O4 – HKLM\..\Run: [PCSuiteTrayApplication] C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\LaunchApplication.exe –onlytray
O4 – HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] "F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe"
O4 – HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM\..\Run: [ASUS Probe] C:\Program Files\ASUS\Asus Probe\AsusProb.exe
O4 – HKLM\..\Run: [HideOE] "C:\Program Files\r2 studios\HideOE\HideOE.exe"
O4 – HKLM\..\RunOnce: [ Privacy Eraser Pro] C:\Program Files\PrivacyEraser Computing\Privacy Eraser Pro\PrivacyEraser.exe /ErIEIndex
O4 – HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe
O4 – HKCU\..\RunOnce: [ Privacy Eraser Pro] C:\Program Files\PrivacyEraser Computing\Privacy Eraser Pro\PrivacyEraser.exe /ErIEIndex
O4 – Startup: Szybkie uruchamianie programu Microsoft Office OneNote 2003.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\ONENOTEM.EXE
O4 – Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 – Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 – Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
O4 – Global Startup: Szybkie uruchamianie programu Microsoft Office OneNote 2003.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\ONENOTEM.EXE
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 – Extra context menu item: Konwertuj do Adobe PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj do istniejącego pliku PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj miejsce docelowe łącza do Adobe PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj miejsce docelowe łącza do istniejącego pliku PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj wybrane łącza do Adobe PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj wybrane łącza do istniejącego pliku PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj zaznaczenie do Adobe PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 – Extra context menu item: Konwertuj zaznaczenie do istniejącego pliku PDF – res://F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 – Extra context menu item: Pobierz przez Net Transport – C:\Program Files\Xi\NetTransport 2\NTAddLink.html
O8 – Extra context menu item: Pobierz wszystko przez Net Transport – C:\Program Files\Xi\NetTransport 2\NTAddList.html
O9 – Extra button: Badanie – {92780B25–18CC–41C8–B9BE–3C9C571A8263} – C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 – Extra button: SmartWhois – {FD9DE2B4–C926–4460–81C4–FC58C6F1062E} – C:\PROGRA~1\SMARTW~1\SWMSIE~1.EXE
O9 – Extra button: (no name) – {FF983118–58C7–4AD4–B5A7–691C39CB7B42} – C:\PROGRA~1\SMARTW~1\SWMSIE~1.EXE
O9 – Extra 'Tools' menuitem: SmartWhois – {FF983118–58C7–4AD4–B5A7–691C39CB7B42} – C:\PROGRA~1\SMARTW~1\SWMSIE~1.EXE
O23 – Service: Netropa NHK Server (nhksrv) – Unknown owner – C:\Program Files\Netropa\Multimedia Keyboard\nhksrv.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

mettal
Dodano
28.09.2005 17:19:51
Do @mettal,to powiedz jakiego masz AV?
konkord
Dodano
28.09.2005 17:12:27
Wszelaki syf przed ktorym ma bronic antywir, jest to zazwyczaj maly i glupi programik... Ale, niestety okazuje sie czesto ze uzytkownik kompa jest glupszy od tego malego syfu.
Dlatego zelazna zasada:

Nie otwierac zalcznikow w nieznanej poczcie
Nie klikac bezmyslnie na Yes w komunikatach przegladarki.
Nie biegac po bzdurnych i niepewnych stronach.
Jesli cos sciagamy z netu to trzeba wiedziec, co i czy to jest pewne zrodlo.

Przestrzegajac tego moge byc spokojny.

Ja od ponad dwoch lat nie mialem najmniejszego syfu na kompie, a o tym ze mam zainstalowanego antywira calkowicie zapomnialem, jedynie czasem przypomni sie firewall, z z pytaniem czy przepuscic, czy blokowac jakis program.

Ale jak ktos jest glupi i bezmysly, to nawet przy pomocy najlepszego AV nie uchroni sie przed syfem. Nikogo nie chcialm urazic.
mettal
Dodano
28.09.2005 16:43:56
adam246:
który program antywirusowy jest najlepszy. Mam zainstalowany Kaspersky Home Edition

nie słuchaj co kto Ci doradza w sprawie antyvirusa. Kazdy chwali to co ma ze jest najlepsze i nie ma konkurencji dopuki nie zainfekuje sie im komputer, a wtedy zwrot o 180* i zjezdzaja dany program ze syf. Moja rada sciągaj triale programów powiedzmy 5–ka najlepsza w rankingu, potestuj i z nich wybierz sobie co najbardziej tobie pasuje, a jak juz bedziesz wiedział jaki program wybierasz dopiero go sobie zakupisz. Ja powiem tylko tyle z uzywam Avasta HE mi wystarcza a jast z licencją free.
cybull
Dodano
28.09.2005 16:34:55
nie zachwalaj tak Kasperskiego bo mi trojany wpuścił :?

jeźeli chodzi o test AV to polecam lekturkę:

http://forum.pcmaniak.pl/ftopic24193.php
anders
Dodano
28.09.2005 16:19:50
Witam,a ja polecam NOD 32,uwarzam źe nie jest najlepszy bo jdeał nie jstnieje ale jest dobry.Trzy miesiące jak się przesiadłem na niego i zero problemów.Do tego
SPYBOT S&D
Ad Aware 1.06
CCliner
Reg Cliner
konkord
Dodano
28.09.2005 16:18:57
mettal:
Kasper jest najlepszy,ale zerknij tu:

A po czym to wnioskujesz, uzasadnij swoja wypowiedz. Najlepiej to jest wyrwac kabel z sieci, wymontowac wszystkie urzadzenia z wymiennymi zrodlami danych i zakitowac wszelakie szczeli w kompie, to jest najlepszy sposob...

Masz całkowitą rację i najlepiej wogóle nie mieć kompa.Wszystkie recenzje są za Kaspersky,ale moźesz się przekonać sam tu moźesz pobrać i zobaczyć

http://www.kaspersky.pl/download.html?s=prod_download
ford_mondeo
Dodano
28.09.2005 15:50:43

A po czym to wnioskujesz, uzasadnij swoja wypowiedz. Najlepiej to jest wyrwac kabel z sieci, wymontowac wszystkie urzadzenia z wymiennymi zrodlami danych i zakitowac wszelakie szczeli w kompie, to jest najlepszy sposob...
mettal
Dodano
28.09.2005 14:58:02
adam246:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=39980
ford_mondeo
Dodano
28.09.2005 14:54:20
adam246
Dodano:
27.09.2005 14:11:50
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1