program antywirusowy
jaki jest najlepsz program antywirusowy z zaporą ogniową dla systemu windows xp z sp2
Odpowiedzi: 20
Ja teź nie mam źadnego zabespieczenia i jakoś wirusy mnie się nie trzymają trzeba umieć korzystać z neta rozsądnie i nie otwieraź nieznanych załaczników w emailach. Antyvirusy wszystkie jak jeden zamulają kompa jedne bardziej a drugie mniej a wirusa czy trijana jak masz złapać to i tak złapiesz więc po co sobie zwalniać kompa :D uźywam od czasu do czasu skanerów on–line lub instaluję co jakiś czas antyvira Pande 2005 robię aktualizację skanuje całego kompa i odinstalowuję.
Wrzuciłbym mksa 2004 zaktualizowanego :)
looknij mojego posta wyźej
ps.mój komp :
> P III 800mhz
> 256 ram
Wiec to samo co u ciebie, u mnie wszystko dziala spox :)
ps.mój komp :
> P III 800mhz
> 256 ram
Wiec to samo co u ciebie, u mnie wszystko dziala spox :)
Zastanawiałem się jakie są dobre anty viry na słabe kompy np. P3 1000 MHz 128 albo 254 czy ile to tam jest :P takie nie zamulające systemu ale wykrywające robactwa. Moźecie jakieś podać :?:
Popieram Cie coyoteXP. :)
A ja Pande Antyvirus Platinum [z Eksperta]z wyłączonym firewallem + Zone Alarm.
Polecam Kaspersky Antivirus Personal w komplecie z Sygate Personal Firewall Pro, lub McAfee Viruscan z Zole Alarm Pro.
P.S. To moje zdanie ;–)
P.S. To moje zdanie ;–)
PCWK 03/2004 z pisma :)
gdzie wyczytales takie informacje podaj namiary
warto teź wziąć pod uwage obciąźenie systemu pracą antywirusa.
''Średnie obciąźenie pamięci w teście :
AntiVirenKit 12 pro : 16,33%
Panda Platinum 7 : 14,37%
NAV 2004 : 57,30%
McAffee VirusScan 8.0 : 15,47%
mks_vir 2004 : 13,63%
Kasperski Anti–Virus Personal Pro 4.5 : 59,17%
Avast! 4 HE : 1,91%
PC–cillin 2002 : 1,82%
NOD32 : 2,74%
F–Secure AV 2004 : 21,56%
Norman Virus Control 5.70 : 12,27%
AntiVir Personal Edition : 1,91%
(03/2004) PCWK)''
''Średnie obciąźenie pamięci w teście :
AntiVirenKit 12 pro : 16,33%
Panda Platinum 7 : 14,37%
NAV 2004 : 57,30%
McAffee VirusScan 8.0 : 15,47%
mks_vir 2004 : 13,63%
Kasperski Anti–Virus Personal Pro 4.5 : 59,17%
Avast! 4 HE : 1,91%
PC–cillin 2002 : 1,82%
NOD32 : 2,74%
F–Secure AV 2004 : 21,56%
Norman Virus Control 5.70 : 12,27%
AntiVir Personal Edition : 1,91%
(03/2004) PCWK)''
Ja polecam z antywirów Avasta (najlepszy za free) a z firewalli Zone Alarm albo Kerio oraz z antyspyware Spybota. I wszystko bezpieczne. Oczywiscie tez troche rozsadku się przyda i nie klikania na wszystko co popadnie. :wink:
jesli chodzi o te antyviry to moim zdaniem zaden nie umywa sie do Norton Internet Security 2005, to jedyny program ktory zabezpiecza przed wirusami irobakami internetowymi ktore sa rozprzestrzeniane poprzez dziury w WinXP... Nawet niezly firewall i ogolnie program jest Ok, kozystam z niego od dluzszego czasu i nie mam jakis specjalnych uwag na jego temat (moze tylko tyle ze troszke kompa zwalnia)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oxygene:Mało kto wie ale moźna być legalnym i potestować sobie oprogramowanie antywirusowe nawet przez rok.
Zgadzam się, nic nie stoi na przeszkodzie by potestować i znaleść ten , który najbardziej nam odpowiada . Wybor całkiem przyzwoity http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=27967
:lol: Najlepshe :) to nic nie posiadać nie zaglądaj na "te stronki " nie ściągaj "czegoś " ja "jade " bez zabezpieczeń z 0,5 roku i działa :) ( no tylko skanuje go mks_vir online od czasu do czasu + Ad–Aware +Spybot – Search & Destroy .I JEST SPOX . POLECAM :) :twisted:
Według mnie nie ma dobrego programu antyvir. Ja osobiście uźywam jednego rezydentnego oraz skanery online. Zresztą jak masz złapać vira to i tak złapiesz... uaktualnienia baz dotyczą wirusów, które są juz w necie :wink: . Dobry firewall (kerio, agnitum outpost) i wyobraźnia to podstawa, aby nie złapać syfa. Co do NAV i NIS – cóź: miałem, testowałem, wy...bałem. Za bardzo rozpowszechniony i poznany..mogą pojawić się spersonalizowane wirusy.
Spybot, ad–aware, xp–antispy oraz jv16 do analizy zmian w rejestrze pozwala wykryć pewne niebezpieczeństwa. Jako antywirusa, który nie zamula systemu polecam Kasperski AV – moźna go wyłączyć, gdy nie jest potrzebny z traya oraz ustawić stopnie jego aktywności "ochrony w czasie rzeczywistym".
Ale z drugiej strony..co kraj– to obyczaj :D
Pzdr.
Spybot, ad–aware, xp–antispy oraz jv16 do analizy zmian w rejestrze pozwala wykryć pewne niebezpieczeństwa. Jako antywirusa, który nie zamula systemu polecam Kasperski AV – moźna go wyłączyć, gdy nie jest potrzebny z traya oraz ustawić stopnie jego aktywności "ochrony w czasie rzeczywistym".
Ale z drugiej strony..co kraj– to obyczaj :D
Pzdr.
A powidzcie mi czy BitDefender Profesional jest dobrym oprogramowaniem antywirusowym.W skali od 1 do 10,ile byście dali. :oops:
Oxygene:Odradzam kategorycznie Nortona Antyvirus 2004 lub 2005. Komputer nie funkcjonuje przy tym programie normalnie. Jest b. mocno obciąźony i nagrywanie w Nero staje się niemoźliwe.
To ja mam pecha bo u mnie smiaga bez zarzutu
Az dziw nie.... :lol:
Oxygene:Dobry tez jest z darmowych programow AVG www.grisoft.com wogole nie obciąźa kompa, ale czasem wpuszcza trojana
Skoro oprogramowanie antywirusowe ocenia sie pod katem stopnia "mulania" systemu, a nie pod katem skutecznosci to raczej nie mamy co dyskutowac
W archiwalnych postach multum opinii na temat konkretnych pozycji, nic tylko czytać
Mało kto wie ale moźna być legalnym i potestować sobie oprogramowanie antywirusowe nawet przez rok. http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/sp2/antivirus/default.mspx
Odradzam kategorycznie Nortona Antyvirus 2004 lub 2005. Komputer nie funkcjonuje przy tym programie normalnie. Jest b. mocno obciąźony i nagrywanie w Nero staje się niemoźliwe. Dobry tez jest z darmowych programow AVG www.grisoft.com wogole nie obciąźa kompa, ale czasem wpuszcza trojana... warto tez zaopatrzyć się w firewall'a.
Odradzam kategorycznie Nortona Antyvirus 2004 lub 2005. Komputer nie funkcjonuje przy tym programie normalnie. Jest b. mocno obciąźony i nagrywanie w Nero staje się niemoźliwe. Dobry tez jest z darmowych programow AVG www.grisoft.com wogole nie obciąźa kompa, ale czasem wpuszcza trojana... warto tez zaopatrzyć się w firewall'a.
Polecalbym raczej Agnitum Outpost Firewall Free.amd_good:do tego zainstaluj sobie Zone Alarm PRO albo Sygate Personal Firewall
Ja uźywam MKS 2005 ale wyłączyłem FW bo lepszy jest Kerio. Jak narazię spełnia swoje zadanie