Progam do ...........
Znacie jakis program tak zwany Virtual cd. By po zainstalowaniu gry plyta byla zgrana na jakis dysk i by chodzila mimo braku plyty (oczywiscie ta gra)
Odpowiedzi: 17
Ukey:THX juz mam program i inne bajery :lol: Tylko niewiem czemu po zakonczeniu "obrazowania" cd–rom mi sie wylancz i po restarcie dopiero zaczyna dzialac
Spróbuj wyłączyć w CloneCD opcję "zablokuj napęd".
Ukey:En naprawde nik tego nie wie :?: W tedy taca madzy a teraz :?:
To co ja zrobię Ukey, ze clona nie uźywam? Mam za Ciebie instrukcji w necie szukać? :lol:
Ukey:Znacie jakis program tak zwany Virtual cd. By po zainstalowaniu gry plyta byla zgrana na jakis dysk i by chodzila mimo braku plyty (oczywiscie ta gra)
Clon cd jes bardzo dobry ale słyszałem teź o
:arrow: cd mate
:arrow: Blindwrite
:arrow: virtualcd
:arrow: alcohol120%
I tylle znam
THX juz mam program i inne bajery :lol: Tylko niewiem czemu po zakonczeniu "obrazowania" cd–rom mi sie wylancz i po restarcie dopiero zaczyna dzialac
Otwierasz Alkohol'a klikasz kreator odczytu, pokazujesz w którym napędzie masz "fizycznie" płytę, on robi z niej obraz, jak skończy w głównym oknie programu klikasz prawym na tym obrazie i wybierasz zamontuj i gotowe.
Ano i mam wersje 4.3.2.2
Alcohol 120% ma wirtualny napęd i oczywiście tworzy obrazy. Polecam.
Ukey:Dobrma mam clonecd i co dalej jak sie tworzy nowy naped :?: i jak powinno sie zgrywac pliki :?:(...)
Napisz jaką masz dokładnie wersję CloneCd bo starsze nie mają moźliwości tworzenia wirtualnych napędów.
Dobrma mam clonecd i co dalej jak sie tworzy nowy naped :?: i jak powinno sie zgrywac pliki :?:
@UP
En naprawde nik tego nie wie :?: W tedy taca madzy a teraz :?:
@UP
En naprawde nik tego nie wie :?: W tedy taca madzy a teraz :?:
aligator:Ukey:Wiec sa potrzebne 2 programy :?: A niemoge tylko jednym cdclone np :?:
Chyba CloneCD chciałeś napisać? Jak tak to moźesz bo tworzy wirtualny napęd.
Sorr wlasnie CloneCD :oops:
Ukey:Wiec sa potrzebne 2 programy :?: A niemoge tylko jednym cdclone np :?:
Chyba CloneCD chciałeś napisać? Jak tak to moźesz bo tworzy wirtualny napęd.
Wiec sa potrzebne 2 programy :?: A niemoge tylko jednym cdclone np :?:
To działa tak:
wkładasz płytkę do napędu, potem odpowiednim programem robisz jej obraz. W tym momencie masz na dysku twardym plik, w którym zapisane są wszystkie informacje z płytki. Następnie w odpowiednim programie tworzysz wirtualny napęd (będziesz go widział w oknie "mój komputer" jako kolejną stację dysków) , do którego "wkładasz" tą wirtualną płytkę.
I to mniej więcej tyle. :)
wkładasz płytkę do napędu, potem odpowiednim programem robisz jej obraz. W tym momencie masz na dysku twardym plik, w którym zapisane są wszystkie informacje z płytki. Następnie w odpowiednim programie tworzysz wirtualny napęd (będziesz go widział w oknie "mój komputer" jako kolejną stację dysków) , do którego "wkładasz" tą wirtualną płytkę.
I to mniej więcej tyle. :)
A jak to dziala gra bedzie chodzic bez plyty :?:
A po co Ci nagrywarka?
Właśnie po to robi się obrazy źeby na płytki nie wypalać ("kopii zapasowych" oczywiście :wink: )
Właśnie po to robi się obrazy źeby na płytki nie wypalać ("kopii zapasowych" oczywiście :wink: )
Tak ale ja niemam nagrywarki
No Ukey, tego to trochę jest:
nero (tworzy obrazy i napęd)
winiso (obrazy, konwertuje, edytuje)
daemon tools (napęd)
clone cd, alkohol 120%
etc.
Update:
www.cdrinfo.pl
nero (tworzy obrazy i napęd)
winiso (obrazy, konwertuje, edytuje)
daemon tools (napęd)