procesy
Witam, czy istniej taka mozliwosc zeby w liscie procesow z crtl–alt–del nie bylo jakiegos ktory jest akualnie uruchomoiny??Chodzi o dialera ktorego ni w morde nie wiem jak usunac a DialerKiller nic nie znajduje, mconfig nic, w procesacg chyba tego nie ma, nie wiem jak sie nazywa to i z rejestru nei wywale...pomocy
Odpowiedzi: 8
nie ma nic w HKEY_LOCAL_MACHINE i HKEY_CURRENT_USER , gdzie sa jeszce jakies klucze run??
A chocby tu:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun lub innych kluczach Run.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun lub innych kluczach Run.
dziwna masz koncepcje alpin19 na usuniecie tego dialera.Nie przesadzaj, jej w systemie to znaczy ze da sie go usunac...moze zejdzie nie 3 dni a wiecej, ale sie go napewno zdola usunac...uruchamia sie ze startem, proces niewidoczny, w msconfig brak, gdzie mozna jeszcze zapisywac zeby cos uruchamilo sie ze startem systemu?
Wiem coś o dialerach. Szukałem kiedyś strony o kaazie i wszedłem na jedną przez IE – strona się zawiesiła i po chwili komp się resetnął. Kiedy się uruchomił na pulpicie pojawiła sie ikona "PIE*****NA MATYLDA". Wówczas mało się znałem na kompach więc pomyślałem źe zrobię reinstall systemu i będzie dobrze – ale nie. Pierwsze uruchomienie kompa i znowu ten sam dialer. Panowie – dialera nie usuniecie w 100% źadnym antyvirusem – trzeba znaleźć program który to zrobi – ja straciłem na szukanie takiego programiku 3 dni, poniewaź po tych 3 dniach pomyślałem sobie źe odpalę tego dialera i będzie jakiś link – i dobrze zrobiłem – pojawił się link do deinstalatora ... Wtedy skończyły się moje problemy z tym dialerem – Uwaźajcie Gdzie Wchodzicie...
Masz racje – devldr32.exe to plik oprogramowania Creativa. Bron boze nie usuwaj :wink: .
Gloaldialera da sieu usunac w bardzo latwy bo jest nawet do niego deinstalacja, jednak jesli chodzi o usuniecie tego co to instaluje to chyba raczej to nie jest devldr32.exe bo we wlasciwosciach wyczytalem ze to od creativa, no i jak zabije ten proces to mi strasznie cicho muza gra...wiec moze naprawde to jest od creativa...i tak znajduje sie w system32
Jeźeli to Global Dialer to tu :
http://www.kephyr.com/spywarescanner/library/globaldialer/index.phtml
jest opis jak się go pozbyć.
http://www.kephyr.com/spywarescanner/library/globaldialer/index.phtml
jest opis jak się go pozbyć.
Moim zdaniem dialer to devldr32.exe
Sprawdź, gdzie ten plik się znajduje i jeśli nie jest w katalogu System32 to moźesz spokojnie usunąć.
Sprawdź, gdzie ten plik się znajduje i jeśli nie jest w katalogu System32 to moźesz spokojnie usunąć.
Strona 1 / 1