Procesy – wowexec.exe

Mam takie pytanie czasami mi się pokazuje w procesach takie coś wowexec.exe ale nie pokazuje ile pamięci uźył do tego wręcz w tamtym miejscu jest poprostu puste. Co to jest.? wirusa nie mam na 100% , poniewaź mam postawiony świeźo system ze wszystkimi patchami do niego.

Odpowiedzi: 3

uff... to dobrze , juź myślałem , źe mi się wpakował jakiś virus :)
wielkie dzięki za odpowiedź.
Neo20
Dodano
28.05.2004 01:45:38
When you start a 16–bit program on a computer running Windows NT, the Ntvdm.exe and Wowexec.exe processes start. After you quit the 16–bit program, the Ntvdm.exe and Wowexec.exe processes remain in memory. This behavior is a design feature of Windows NT. The Ntvdm.exe and Wowexec.exe processes remain in memory in case you start another 16–bit program. Leaving the Windows–On–Windows (WOW) environment (which consists of the Ntvdm.exe and Wowexec.exe processes) in memory improves performance.

The WOW environment is not loaded when you start Windows NT. It is loaded when you first start a 16–bit program.

to jest opisane jako definicja tego pliku – przez czystą ciekawość sprawdziłem google, bo mnie ta informacja na nic.

PS.
A źe po angielsku ? – Po niemiecku nie chciało mi się wklejać :lol:
Rebe
Dodano
27.05.2004 21:58:41
Nie masz się czym przjmować, proces pojawia się po uruchomieniu 16 bitowej aplikacji, wywoływany jest przez ntvdm.exe
http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/wowexec/
SLAY3R
Dodano
27.05.2004 21:56:57
Neo20
Dodano:
27.05.2004 21:42:55
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1