procesor
Zmieniłem procesor z 1200 duron na 1700 athlon xp wczesniej pokazywał w systemie 1,2 a obecnie pokazuje 1,46 pomimo iź bios płyty pokazuje 1700 ???
W czym tkwi problem ? :shock:
W czym tkwi problem ? :shock:
Odpowiedzi: 20
Heh.
SSE to mają w pentiumach
w Amdekach jest 3DNOW
SSE to mają w pentiumach
w Amdekach jest 3DNOW
A o tej nazwie czarnej magi to nie słyszalem(moźe ale dawno jak przeglądałem stronki amd). A wtedyy odpowiedziałem źe o tym który proc jest lepszy jest juź baardo rozrśnięty topic. I proste.
A o tej nazwie czarnej magi to nie słyszalem(moźe ale dawno jak przeglądałem stronki amd). A wtedyy odpowiedziałem źe o tym który proc jest lepszy jest juź baardo rozrśnięty topic. I proste.
Lezio, jak nie masz nic do powiedzenia to się lepiej nie odzywaj, bo nikt nie skuma o co ci chodzi.
A ta czarna magia, którą stosują w AMD nazywa sie SSE:lol: :lol: :lol:
A ta czarna magia, którą stosują w AMD nazywa sie SSE:lol: :lol: :lol:
Od tego jest topic wyźej podany. Ale najlepiej go nie zaczynać bo będzie bardzo fajny topic zamknięty :)
mój kumpel kupił sobie athlona [czy durona, nie pamiętam] 1ghz i wieszał mu sie komp, a jak zmenił taktowanie w biosie tak źeby mu czytało jako 700mhz to mu chodzi wszystko git. i bądź tu mądry 8)
Nie rozpoczynajmy ZNOWU dyskusji o tym co jest lepsze okej?
O robieniu procków jest bardzo szeroko opisane w topicu(nie pamiętam w ktoorm to foroom) Zgadzam się. AMD to gówono.
Ale o prockach trzreba myśleć indywidualnie: ktoś ma amd i mu glanc chodzi a ktoś zmienił( i dodadkowe gady typu płyta gł.i ramy) z pentium na amd i lipa. I potem myśli źe to lipa nie warta zachodu :)
Ale o prockach trzreba myśleć indywidualnie: ktoś ma amd i mu glanc chodzi a ktoś zmienił( i dodadkowe gady typu płyta gł.i ramy) z pentium na amd i lipa. I potem myśli źe to lipa nie warta zachodu :)
O robieniu procków jest bardzo szeroko opisane w topicu(nie pamiętam w ktoorm to foroom) Zgadzam się. AMD to gówono.
w amd potrafią po prostu robić procki :D
No ma zegarek na 1,47 ghz ale jest jakoś szybszy niź powinien. To juź w amd stosują jakąś czarną magie nie? :?:
Lezio coś ci się pomyliło, Athlon 1700+ ma 1,47 GHz nie jest podkręcany on po prostu ma wydajność proca 1,7 GHz
To oznacza tak:
Athlon 1700+ jest to podkręcona wesja athlona 1,47 gHz ale ma wydajność(poprzez wbudowane podkręcenie) na 1700 mZh :)
Athlon 1700+ jest to podkręcona wesja athlona 1,47 gHz ale ma wydajność(poprzez wbudowane podkręcenie) na 1700 mZh :)
To oznacza tak:
to ja jeszcze dodam swoje trzy grosze
athlon XP 1700+ pracuje z taka wydajnoscia ,jaka posiada procesor z zegarem 1,7 GHz
athlon XP 1700+ pracuje z taka wydajnoscia ,jaka posiada procesor z zegarem 1,7 GHz
A ja się nie zgadzam z SLAY3Rem. Athlona XP 1700+ ma wydajność Athlona Thunderbirda 1700Mhz (gdyby taki istniał), a nie P4 1700 Mhz (nie poniźaj A XP do P4 :))
zgadzam się z Agi i Slay3rem, wszystko u ciebie jest git :D
Oznaczenie Athlon 1700+ wcale nie oznacza źe masz procesor 1,7 Ghz. Masz procesor o prędkości takiej jak podała Agi 1,47, ale jego wydajność porównywalna jest z procesorem P4 1,7 GHz.
Takie oznaczenie zostało wporowadzone po to aby ludzie błędnie nie odczytywali mocy procesora. Wiedz źe większość ludzi przed zakupem nowego procka patrzy tylko na prędkość zegara, a Athlon w jednym cyklu zegara wykonuje więcej operacji niź P4 z takim samym zegarem. Tak więc procesor athlon 1,4 Ghz jest szybszy od P4 1,4Ghz, i jest tak samo wydajny jak właśnie P4 1,7 Ghz.
Takie oznaczenie zostało wporowadzone po to aby ludzie błędnie nie odczytywali mocy procesora. Wiedz źe większość ludzi przed zakupem nowego procka patrzy tylko na prędkość zegara, a Athlon w jednym cyklu zegara wykonuje więcej operacji niź P4 z takim samym zegarem. Tak więc procesor athlon 1,4 Ghz jest szybszy od P4 1,4Ghz, i jest tak samo wydajny jak właśnie P4 1,7 Ghz.