procesor
Zmieniłem procesor z 1200 duron na 1700 athlon xp wczesniej pokazywał w systemie 1,2 a obecnie pokazuje 1,46 pomimo iź bios płyty pokazuje 1700 ???
W czym tkwi problem ? :shock:
W czym tkwi problem ? :shock:
Odpowiedzi: 20
Lezio111:To właśnie pozbawiony najpepszych źeczy które są w PIII/PIV i PIII Xenon. To jest taki pocek który czy ma z 1500 mHz czy 1000 mHz to jest to samo. :)
Twierdzisz, źe taktowanie w Celeronie nie ma wpływu na wydajność. Oznacza to, źe Intel wyprodukował genialny procesor, który się nie starzeje!!!
To właśnie pozbawiony najpepszych źeczy które są w PIII/PIV i PIII Xenon. To jest taki pocek który czy ma z 1500 mHz czy 1000 mHz to jest to samo. :)
Dark Angel ma całkowitą rację.Celeron nie jest zły,jet tylko ubogim bratem P4.Niedawno czytałem o procesorach Intela.Dodam,źe Celeron ma być nadal rozwijany i modyfikowany. 8)
Dobra kończmy to bo to jest juź totalne zjechanie topicu!!!
Ktoś się pytał(nie pamiętam kto) dlaczego jego athlon 1700+ ma mniej megahertzów? Odp została nadana i konie z tym :!:
Ktoś się pytał(nie pamiętam kto) dlaczego jego athlon 1700+ ma mniej megahertzów? Odp została nadana i konie z tym :!:
Lezio nie wiesz o co biega, bo C3 to nie Celeron a Via Cyrix3.
Lezio nie wiesz o co biega, bo C3 to nie Celeron a Via Cyrix3.
Ale zescie zasmiecili topic :D
P.S
Lezio inter wcale nie ma niedorobionego procka Celeronka.Celeron to cos w stylu P4 tylke ze po prostu został mocno okrojony z drugiej pamieci cache L2 po to aby zmiejszyc jego koszty sprzedazy :d,a co do Durona to nie jestem przekonany
P.S
Lezio inter wcale nie ma niedorobionego procka Celeronka.Celeron to cos w stylu P4 tylke ze po prostu został mocno okrojony z drugiej pamieci cache L2 po to aby zmiejszyc jego koszty sprzedazy :d,a co do Durona to nie jestem przekonany
No wiem o co biega, po prostu intel ma niedorobionego celerona i siano z niego robi. A amd ma athlony dobre, durony wychodzą z produkcji ale coś nowego będzie.
A z resztą zminiłm zdanie:
zamknąć ten topic!!!
zamknąć ten topic!!!
No wiem o co biega, po prostu intel ma niedorobionego celerona i siano z niego robi. A amd ma athlony dobre, durony wychodzą z produkcji ale coś nowego będzie.
zamknąć ten topic!!!
zamknąć ten topic!!!
Lezio111:On nie mówi o celeronie. Celeron nie powinem mieć mmx wogoole(to shit porównywalny d millenum) :)
Lezio, ale ty jesteś niedojebany! Nie odzywaj się jak nie wiesz o co biega!!!!
lechłopold co masssz do mojego nicka??
On nie mówi o celeronie. Celeron nie powinem mieć mmx wogoole(to shit porównywalny d millenum) :)
On nie mówi o celeronie. Celeron nie powinem mieć mmx wogoole(to shit porównywalny d millenum) :)
Chyba się Baton mylisz. Z tego co wiem w C3 jest tylko 3dNow! i MMX.
przeciez dzieje sie to samo tez w procesorach (moze nie najlepszych ) VIA c3 – przeciez oni wzieli 3dNOW! , i SSE na raz od amd i intela (o ile sie nie myle..... dawno czytalem o tym)
To wszystko wyjaśnia :mrgreen:
SLAY3R:Heh.
SSE to mają w pentiumach
w Amdekach jest 3DNOW
Heh
W Athlonie XP została wprowadzona obsługa SSE :lol: :lol: :lol: i dlatego nastąpił wzrost wydajności.
Do topicu:
Poprostu w athlonach liczba przy nazwie nie oznacza ilości mHz tylko wydajność w mHz procka np: Proc Athlon 1700+ = 1,47 gHz
wydajność = 1,7 gHz
Poprostu w athlonach liczba przy nazwie nie oznacza ilości mHz tylko wydajność w mHz procka np: Proc Athlon 1700+ = 1,47 gHz
wydajność = 1,7 gHz