procesor
Mam problem kupiłem nowy komputer. i nie wiem jako ma prędkość procek tu daje skan z everest :
[ Procesory / AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ ]
Właściwości procesora:
Producent AMD
Wersja AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
Częstotliwość zegara zewnętrznego 200 MHz
Maksymalna częstotliwość taktowania 3200 MHz
Bieżąca częstotliwość taktowania 2000 MHz
Typ Central Processor
Wartość napięcia 1.4 V
Stan Włączone
Typ gniazda do rozbudowy ZIF
Oznaczenie gniazda Socket M2
wydaje mi się ze 3200 ale nie wiem sam ;/
Odpowiedzi: 1
2000MHz
Strona 1 / 1
:/ A mógł bym podciągnoć go ? jeśli tak to o ile najsensowniej i jak ?
Pewnie da się w biosie podnosząc mnożnik, lub częstotliwość taktowania magistrali. Ja bym nie robił tego bo i po co? brakuje ci wydajności? MHz-e nie są najważniejsze w prockach AMD
A co jest najważniejsze? ? i powiedz jak zwiększyć częstotliwość taktowania magistrali. <br>
Nazwa AMD Athlon(tm) 64 Processor <STRONG>3200+ </STRONG>oznacza że jest porównywalny wydajnością do procesora Intela o częstotliwości taktowania 3200Mhz, a ma częstotliwość 2000MHz więc sam widzisz że MHz nie są najważniejsze. Zwiększyć czestotliwość taktowania magistrali powinno dać się w biosie, musisz poszukać teraz pewnie jast ustawione na 400 MHz
<p> Może i jest porwnywalny do intela 3200 ale i tak bym chciał zwiększyć wydajność ;D Pozatym czy jest to dobry procek do gier fpp przez neta typu quake 4,america's army ... ??<br></p><p>Znalazłem 3 opcje, które mi się wydają o zwiekszeniu mhz ale nie wiem o którą dok. chodzi :</p><p>1.CPU Frequency(Mhz)- Auto jak weszlem w to mialem od 100 do 500 mhz</p><p> 2.PUE Clock (Mhz)- Auto jak weszłem w to też miałem od 100 do 500 mhz</p><p>3.Cpu clock Ratio- auto jak weszłem to miałem x2,x4... nie pamiętam do ilu ? więc, któro zwiększa mhz?</p><p> </p>
CPU Frequency(Mhz)
A na ile zwiększyć by chodziło w 2500mhz?<br>
<P>CPU Frequency(Mhz) - 250MHz</P> <P>Cpu clock Ratio(mnożnik) - 10</P> <P>250MHZ *10 daje 2500MHz</P> <P>updt.tak jak <a href="http://radekhulan.cz/img/1/20050624-cpu-z.png" target="_blank" title="http://radekhulan.cz/img/1/20050624-cpu-z.png">tutaj</a></P>
dzięki ;D za pomoc <br>