procesor amd

witam
Szukalem i nie znalazlem wiec pisze
Jest takie problem, ze:
Zaczelo sie od zawieszenia windowsa, po restarcie brakowalo mi jakis plikow i nie chcial sie wlaczyc. Wlaczajac plyta instalacyjna win xp (sp1) instalator nie wykrywal poprawnie dysku c. Pod win98 pliki byly widoczne, wiec pokopiowalem (wlasciwie nie ja, bo ja sie tak dobrze nie znam, ale znajomy) wazne pliki i mialem sformatowac dysk. Koles jeszcze sprawdzil ze jakiestam pliki rozruchu dysku sa bledne i zrobil nowe pliki. Pozniej sobie sformatowalem i wgralem xp. (nie wiem czy sie przyda ta cala historyjka powyzej, ale pomyslalem, ze moze byc w tym cos istotnego)
Mialem jeszcze pare przygod z sp2 itp. ale o tym pozniej. Teraz o tym, źe mam procesor AMD Athlon xp 2500+ (1,86 Ghz) A teraz "mam" 1100+ (1,1 Ghz) :/ "mam" bo przeciez nic nie zmienialem, ale windows wykrywa mi gorszego i to o sporo. OSOHIZI??? Macie jakies pomysly???

sory, ze post taki dlugi, ale nie chcialem pominac niczego co by moglo miec znaczenie
dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 7

karolek89:
DZIEKI!!!!!
pomoglo!!
jestes ....ny :wink:

pozdrowionka
sh@dow
Dodano
21.02.2006 19:48:19
DZIEKI!!!!!
pomoglo!!
jestes genialny (genialna?)

pozdrowionka
karolek89
Dodano
21.02.2006 19:46:40
Uruchamiasz komputer.
Wciskasz klawisz DEL, źeby uruchomić BIOS
Wchodzisz na zakładkę Frequency Voltage Control
ustawiasz CPU FSB CLOCK na 166
naciskasz ESC
Naciskasz SAVE AND EXIT SETUP (naciskasz ENTER lub Y)
Komp się restartuje
Powinno być OK.

W razie jakiegoś problemu (gdyby się coś nie uruchamiało) moźesz zresetować ustawieni BIOSu na zworce. Znajdziesz ją na płycie oznaczoną jako JBT1 (ale to w razie problemów :wink: których nie powinno być)
Zworkę ustawiasz na 2–3 na kilka skund i zmieniasz spowrotem na 1–2
sh@dow
Dodano
21.02.2006 19:33:55
nie wiem dokonca czy to to:
MSI, VIA KT400A Chipset Based
jest tez napisane KT4AV
karolek89
Dodano
21.02.2006 19:17:07
Jaką masz płytę główną (chodzi mi o model) odczytaj z płyty lub opakowania to powiem ci krok po kroku co i jak ustawić.
sh@dow
Dodano
21.02.2006 19:10:44
no fajnie, ale jak juz pisalem, to nie jestem zbyt dobry w te klocki, tz. z biosem niewiele mialem do czynienia. Ogolnie to mam w pewnym stopniu stracha przed biosem, bo wiem ze jak sie nie umi to mozna troche napsuc, a niekoniecznie takiego ofektu oczekuje.
Wiec jesli mialbym costam zmieniac, to potrzebuje instrukcji co i jak :–)
prosze o wyrozumialosc dla moich umiejetnosci ;–)
karolek89
Dodano
21.02.2006 19:08:21
Zmień ustawienia magistrali procesora w BIOSie
sh@dow
Dodano
21.02.2006 19:03:13
karolek89
Dodano:
21.02.2006 18:55:59
Komentarzy:
7