procesor AMD Athlon2000XP a pokazuje AMD 1,25GHz
Witam wszystkich i zwracam sie z prośbą o porade , podpowiedz poniewaz wiem ze malo wiem. mam procesor AMD Athlon 2000 XP, plyte asus A7V880 i pamiec 512RAM.
we wlasciwosciach komputera pokazuje mi ze mam procesor AMD Athlon[tm] 1,25 GHz,512MB RAM
czy ktos wie o co chodzi? na ile faktycznie sprawny jest procesor?
we wlasciwosciach komputera pokazuje mi ze mam procesor AMD Athlon[tm] 1,25 GHz,512MB RAM
czy ktos wie o co chodzi? na ile faktycznie sprawny jest procesor?
Odpowiedzi: 9
Ja raczej się boje mieszać w BIOS–sie więc syn zrobił tak: Adwancet– Jumper Fre Configuration–Al Ovwrclock Tuner i ustawił na 133 teraz pokazuje AMD 1900+ 1,67GHz. Dzieki za podpowiedzi i rady.
Wiem źe 133 to jest normalka do tego procka , chodziło mi ze moźe sobie podkrecić jeszcze wiecej niź 133 i wtedy niech uwaźa na temperature :!: :!: :!:
rutkow – a ja mam na 166,a kolegna na 200 i co z tego?
Do tych 3 powyźej zaś, w kupie, a co ma do tego jak kto ma i w dodatku ta temperatura skoro szyna 133 jest dla tego procesora normalną ?
Do tych 3 powyźej zaś, w kupie, a co ma do tego jak kto ma i w dodatku ta temperatura skoro szyna 133 jest dla tego procesora normalną ?
ja mam 2000+ i mam ustawione na 144MHz , system pokazuje mi 2200+ 1,8GHz procesor ma temp ok 42 stopni wiec na 144 moźesz spokojnie zmienić oczywiscie jesli masz dobre chłodzenie bo ja jak podkrece na 1,9GHz to procek grzeje mi sie do około 50stopni wiec zostaje przy 1,8GHz :wink:
temperatura nie powinna duzo podskoczyc na athlonie 1900XP wzrost temperatury po zmianie szyny ze 100 na 133 jest prawie niezauwazalny,wiec na 2000xp powinno byc podobnie
W BIOS–ie szukaj zakładki Advanced––>Aavanced Chipset Features––>CPU Freq. no i tam zmieniasz na 133.
Tylko niewiem jak bedzie z temperaturą po zmianie FSB. moze duźo wzrosnąć.
Tylko niewiem jak bedzie z temperaturą po zmianie FSB. moze duźo wzrosnąć.
Jakiś opis zbliźony do "CPU Host Frequency" – wartość jest ustawiona na 100 i trzeba ją zmienić na 133.
Bliźsze szczedóły powinieneś znaleźć w opisie ustawień BIOS–u, w podręczniku do Twojej płyty głównej.
Bliźsze szczedóły powinieneś znaleźć w opisie ustawień BIOS–u, w podręczniku do Twojej płyty głównej.
dzieki za podpowiedz . jesli mozna bardziej szczegolowo to bede wdzieczny
Szyna FSB do zmiany ze 100 na 133MHz – oczywiście w BIOS–ie.
Strona 1 / 1