Procesor AMD 1800+

Hej...

Mam taki problem. Od jakiegos czasu moj komputer stal sie slaby , a dokladnie mowiac jest dlugi rozruch Win.XP i praca jest oslabiona. Przykladowo , kiedy slucham sobie mp3 i np. rozpakowuje zipa , to nagle muzyka zaczyna stawac , zawniac trzeszczes itp. Oczywiscie kiedys tego nie bylo. Ja podejzewam , ze to wina mojego procesora . Chyba padl... Dlaczego tak mysle ? Dlatego , ze kiedys mialem inny procesor Celeron 433 i objawy byly podobne. Kiedy wymienilem wszytsko na :

Procek AMD 1800+ , plyta: ASUS A7N8X–X , pamieci 256DDR , Dysk ( starszy ) Fuitsu 5400 , 20 GB .

Ostatnio wymienilem plyte na nowo ( typ bez zmian ) , wymienilem pamieci, a mimo wszytko nic nie uleglo zmianie. Tak mi sugerowano w roznych servisach komputerowych. Oczywiscie teraz mozecie wiedzec jacy fachowcy w nich pracuja.

Podejzewam procka , bo wydaje mi sie , ze nie pracuje on pelna moca . Jego temperatura to 30 stopni i nie ulega zmianie. jak sie dowiedzialem , to taka podstawowa temperatura procka to 40 strpni. Niby pokazuje mi, ze to jest ten procek , wszystkie jego parametry sa czytelne , ale to nie znaczy , ze on pracuje swoja moca. Jak myslicie , co moze byc przyczyna tego stanu?
Hmmm , moze to byc jeszcze dysk , ale tak mi sie wydaje , ze gdyby byl walniety , to by nie chodzil , lub np. przy formatowaniu lub przy defragmentacji ( DOS ) pokazal by np ze jakies jego czesci sa walniete , anie pokazuje.

Powiedzcie mi , czy jest jakis program , ktory testuje prace procesora i pokaze czy on pracuje swoja moca , czy tez nie . Oczywiscie dopuszczam ta mysl , ze walniety moze byc dysk. Ja tego nie moge stwierdzic , a super fachowcy pracujacy w servisach nie potrafia wsadzic nowego procka i zobaczyc jak sie komp zachowuje na innym procesorze , zaden nie chcial wymiecic procka i zobaczyc jak i co mimo , ze prosilem o to. To jest zalosne , ze w servisach pracuja tacy debile. Takie rzeczy sa oczywiste i nie wymagaja duzej znajomosci servisowych. Nie wiem dlaczego ludze w servisach tak podchodza do ludzi. Probuje wiec szczescia na forum , moze ktos z was domysli sie co jest nie tak. czekan na jakias opinie w tej sprawie.

PS. Ja nie mam mozliwosci pozyczenia innego procka od kogos innego , bo bym juz to dawno zrobil , ale ci , ktorzych znam maja plyty pod inne procesory , ktore nie pasuja pod moja plyte. Totalna padaczka...

Odpowiedzi: 1

Moze masz za bardzo zasmiecony dysk??? A moze jakis lewy procesor dostales :?
zipero
Dodano
20.12.2003 20:32:51
Sam_Sung
Dodano:
20.12.2003 20:30:21
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1