Procesor ,a temperatura...
Witam ponownie!Mam problemik i pytanie.Posiadam zabytkowego procka Athlon 1000 MHz.Zarówno AIDA32,jak i Sensorsview pokazują temperaturę procesora 123 stopnie C !!!
Natomiast Bios pokazuje temperaturę 44 stopni C.
Dodam jeszcze,że oprócz wiatraka na radiatorze,posiadam dodatkowy wiatrak w obudowie,i dotykając radiatora zauwarzyłem,że nie wydziela on dużego ciepła,więc skąd taka różnica temperatur?
Odpowiedzi: 5
No cóż, w każdym razie dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam!!!
Skoro tak to... olej te informacje. Zero szans, by były one do prawdy zblizone ( jest możliwość, że programy nieprawidłowo rozpoznają układ czujnika ).
PS.
Swego czau na jakimś ASUS-ie BIOS mi podawał coś koło 150 stopni i to była taka sama prawda.
Na pewno temperatura jest w Celsjuszach,w Farenheitach wskazuje 254 stopnie.
Ukey - wróć post, albo i dwa wyżej i ....przeczytaj to co tam jest, a nie to co Ci się wydaje, ze być może.
Jesteś pewien, że te odczyty z poziomu systemu to nie jest w Fahrenheitach ? - Niby jest koło 6 stopni Celsiusza róznicy, ale przecież BIOS to spoczynek, a system już większe obciążenie.
-
[quote=Rebe]Jesteś pewien, że te odczyty z poziomu systemu to nie jest w Fahrenheitach ? - Niby jest koło 6 stopni Celsiusza róznicy, ale przecież BIOS to spoczynek, a system już większe obciążenie. [/quote] Tak system systemem ale skok temp. z 44C na 123C ? Tylko przez uruchomienie systemu :>? Cos jakos nie wydaje mi sie .. Bardziej bym byl sklonny ze to programy cos szaleja. A inne programy ? SANDRA , EVEREST ?
Strona 1 / 1