Procesor 5 GHz?????
To chyba jakaś ściema ale chcę się upewnić!!!
Moja dobra kumpela choruje na cukrzyce. Od roku jest leczona pompą insulinową. Jest to bardzo małe i niepozorne urządzonko ,ale warte 17 000 zł. Wczoraj zaczeła mi wciskać kit źe w tej pompce jest procesor 5,01 GHz. Samam pompa ma gdzieś wymiary 5x4x1 cm więc procesor musi być bardzo mały i zapewne nie pasuje do płyty głównej jakiej kolwiek!!
Moja kumpela twierdzi źe znalazła to w necie, ale strony mi nie podała twierdząc źe nie pamięta! Ja szukałam ale nic takiego nie znalazłam??!!
A jeśli to prawda to moźe do się ten procesor albo płytę przerobić źeby pasowały do siebie????
W końcu 5GHz piechotą nie chodzi!!!!
Jak coś znajdziecie na ten temat to dajcie znać!!!
Moja dobra kumpela choruje na cukrzyce. Od roku jest leczona pompą insulinową. Jest to bardzo małe i niepozorne urządzonko ,ale warte 17 000 zł. Wczoraj zaczeła mi wciskać kit źe w tej pompce jest procesor 5,01 GHz. Samam pompa ma gdzieś wymiary 5x4x1 cm więc procesor musi być bardzo mały i zapewne nie pasuje do płyty głównej jakiej kolwiek!!
Moja kumpela twierdzi źe znalazła to w necie, ale strony mi nie podała twierdząc źe nie pamięta! Ja szukałam ale nic takiego nie znalazłam??!!
A jeśli to prawda to moźe do się ten procesor albo płytę przerobić źeby pasowały do siebie????
W końcu 5GHz piechotą nie chodzi!!!!
Jak coś znajdziecie na ten temat to dajcie znać!!!
Odpowiedzi: 15
to kit niema jeszcze 5 Ghz pisało w necie ze haker w usa podkrecił procesor Intel P 4 do 4,4 Ghz było zdiecie wydajnosci kompa ale był chłodzony ciekłym azotem wiec kit ci wpuszcza
raczejn na niego uczulenie........tak bywa z szefami :wink:
No oki przepraszam zapedzilem sie no... znam czlowieka ktory jest moim szefem w pracy ma cukrzyce niesamowita i on czasem nie wie co robi a na pewno nie wie co Mowi 32487 razy zmienia decyzje ... moze jestem juz poprostu na niego uczulony :) nio niegniewajcie sie na mni :) juz nie bede .,...:)
Ludzie nie procesor tam tyle kosztuje ale technologie with out procesor igla i system dozujacy elektroniczny co potrafi nie obliczyc a zaaplikowac taka dawke do tego prosze sobie dodac KOszty :
MARKA, brak podobnych produktow na rynku Polskim ( konkurencji brak) pozatym koszty sprowadzenia. na pewno tego w POlsce nie produkuja poniewaz nie kazdego stac na takie caccko niesprowadza sie tego duzo a tO tez kosztuje ... i jeszcze mozna by tu mnozyc skladniki tej ceny...
MARKA, brak podobnych produktow na rynku Polskim ( konkurencji brak) pozatym koszty sprowadzenia. na pewno tego w POlsce nie produkuja poniewaz nie kazdego stac na takie caccko niesprowadza sie tego duzo a tO tez kosztuje ... i jeszcze mozna by tu mnozyc skladniki tej ceny...
Ludzie nie procesor tam tyle kosztuje ale technologie with out procesor igla i system dozujacy elektroniczny co potrafi nie obliczyc a zaaplikowac taka dawke do tego prosze sobie dodac KOszty :
Co do płyty to da się zrobić, wracając do tego urządzenia to z tego co zrozumiałem ta pompa insulinowa dozuje odpowiednią dawkę insuliny w zaleźności od zapotrzebowania organizmu. I wtym właśnie leźy kwestia ceny tego uźądzenia musi wykonywać sporo obliczeń i co najwaźniejsze musi być bardzo dokładne i NIE moźe popełnić błędu, poniewaź to od tego zaleźy źycie twojej koleźaniki. Co do samego procka to dalej będę się upierał przy 5 MHz, w końcu komputer który był zainstalowany w statku kosmicznym który wiózł Armstronga na księźyc miał moc obliczeniową bodajźe 2 komputerów commodore C–64.
(co za ironia a my potrzebujemy tylu Mhz źeby odpalić sam system). A co do Tzara to zachował się naprawdę nie ładnie. Wstydziłbyś się Tzar.
(co za ironia a my potrzebujemy tylu Mhz źeby odpalić sam system). A co do Tzara to zachował się naprawdę nie ładnie. Wstydziłbyś się Tzar.
no problem!!!
Ale nie gwarantuje źe to prawda, ale procesor musi być dobry skoro to kosztuje 17000 Zł!!!!!!!!!!! :shock:
Ale nie gwarantuje źe to prawda, ale procesor musi być dobry skoro to kosztuje 17000 Zł!!!!!!!!!!! :shock:
agi: jak bedziesh mial tego "proca" to daj nam znac to zlutujemy ze slay3rem plyte glowna pod niego w garazu!
MenetutoR dzięki za poparcie!!!!
Równy z Ciebie gość!!!
Równy z Ciebie gość!!!
MenetutoR dzięki za poparcie!!!!
Równy z Ciebie gość!!!
Równy z Ciebie gość!!!
TzaR:skoro kolezanka ma cukrzyce to na pewno KITY pociska ... Bo Tacy ludzie juz tak maja niewiedza co mowia...
Czyźby jakaś nuta dysktyminacji??? Widać źe nie wiesz kompletnie na czym ta choroba polega?? Więc nie komentuj głupio!!!!!
Do Slay3r:
Nie chcę jej tego buchnąć ale to urządzenia działa tylko trzy lata i moźna by je później wykorzystać
Tzar troche przesadziles ..... fakt ze nie ma (oficjalnie) 5 Ghz proc , ale nie musish najezdzac na osobe chora na cukrzyce – nie wiem skad ty znalazles takie bajki ze taka osoba gada niestworzone rzeczy – raczej sie mylisz – to sa normalni ludzie jak my tyle ze maja problem z ta wlasnie choroba, a nie jacys chorzy psychicznie.
(takie ja mam odczucie po przeczytaniu twojej odpowiedzi)
(takie ja mam odczucie po przeczytaniu twojej odpowiedzi)
NO Prosze piec GHZ piechota nie chodzi i nie bedzie MYszko droga bynajmniej zaden program komputerowy pisany niejest na Taki procesor juz niewnikajac w fakt ze na pewno nie jest to 5 GHZ :) skoro kolezanka ma cukrzyce to na pewno KITY pociska ... Bo Tacy ludzie juz tak maja niewiedza co mowia... Musisz sie do tego powoli przyzwyczajac i nie zdziw sie jak Twoja kolezanka bedzie Probowala Ci wmowic ze byla na Ksiezycu Przed PANEM BOGIEM :)...niekazdy CPU jest klasy PC bo MOTOROLII nie wlazysz do PC. i innych podobnych dlatego pod MAC'a niema windowsow... dlatego Comodore to nie PC, itd itp... rownie moglabys sprobowac Procesor z Magnetowidu chciec przelozyc do PC jesli tylko taktowalby sie odpowioednio czyc to nie NAIWNE :)???
Strona 1 / 1