proces krytyczny
czy jest jakas mozliwosc wylaczenia procesu krytycznego w menedzerze zadan??
Odpowiedzi: 19
EL NINO:
Blizzard, pod jakim nickiem piszesz w tamtej piaskownicy ?
gość :?: :lol: :lol:
Ja tam raz w zyciu byłem i nie wiem co zescie sie tak ich uczepili :lol: :lol:
Choroby nie zazdroszcze nikomu :P .Blizzard:Zazdroscisz im czy co? :lol: :lol:
Blizzard, pod jakim nickiem piszesz w tamtej piaskownicy ?
EL NINO:W takim razie moglbys wejsc na wiruszone.pl i na ichnim forum rzucic linkiem do tego tematu. Z tym ze za uzywanie systemowej zapory, dostalbys na 100% bana od tamtejszego kabareciarza :P :wink: .
Zazdroscisz im czy co? :lol: :lol:
W takim razie moglbys wejsc na wiruszone.pl i na ichnim forum rzucic linkiem do tego tematu. Z tym ze za uzywanie systemowej zapory, dostalbys na 100% bana od tamtejszego kabareciarza :P :wink: .
no! teraz to juz jestem pewien ze tego wirusa faktycznie nie ma i nie bylo na dysku :) wystarczyl ten systemowy firewall zeby sie pozbyc natreta :D
dzieki wielkie za pomoc :wink:
dzieki wielkie za pomoc :wink:
hehe powiem ze chyba podzialalo 8) od jakichs dwoch godzin nie bylo zadnego alertu ...zdaje sie ze podzialalo :wink:
To teraz czekaj czy pojawi sie alarm antywira. Jesli tak, to wtedy bedziemy szukac.
ahh jush rozumiem :wink: tak tak zalaczylem go jush wczesneij jak EL NINO sie spytal o firewalla...
zim:Zalacz na probe systemowego.
ekhm ...nie rozumiem o co chodzi :roll:
We właściwościach połączenia sieciowego zakładka zaawansowane i ptaszek przy "chroń mój komputer".
To ze sie pojawia nie znaczy ze masz go na dysku. Moze to byc po prostu wywolanie z neta i dlatego antyvir alarmuje.
uhm. o tym nie pomyslalem... faktycznie moze tak byc :?
Jakiego masz firewalla ?
hmm zdaje sie ze we wlasciwosciach poalczen sieciowych mialem wylaczonego firewalla...
Masz XP ?
si senor
Zalacz na probe systemowego.
ekhm ...nie rozumiem o co chodzi :roll:
To ze sie pojawia nie znaczy ze masz go na dysku. Moze to byc po prostu wywolanie z neta i dlatego antyvir alarmuje. Jakiego masz firewalla ? Masz XP ? Zalacz na probe systemowego.
EL NINO:Jesli antyvir nic nie znalazl, to skad pewnosc ze to spybot ? Czym objawia sie to "zarazenie" ?zim:zlapalem W32.Spybot.Worm i chce go usunac...
metode opisana w dziale Bezpieczenstwo zastosowalem i NAV nie znalazl mi nic na dysku
pewnosc jest taka ze srednio co 45 minut pojawia sie okienko 'virus alert' i pojawia sie wlasnie nazwa W32.Spybot.Worm ...takze tego jestem pewien :roll:
Jesli antyvir nic nie znalazl, to skad pewnosc ze to spybot ? Czym objawia sie to "zarazenie" ?zim:zlapalem W32.Spybot.Worm i chce go usunac...
metode opisana w dziale Bezpieczenstwo zastosowalem i NAV nie znalazl mi nic na dysku
prblem w tym ze jush tak robilem i to dwa razy i ...nic nie znalazl (Norton AntiVirus 2k3)
chyba ze tu cos zle robie ...co to znaczy dokladnie?? chodzi o uaktualnienie bibliotek antyvira???
Przeskanuj OS w trybie awaryjnym z aktualna sygnatuą skanera,
chyba ze tu cos zle robie ...co to znaczy dokladnie?? chodzi o uaktualnienie bibliotek antyvira???
Trochę dziwnie się za to zabierasz.
Wyłącz punkty przywracania systemu,
Usuń zainfekowane pliki ( gdyby skaner ich nie usunął zrób to recznie wyszukując je w systemie oraz w Tasku zamykając proces ),
Wyedytuj następujące klucze rejestru :
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion\r RunOnce – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion\r RunServices – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
Wyszukaj następująca nazwę przez wyszukiwarkę plików tftp*.* , zaznaczając katalogi i pliki ukryte, usuń wszystkie pliki o wartości 0.
Gdybyś miał problem z usunięciem to zapodaj log z Hijack This.
Wyłącz punkty przywracania systemu,
Usuń zainfekowane pliki ( gdyby skaner ich nie usunął zrób to recznie wyszukując je w systemie oraz w Tasku zamykając proces ),
Wyedytuj następujące klucze rejestru :
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion\r RunOnce – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion\r RunServices – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun – usuń odwołanie do zainfekowanego pliku,
Wyszukaj następująca nazwę przez wyszukiwarkę plików tftp*.* , zaznaczając katalogi i pliki ukryte, usuń wszystkie pliki o wartości 0.
Gdybyś miał problem z usunięciem to zapodaj log z Hijack This.
nie nie
zlapalem W32.Spybot.Worm i chce go usunac...
metode opisana w dziale Bezpieczenstwo zastosowalem i NAV nie znalazl mi nic na dysku :( pogrzebalem troche w necie i znalazlem inny sposob na pozbycie sie tego:
sciagnac program sysclean + uaktualnienie (czy cos w tym stylu) i oprocz tego podana byla lista plikow exe ktore jesli sa uruchomione nalezy wylaczyc. no i wlasnie jednym z tych plikow jest lsass.exe
zlapalem W32.Spybot.Worm i chce go usunac...
metode opisana w dziale Bezpieczenstwo zastosowalem i NAV nie znalazl mi nic na dysku :( pogrzebalem troche w necie i znalazlem inny sposob na pozbycie sie tego:
sciagnac program sysclean + uaktualnienie (czy cos w tym stylu) i oprocz tego podana byla lista plikow exe ktore jesli sa uruchomione nalezy wylaczyc. no i wlasnie jednym z tych plikow jest lsass.exe
a po co ... bo zźera pamiec :lol:
hmm no fakt malo czytelnie napisalem...
chodzi mi dokladnie o to ze w menedzerze zadan w zakladce procesy chce wylaczyc nastepujacy
lsass.exe
a winxp mi pisze informacje ze nie moze go usunac bo jest to proces krytyczny ...jest jakas mozliwosc wylaczenia go??
chodzi mi dokladnie o to ze w menedzerze zadan w zakladce procesy chce wylaczyc nastepujacy
lsass.exe
a winxp mi pisze informacje ze nie moze go usunac bo jest to proces krytyczny ...jest jakas mozliwosc wylaczenia go??
Nie zabardzo z Twojego postu moźna wywnioskować co masz na myśli, moźe bardziej precyzyjnie.
Strona 1 / 1