Problme z Service Packiem 2 i internetem!!!
Zainstalowalem zintegrowanego windowsa z service packiem 2! I wszystko jest ok, az do momentu gdy włączam program do sciagania torentów (PTC), i w tym momencie trace dostep do przeglądania stron www (nie otwieraja sie strony w IE i Firefox–ie). A zeby bylo ciekawiej to dziala mi gg i moge wysylac i odbierac poczte, i oczywiscie sciagac poprzez torenty!!
Po wylaczeniu PTC znow moge przegladac stronki!! W czym moze tkwic problem???
Wczesniej zanim zainstalowalme service packa na "gołym" XP wszystko działo!!!
Pomocy!!!!
Po wylaczeniu PTC znow moge przegladac stronki!! W czym moze tkwic problem???
Wczesniej zanim zainstalowalme service packa na "gołym" XP wszystko działo!!!
Pomocy!!!!
Odpowiedzi: 12
Dora udalo mi sie powiekszyc limit polaczen do 30, ale to nei zmienilo sytuacji! Nadal moge przegladac albo stronki albo sciagac!!!
A moze przyczyna lezy po stronie admina udostepniajacego mi polaczenie internetowe i on zablokowal mi polaczenie do np 5???
A durga sprawa to taka, ze po zwiekszeniu limitu polaczen Pakiety wysylane sa wieksze niz odebrane (z tego co sie orietowalme to powinienem miec sassera – ale sprawdzielm wieloma programami i zadne mi go nei wykrywa).Wiec nie wiem co jest grane!!!
A moze przyczyna lezy po stronie admina udostepniajacego mi polaczenie internetowe i on zablokowal mi polaczenie do np 5???
A durga sprawa to taka, ze po zwiekszeniu limitu polaczen Pakiety wysylane sa wieksze niz odebrane (z tego co sie orietowalme to powinienem miec sassera – ale sprawdzielm wieloma programami i zadne mi go nei wykrywa).Wiec nie wiem co jest grane!!!
Skoro nie ma to dodaj
I znow problem bo nie mam TcpNumConnections w rejestrze. Zreszta widac na zajeciu!!!
A odnosnie service packa czy musze go miec to mam zainstalowanego windowsa z zintegrowanym SP2 wiec nie ma go ja usunac!
Zreszta nie moze byc tak ze cos nie dziala, u moich znajomych wszystko jest ok, ylko u mnie cos nie bardzo...
A odnosnie service packa czy musze go miec to mam zainstalowanego windowsa z zintegrowanym SP2 wiec nie ma go ja usunac!
Zreszta nie moze byc tak ze cos nie dziala, u moich znajomych wszystko jest ok, ylko u mnie cos nie bardzo...
no a musisz miec tego sp2 wiesz wiele było powiedziane na te tematy ale jesli jest tak jak piszesz ze juz jestes po 2 formatach to moze warto przeprosic sp1...
W takim razie zmien to przez edycje rejestru
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters :arrow: TcpNumConnections
Zmien wartosc tego DWORD'a na 00000020
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters :arrow: TcpNumConnections
Zmien wartosc tego DWORD'a na 00000020
MAm juz program xp–AntiSpy, ale jak wchodze w ta zakladke co opisales to opcja powiekszenia jest wygasla... zreszta widac to na dolaczonym zdjeciu!!
SP2 zmniejszyło limit równoczesnych połaczeń TCP.
Pobierz program XP–AntiSpy 3.91 i na zakładce Opcje specjalne – Limit połączeń zwiększ wartość do 50.
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Moźe będzie dobrze.
Pobierz program XP–AntiSpy 3.91 i na zakładce Opcje specjalne – Limit połączeń zwiększ wartość do 50.
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Moźe będzie dobrze.
Niestety ten plik nie pomogł, nadal jest to samo!
Zminielm rowniez program do sciagania torentow ale nic nie pomoglo – nadal to samo!
A odnosnie hasla ze format pomaga, to od razu stwierdam ze nie pomaga, bo w ostatnim czasie mialem 2 formaty i ciagle sie to smo robilo!
Zminielm rowniez program do sciagania torentow ale nic nie pomoglo – nadal to samo!
A odnosnie hasla ze format pomaga, to od razu stwierdam ze nie pomaga, bo w ostatnim czasie mialem 2 formaty i ciagle sie to smo robilo!
i co mam zrobic sciągnąc teg0o patcha i zainstalować ?
i co mam zrobic sciągnąc teg0o patcha i zainstalować ?
Nie jestem pewien czy to, o to chodzi ale problem moze tkwić w pliku 'tcpip.sys'. W SP2 Microsoft zmniejszył ilosc połączeń tcpip (tak to sie chyba nazywa) do 10, przez to jak odpalisz torrenta, to stronki nie chodzą. Na tej stronce znajdziesz rozwiązanie http://www.lvllord.de Oczywiście jeśli to w tym tkwi problem...
mam to samo , nie przejmuj sie , szczerze to mi tylko format pomagał :(((
Strona 1 / 1